REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

La Mangalia, pensionarii merg pe jos din cauza microbuzelor băgate "cu japca" pe traseu

La Mangalia, pensionarii merg pe jos din cauza microbuzelor băgate "cu japca" pe traseu

Replica API 6 septembrie 2011 | 00:00 180

Primăria şi Consiliul Local Mangalia au amânat licitaţia privind atribuirea contractului având ca obiect "Servicii de transport rutier public", privind transportul pensionarilor cu pensii mici şi a elevilor, din cauza nemulţumirilor reprezentanţilor societăţilor care s-au înscris la licitaţie. 6 societăţi şi o persoană fizică s-au adresat Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), nemulţumiţi de caietul de sarcini. Conform procedurilor, până la soluţionarea contestaţiei licitaţia nu putea avea loc.

"Au fost mai mulţi transportatori care au vrut să se înscrie la licitaţie, însă au renunţat, odată cu amânarea acesteia. Mulţi au contestat caietul de sarcini, fiind nemulţumiţi de faptul că nu s-a ţinut cont de vechimea lor pe piaţa serviciilor de transport în comun", ne-au declarat surse din cadrul Consiliului Local. Pe data de 18 august, CNSC-ul a dat răspuns negativ celor care au formulat contestaţie, respingând ca rămasă fără obiect cererea de suspendare a procedurii invocată de aceştia. Firmele care s-au înscris şi care au semnat contestaţia sunt SC Călăraşi Com SRL, SC. Teo Cris 2000 SRL., SC Moldova Comprest SRL, SC Serai Import Export SRL, SC Il Contur SRL, PFA Munteanu Nicolae şi SC Oneci Trans SRL. Cu alte cuvinte, Consiliul a hotărât că pretenţiile transportatorilor nu sunt fondate, iar blocarea desfăşurării licitaţiei nu a fost decât o pierdere de vreme. De remarcat că anul trecut, majoritatea firmelor enumerate efectuau curse "la negru", fiecare având cel puţin un microbuz "fantomă", după cum urmează: un microbuz din 3 pe care le deţine SC Călăraşi Com SRL, administrată de Gheorghe Petrache, căruia i-a fost întocmit dosar penal. În continuare, SC Teocris 2000 SRL, administrată de Marian Mazilescu, cu 2 microbuze, SC Moldova Comprest SRL, administrată de Petre Morariu, cu 1 microbuz, PFA Nicolae Munteanu - 1 microbuz, SC Mary Trading SRL, administrată de Dan Vlădescu -3 microbuze, SC Klaus Internaţional SRL, administrată de Vasilică Avram -1 microbuz, SC All Angel Beauty SRL, administrată de Gheorghe Olteanu - 2 microbuze, SC Talivroutte SRL, administrată de Nicolae Băluţă - 1 microbuz, SC Millenium SRL, administrată de Marian Negoiţă -1 microbuz, şi SC Oneci Trans SRL, administrată de Ion Onesci -1 microbuz. Toate aceste firme nu cotizau, anul trecut, nici un leu la bugetul local, din activitatea de transport efectuată în municipiu şi staţiunile din sudul litoralului.

Vom reveni.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108