REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Kievul acuză Rusia că păstrează echipamente militare la centrala nucleară Zaporojie

Kievul acuză Rusia că păstrează echipamente militare la centrala nucleară Zaporojie

A.F. 25 mai 2023 | 00:00 229

Direcţia de informaţii militare a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) a acuzat miercuri faptul că Rusia continuă să folosească centrala nucleară Zaporojie, de pe teritoriul ucrainean şi sub control rusesc, ca bază militară şi a afirmat că trupele Moscovei păstrează vehicule blindate lângă trei dintre reactoare, informează EFE.

Kievul acuza Rusia ca pastreaza echipamente militare la centrala nucleara Zaporojie

"În ciuda apelurilor repetate ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) şi ale liderilor internaţionali, ocupanţii nu îşi reduc prezenţa la centrala nucleară Zaporojie", a transmis GUR într-un comunicat.

"În prezent, zona reactoarelor 1, 2 şi 4 este folosită ca bază militară şi logistică", adaugă textul, care este însoţit de două fotografii care arată mai multe camioane în interiorul a ceea ce ar fi centrala nucleară.

Potrivit GUR, forţele ruse plasează "vehicule blindate" şi "camioane" lângă aceste reactoare, în apropierea cărora sunt cazaţi şi pompieri. "Există informaţii potrivit cărora camioanele ar putea conţine muniţii şi explozibili", adaugă textul serviciului de informaţii militare.

Acesta susţine, de asemenea, că muncitorilor însărcinaţi cu supravegherea centralei li se interzice accesul în aceste zone. "Cei care au încercat să efectueze ronduri de control au fost agresaţi şi torturaţi", adaugă comunicatul, care susţine că unii dintre ei se află "în spital în stare gravă".

Kievul acuză Rusia că foloseşte centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, pentru a depozita echipamente militare şi a lansa atacuri împotriva Ucrainei, astfel încât forţele ucrainene să nu poată răspunde de teama provocării unui accident nuclear. Moscova, la rândul său, acuză Ucraina că a bombardat centrala, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367