REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Justiția i-a găsit vinovați pe traficanții de droguri care primeau ”marfa” din Olanda

Justiția i-a găsit vinovați pe traficanții de droguri care primeau ”marfa” din Olanda

Virgil STOIAN 24 aprilie 2023 | 00:00 1928


Din ce în ce mai mulți dealeri de droguri și-au făcut un obicei în a comanda ”marfă” din Olanda, care ajunge la destinație prin diferite forme, inclusiv prin firmele de curierat. Este și cazul a  5 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 34 de ani, care ar fi procurat substanțe noi cu proprietăți psihoactive din China și Olanda, pe care le-ar fi preparat, stocat și oferit spre vânzare în județele Constanța și Mureș. Mai precis este vorba despre Saharoschi Laurenţiu, Saharoschi Constantin Iulian, Toader Costin Alexandru, Cuţarof Daniel și Pamfilea Mihăiţă Evelin.

Justitia i-a gasit vinovati pe traficantii de droguri care primeau ”marfa” din Olanda
În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2021, inculpații au efectuat, fără drept, operațiuni cu produse cunoscând că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în modalitățile punerii în vânzare, tratării şi ambalării acestora.
În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a constatat faptul că, inculpații au introdus în țară, de pe teritoriul Olandei, prin intermediul firmelor de curierat, colete în interiorul cărora se aflau disimulate substanțe active folosite la prepararea substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive. Substanțele necesare pentru prepararea drogurilor erau comandate de către membrii grupului din mediul online, iar după ce erau amestecate cu alte produse toxice erau puse în vânzare către consumatori. În urma perchezițiilor imobiliare, la locuințele inculpaților au fost identificate și ridicate, 430 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 52 de comprimate cu efect psihoactiv, precum şi alte substanţe, dispozitive și ambalaje folosite pentru prepararea şi distribuirea acestora.

Justitia i-a gasit vinovati pe traficantii de droguri care primeau ”marfa” din Olanda

Nu sunt la primul contact cu legea


Saharoschi Laurenţiu nu este la primul conflict cu legea. El a mai intrat în atenția oamenilor legii pentru trafic de etnobotanice, în 2018 fiind condamnat la 8 luni cu executare. De asemenea, Cuțarof Daniel este cunoscut cu antecedente penale, el fiind cercetat, inclusiv condamnat în trecut, în dosare de furt și tâlhărie. Apoi a fost trimis în judecată pentru furt, în iulie 2020, alături de Andreea Anitei. Ambii au furat din magazinul Kaufland mai multe pachete cu cafea și carne. Ambii și-au recunoscut faptele și, având în vedere că mai aveau pe numele lor condamnări, cu suspendare, de data aceasta magistrații Judecătoriei Constanța au decis, pe 1 octombrie 2020, că este necesar să execute pedepse în regim de detenție. De menționat este faptul că Daniel Cuțarof a fost victimă în dosarul înjunghierilor din zona ICIL.

Justitia i-a gasit vinovati pe traficantii de droguri care primeau ”marfa” din Olanda
Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis condamnarea lui Laurențiu Saharoschi la 3 ani și 2 luni de închisoare în regim de detenție, cu aceeași pedeapsă alegându-se și Costin Alexandru Toader. În același dosar, Constantin Iulian Saharoschi a primit 2 ani și 8 luni de închisoare în regim de detenție, pe când Daniel Cuțarof a primit pedeapsa de 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare. În schimb, Mihăiță Evelin Pamfilea a primit o amendă penală. Sentința a fost dată pe 1 martie 2023 și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468