REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Kremlinul solicită respectarea drepturilor sârbilor din Kosovo

Kremlinul solicită respectarea drepturilor sârbilor din Kosovo

A.F. 1 iunie 2023 | 00:00 267

Kremlinul a lansat un apel la ''respectarea drepturilor'' sârbilor din Kosovo, pe care Rusia îi ''sprijină necondiţionat'', în contextul în care situaţia a devenit extrem de tensionată în nordul regiunii în ultimele zile, transmite miercuri France Presse.

Kremlinul solicita respectarea drepturilor sarbilor din KosovoDmitri Peskov

''Toate drepturile şi interesele legitime ale sârbilor din Kosovo trebuie să fie respectate'', a declarat purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale ruse, Dmitri Peskov.

''Noi aducem sprijinul nostru necondiţionat Serbiei şi sârbilor'', a subliniat el.

Peskov a ţinut să atragă atenţia asupra ''acţiunilor provocatoare'' ce ar aduce atingere drepturilor sârbilor, exprimând ''îngrijorarea'' Kremlinului referitoare la situaţia actuală din Kosovo.

Situaţia era încă tensionată miercuri în nordul Kosovo, unde sute de manifestanţi sârbi s-au adunat din nou după violenţele de luni soldate cu 30 de răniţi în rândul Forţei internaţionale de pace KFOR.

Numeroşi membri ai comunităţii sârbe, majoritară în patru oraşe din nordul Kosovo, nu recunosc autoritatea Pristinei şi sunt fideli Belgradului. Sârbii au boicotat alegerile municipale din aprilie în aceste localităţi, ceea ce a dus la alegerea de primari de etnie albaneză cu o rată de participare de sub 3,5%.

Luni, la Zvecan, manifestanţii sârbi au fost într-o primă fază respinşi de forţele kosovare, care au făcut uz de gaze lacrimogene. Ulterior, KFOR a încercat să separe cele două părţi, înainte de a dispersa mulţimea. Manifestanţii au replicat lansând pietre şi sticle incendiare în direcţia militarilor KFOR, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108