REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

La Tortomanu s-a construit depozit de deşeuri cu finanţare de la UE

La Tortomanu s-a construit depozit de deşeuri cu finanţare de la UE

Replica API 23 martie 2016 | 23:28 722

Prin proiectul de investiţii „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Constanţa”, cofinanţat de Uniunea Europeană, cetăţenii judeţului vor avea de acum înainte un nou depozit conform de deşeuri şi două staţii de sortare a deşeurilor. Prin implementarea acestui proiect, locuitorii judeţului Constanţa vor putea beneficia de închiderea de gropi neconforme din localităţile Hârşova, Cernavodă, Medgidia, Murfatlar şi Techirghiol. „Suntem singurul judeţ din ţară care are cinci depozite neconforme închise. Pe lângă faptul că am reuşit să închidem aceste depozite, am căutat să deschidem alte gropi conforme, care să corespundă din toate punctele de vedere”, a declarat Viorel Creangă, managerul de proiect. Construcţia din localitatea Tortomanu însumează un nou depozit de deşeuri şi o staţie de tratare mecanico-biologică. „Deşeurile care vor ajunge în depozitul de la Tortomanu provin din staţiile de transfer de la Deleni, Hârşova, Cernavodă şi Medgidia. Sunt deşeuri menajere, deşeuri din fabrici şi din pieţe ţi deşeuri stradale. Acest complex de tratare şi sortare de la Tortomanu urmăreşte diminuarea cantităţilor de deşeuri şi recuperarea materialelor folosibile, cum ar fi cartonul şi sticla”, a afirmat Olimpia Cojorcea, responsabilul de lucrări.

Depozitul de la Tortomanu are o suprafaţă de 26 de ha şi va avea în compoziţie trei celule programate să funcţioneze opt, nouă ani. Proiectul are o valoare totală de 201.907.376 lei. Investiţiile realizate conform standardelor şi cerinţelor Uniunii Europene vor contribui la dezvoltarea unei infrastructuri de mediu durabile, pentru un viitor sigur şi curat al judeţului Constanţa. De asemenea, se vor realiza economii de costuri ca urmare a recuperării produselor reciclabile. Totodată, se vor reduce mirosurile neplăcute, emisiile de gaze cu efect de seră şi riscurile pentru sănătatea publică.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108