REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Klaus Iohannis a prezentat „erorile“ grave din cazul Caracal, în urma datelor prezentate în CSAT

Klaus Iohannis a prezentat „erorile“ grave din cazul Caracal, în urma datelor prezentate în CSAT

Replica API 31 iulie 2019 | 01:33 503

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a prezentat marți, la Palatul Cotroceni, după ședința CSAT pe tema crimelor din Caracal, care au fost 'erorile inacceptabile' ale instituțiilor statului:

„Am cerut instituțiilor responsabile să prezinte în CSAT o anchetă completă privind cazul de la Caracal. Datele prezentate în rapoarte reflectă o serie de deficiențe grave, dintre care amintesc:

- întârzieri nejustificate în declanșarea investigațiilor; deși dispariția a fost raportată în data de 24.07, ora 20:30, acestea au debutat în dimineața zilei de 25.07, ora 08:30;

- nerespectarea procedurilor interne privind raportarea și monitorizarea evenimentelor și a aspectelor de interes operativ, nerespectarea Metodologiei de lucru privind declanșarea și funcționarea mecanismului național ”Alertă Răpire Copil”, precum și a protocolului de cooperare între Ministerul Afacerilor Interne și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție privind declanșarea și funcționarea mecanismului național ”Alertă Răpire Copil”;

- atitudinea refractară a lucrătorilor din cadrul Poliţiei față de victimă, aceştia neimplicându-se în obținerea de date care să conducă la identificarea locului unde se afla aceasta;

- problemele de sistem şi cooperarea interinstituţională, începând cu relaţionarea operatorilor din Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă cu apelanţii acestui sistem, pe fondul pregătirii deficitare a acestora şi al unei proceduri care nu prioritizează apelurile în funcţie de gravitatea lor;

- lipsa dotărilor, atât cu mijloace de deplasare, comunicaţii, cât şi cu privire la tehnica în domeniul IT;

- dimensionarea deficitară a structurilor operative şi încadrarea necorespunzătoare cu specialişti, precum şi lipsa pregătirii continue a acestora.

Una dintre cauzele principale de deprofesionalizare a instituţiilor a constituit-o şi numirile în funcţiile de conducere pe criterii politice, nu pe cele de competenţă profesională.

Din analiza foarte serioasă făcută în cadrul ședinței CSAT, s-a constatat că instituțiile care au responsabilități în domeniul securității cetățenilor nu au reușit, în urma unui lung șir de erori inacceptabile, să asigure un drept fundamental prevăzut de Constituția României, dreptul la viață și la integritate fizică și psihică”.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ne-m dus la vale rau de tot!Curvele, drogatii , violatorii, criminalii,se inmultesc ca tantarii dupa ploaie, intr-o tara care pe zi ce trece se afunda intr-o lume ...a patra!De la capatana se impute pestele!
1
0
cum se implatosea el acum sa infiereze cu manie proletara dar mai ales cum ar fi negociat el propriul dosarel in schimbul unei proptea pesedista.bine ca e la puscarie escrocul.
1
1
Cazul ,,Caracal'' a iesit acum in evidenta,insa tara geme de cazuri similar pentru care nu s-a facut publicitate pana acum. Aici nu e vorba de erori,ci de un stat aproape esuat,care in loc sa protejeze cetatenii,ocroteste cu grija infractorii si abuzatorii,un stat care-si goneste poporul peste granite,un stat care se mentine prin teroare,presiune asupra romanilor,prin mentinerea fortata a saraciei si dezinformarii cu scop de a detine stapanirea. Iohannis trancane la fel de afectat ca un stalp de beton. Asta nu are suflet, empatie,este umanoid,nu om.
5
2
Pacat ca nu esti roman Zaharia...si esti roman dar iubesti alt stat mai Zaharia mai...
0
2
Daca chiar esti prost si nu ai sansa te faci politist sau securist. Rezultatele vorbesc.
7
1
in politie sunt svansati numai pilosii. se fac si legi pentru ei.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212