REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Kalush Orchestra va sărbători victoria de la Eurovision 'după război'

Kalush Orchestra va sărbători victoria de la Eurovision 'după război'

Replica API 17 mai 2022 | 00:00 691

Solistul principal al grupului ucrainean Kalush Orchestra a declarat într-o conferinţă de presă că această formaţie folk-rap va sărbători victoria obţinută la ediţia din 2022 a concursului Eurovision abia "după război", informează DPA.

Grupul Kalush Orchestra devenise principalul favorit la câştigarea acestei competiţii muzicale după invazia rusă din Ucraina, care i-a determinat pe organizatori să excludă Rusia din concurs. După ce au câştigat Eurovision 2022 sâmbătă seară în oraşul italian Torino, cu piesa "Stefania", membrii trupei Kalush Orchestra au spus că această victorie "este pentru fiecare ucrainean", citează Agerpres.

Într-o conferinţă de presă, solistul principal al formaţiei ucrainene, Oleg Psiuk, a declarat: "Încă nu am sărbătorit cu adevărat. Probabil vom avea o mare sărbătoare după război, pentru că această victorie este minunată, să câştigăm Eurovision este ceva fantastic, însă acum se întâmplă atât de multe alte lucruri".

"Sunt oameni care sunt ucişi în război sau care luptă în război sau care îşi pierd locurile de muncă în Ucraina, aşadar nu este cel mai bun moment pentru a sărbători acum", a adăugat muzicianul ucrainean.

Referindu-se la un mesaj publicat pe reţelele de socializare de preşedintele Volodimir Zelenski, care a spus că Ucraina va găzdui ediţia de anul viitor a concursului Eurovision, solistul Oleg Psyuk a spus: "Dacă preşedintele spune că acest lucru se va întâmpla, atunci aşa va fi".

"Vom găzdui concursul Eurovision într-o Ucraină reconstruită şi fericită. El (preşedintele Zelenski - n.r.) ne-a felicitat şi este bucuros că noi am câştigat", a adăugat Oleg Psiuk, care a mai spus că victoria obţinută de Ucraina în acest concurs muzical "a ridicat moralul" unei naţiuni devastate de război şi că el îşi păstrează speranţele faţă de viitorul ţării sale.

În timpul performanţei artistice a trupei Kalush Orchestra, care a reprezentat o combinaţie de rap şi folclor ucrainean, membrii acestui grup au purtat costume de scenă elaborate, inclusiv ţinute vestimentare cu franjuri lungi şi multicolore.

"Am părut calm pe scenă, dar inima îmi bătea cu putere. Bineînţeles că aveam emoţii, 200 de milioane de oameni ne urmăreau la televizor, întreaga Ucraină ne privea, a fost o responsabilitate uriaşă. Nu ai dreptul să ratezi!", a adăugat liderul formaţiei ucrainene.

În pofida acestui triumf, Oleg Psiuk a spus că se va întoarce în Ucraina, unde conduce o organizaţie de voluntariat.

"Acolo este haos. E ca un fel de loterie macabră, din cauza bombardamentelor. Mă voi întoarce în Ucraina, eu conduc o organizaţie de voluntariat, ajutăm oamenii cu tot ceea ce ţine de cazare, transport, medicamente şi alte lucruri de care au nevoie, aşadar mă voi întoarce în ţară ca să continui să fac acest lucru", a mai spus artistul ucrainean.

Trupa Kalush Orchestra nu se afla pe prima poziţie în concursul Eurovision 2022 după anunţarea voturilor exprimate de juriile naţionale, însă a obţinut victoria datorită votului publicului, primind 439 de puncte din partea telespectatorilor. Totalul grupului ucrainean a fost de 631 de puncte.

După concurs, European Broadcasting Union (EBU), instituţia care organizează Eurovision, a dat publicităţii un comunicat de presă în care a precizat că "anumite tipare neconforme de votare" au fost observate în cazul a şase ţări participante la concurs.

"Pentru a respecta instrucţiunile de vot ale concursului, EBU a colaborat cu partenerul său de votare pentru a calcula un rezultat agregat înlocuitor pentru fiecare ţară vizată atât pentru a doua semifinală, cât şi pentru marea finală (calculate pe baza rezultatelor altor ţări cu istoric similar de votare)", au precizat organizatorii în acelaşi comunicat.

Printre cele şase ţări vizate s-a aflat şi România.

În timpul finalei de sâmbătă, difuzată în direct şi de TVR, punctajul juriului de la Bucureşti nu a putut fi transmis, organizatorii concursului de la Torino invocând anumite motive tehnice. Martin Osterdahl, responsabilul EBU cu operaţiunile de centralizare a voturilor, a anunţat că decizia juriului României a fost aceea de a acorda cele 12 puncte Ucrainei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de concurs!
0
0
O mizerie...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920