REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
13.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Juncker susţine că propunerea laburistă de renegociere a Brexitului este „nerealistă“

Juncker susţine că propunerea laburistă de renegociere a Brexitului este „nerealistă“

Replica API 7 noiembrie 2019 | 00:00 321

Jean-Claude Juncker

Preşedintele la final de mandat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat marţi, la BBC, că propunerea liderului opoziţiei britanice, laburistul Jeremy Corbyn, de a negocia un nou acord de ieşire din Uniunea Europeană este "nerealistă", relatează AFP.

În perspectiva alegerilor legislative de la 12 decembrie din Regatul Unit, organizate pentru a scoate Brexitul din impus, premierul conservator Boris Johnson face campanie pentru acordul de ieşire din UE pe care l-a încheiat luna trecută la Bruxelles, sperând să obţină o majoritate clară în Parlament pentru a putea să-l pună în aplicare.

Liderul partidului laburist Jeremy Corbyn promite la rândul său că, în caz de victorie, va negocia un nou acord de ieşire din UE, pe care îl va supune la vot într-un nou referendum, alternativa fiind rămânerea în blocul european.

"Nu voi mai fi în funcţie (...) va ţine de următoarea Comisie să decidă dacă există sau nu marjă de manevră pentru un nou acord", dar "sincer, nu cred că este o abordare realistă", a declarat Jean-Claude Juncker în cadrul unui interviu pentru BBC.

Amânat de trei ori, Brexitul este prevăzut acum să aibă loc pe 31 ianuarie 2020. Potrivit lui Jean-Claude Juncker, Regatul Unit va ieşi din UE la această dată: "Este o poveste prea lungă care trebuie să aibă un sfârşit", a declarat el.

Plecarea lui Jean-Claude Juncker din fruntea Comisiei Europene era prevăzută la 31 octombrie, dar germana Ursula von der Leyen, care îi va urma în funcţie, a trebuit să-şi amâne începerea mandatului din cauza dificultăţilor în formarea echipei sale. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intoarceti-le spatele englezilor.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212