REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Kovesi, întâlnire cu procurorul general Gabriela Scutea

Kovesi, întâlnire cu procurorul general Gabriela Scutea

A.F. 20 octombrie 2022 | 00:00 532

Şefa Parchetului European (EPPO), Laura Codruţa Kovesi, a avut o întrevedere, marţi, cu procurorul general Gabriela Scutea, fiind discutate mai multe teme, printre care organizarea de cursuri de formare profesională şi vizite de studiu la EPPO, dar şi necesitatea completării schemei de procurori delegaţi europeni din România.

Laura Codruţa Kovesi

Aflată într-o vizită oficială în România, Kovesi şi-a exprimat aprecierea cu privire la eforturile Ministerului Public întreprinse pentru operaţionalizarea în România a EPPO, precum şi pentru performanţele procurorilor europeni delegaţi din România, se arată într-un comunicat al Parchetului General, scrie Agerpres.

De asemenea, la propunerea procurorului general Gabriela Scutea, reprezentanţii EPPO au arătat că intenţionează să împărtăşească cu Ministerul Public din România bunele practici pe care le-au dezvoltat în relaţia cu alte state membre.

Kovesi a precizat că, la nivelul EPPO, pot fi organizate vizite de studiu şi de formare profesională, inclusiv pentru procurorii români, în special în materia investigaţiilor financiare.

De asemenea, EPPO poate desemna experţi pentru traininguri organizate de Ministerul Public.

Totodată, Laura Codruţa Kovesi şi-a exprimat interesul pentru completarea schemei de procurori delegaţi europeni din România.

La întrevedere, din partea Parchetului European, au mai participat Cătălin Borcoman, procuror european; Titus Poenaru, consilier pentru relaţii inter-instituţionale, Tine Hollevoet, director de comunicare.

Din partea Ministerului Public, au mai participat la întâlnire Maria Magdalena Militaru, prim-adjunct al procurorului general, Adriana-Denisa Cristodor, procuror-şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, Marius-Ionuţ Voineag, procuror-şef secţie adjunct al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, şi Gheorghe Bocşan, procuror în cadrul Serviciului de cooperare judiciară internaţională, relaţii internaţionale şi programe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212