REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Kelemen Hunor: Nu vom constitui o majoritate în jurul candidatului PSD pentru funcţia de prim-ministru

Kelemen Hunor: Nu vom constitui o majoritate în jurul candidatului PSD pentru funcţia de prim-ministru

Replica API 7 februarie 2020 | 00:00 469

Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat joi, după consultările de la Cotroceni, că formaţiunea sa nu a prezentat un candidat propriu pentru funcţia de premier şi nu îl va susţine nici pe cel al PSD.

"Am spus că nu vom constitui o majoritate în jurul candidatului PSD la funcţia de prim-ministru. (...) Votul pe moţiunea de cenzură era pentru a bloca schimbarea sistemului electoral privind alegerea primarilor, nu era pentru un alt proiect politic. Şi am spus că nu avem o propunere pentru funcţia de prim-ministru", a declarat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a menţionat că a discutat cu preşedintele Iohannis şi despre ordonanţa de urgenţă care aduce modificări legislaţiei referitoare la alegerile parlamentare şi i-a transmis că este necesar să fie atacată la Curtea Constituţională.

"Am spus că sunt câteva chestiuni care trebuie clarificate, legate de proceduri şi de cadrul legislativ. Dacă ordonanţa de urgenţă care a fost adoptată în noaptea de marţi spre miercuri (...) va fi publicată în Monitorul Oficial, atunci trebuie sesizată Curtea Constituţională de către Avocatul Poporului şi trebuie să aşteptăm clarificări, în sensul de a vedea dacă sunt chestiuni neconstituţionale. Fiindcă reducerea termenului de la 90 la 50 de zile e ok, în schimb modificarea sistemului privind locul unde votează cetăţenii nu se poate accepta. În România avem un sistem pentru alegeri parlamentare bazat pe liste judeţene, mandatele în fiecare judeţ sunt calculate în funcţie de numărul de locuitori din judeţul respectiv. Dacă fiecare votează acolo unde doreşte, se bulversează totul", a precizat Kelemen Hunor.

El consideră că prevederile din ordonanţa de urgenţă reprezintă "o schimbare mascată" a sistemului electoral, ceea ce nu poate fi acceptat.

Liderul UDMR a mai afirmat că nici organizarea alegerilor parlamentare anticipate în aceeaşi zi cu alegerile locale nu ar respecta Constituţia. În opinia sa, alegerile parlamentare anticipate ar putea fi organizate cel mai devreme pe 5 iulie.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
UDMR nu este un partid ci o uniune constituita pentru a apara cultura si traditiile minoritati maghiare,deci nefiind partid politic nu ar trebui sa senatori sau deputati in parlament adica in politica romaneasca,dar cum in Romania lege nu e lege decat pentru uni ungurilor l-i sa facut cadoul asta mare.
2
0
Un partid ilegal,anti-romani,anti-dezvoltare,un GHIMPE!Daca era TRUMP la Cotroceni azi Kelemen Hunor isi cauta apartament la Budapesta impreuna cu 80% dintre locuitorii de etnia pulii mele,ciangari ca asta sunt ei,simpli ciangari huni
5
0
VREM AUTONOMIE
4
2
Intr-o tara cu oameni normali la cap partidul vostru nu ar fi existat!!!
10
0
mai limbricule din curul pesedeilor ! Muie cu cacat !!!
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272