REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

La un pas de bătaie! Au cedat nervii pe bulevardul Mamaia. Vezi de ce! Video

La un pas de bătaie! Au cedat nervii pe bulevardul Mamaia. Vezi de ce! Video

Victor ROTARU 6 aprilie 2024 | 00:00 4840

Odată cu terminarea lucrărilor de reabilitare a marilor bulevarde, traficul din Constanța a început să se decongestioneze ușor, ușor, fiind însă în continuare probleme în anumite zone ale orașului, acolo unde mai răsare câte un mic șantier. În aceste condiții, nervii constănțenilor sunt întinși la maxim, și cum fiecare dintre noi este grăbit mereu, nu puține sunt cazurile în care se ajunge la violență în trafic. Astfel, marți, 2 aprilie a.c., pe bulevardul Mamaia, un șofer era cât pe ce să fie linșat de către un alt participant la trafic, participant care în nenumărate rânduri i-a tăiat fața și care în punctul culminant al crizei de nervi, coboară hotărât să-și arate mușchii, lovind de câteva ori mașina șoferului.

La un pas de bataie! Au cedat nervii pe bulevardul Mamaia. Vezi de ce! Video Șoferul nervos

Haos în traficul din Constanța! Un șofer care conducea un autoturism marca Dacia pe bulevardul Mamaia din Constanța a făcut show cu modul său de a conduce agresiv. Mai mult, a coborât la unul dintre șoferii aflați în trafic făcând scandal, adresând injurii și chiar fiind la un pas de a sări la bătaie. Limbajul licențios și comportamentul agresiv folosit de șoferul autoturismului este de condamnat. Cel care a filmat cu ajutorul unei camere de bord a decis să facă totul public pentru ca organele de poliție să se sesizeze cu privire la acest aspect. Totul s-a petrecut în cursul zilei de marți, 2 aprilie a.c..

La un pas de bataie! Au cedat nervii pe bulevardul Mamaia. Vezi de ce! Video Șoferul nervos

Conduceam pe Soveja, iar individul mi-a tăiat odată fața. L-am claxonat, am intrat pe Mamaia, am încercat să trec de el, a frânat, a început să mă înjure. Am plecat de pe loc, am mai mers puțin și mi-a tăiat fața. A coborât din mașină, a început să mă înjure, să lovească mașina, a dat cu piciorul în roată și și-a aruncat mucul de țigară în gemul mașinii”, a declarat pentru Replica șoferul păgubit.  

Sancțiunile pentru conducerea agresivă

În 2022 Guvernul a decis prin modificarea şi completarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice că agresivitatea la volan se definește prin:

  •     apropierea de alte vehicule fără motiv ori reducerea bruscă a vitezei cu scopul de intimidare a celuilalt șofer; ​
  •     schimbarea repetată a benzilor de circulație pentru depășirea vehiculelor care circulă în același sens;
  •     folosirea repetată a claxonului sau flash-urilor pentru a-l face pe șoferul din față să elibereze banda de circulație;
  •     pornirea de pe loc cu scârțâitul roților și întoarcerea cu frâna de mână;
  •     realizarea intenționată a unui derapaj controlat în vederea întoarcerii sau rotirii mașinii;
  •     turarea motorului de natură să producă disconfort persoanelor din jur;
  •     conducerea vehiculelor cu două roți când doar una are contact cu solul;

Sancțiunile pentru comportamentul agresiv în trafic se referă la amenzi cuprinse între 580 și 725 lei (clasa a II-a de sancţiuni) şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Dacă din cauza comportamentului agresiv a avut loc un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale, amenda va fi între 870 și 1.160 lei (clasa a III-a de sancţiuni). Dreptul de a conduce poate fi suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
2 p***e.Ala care filmeaza si asta cu articolul
0
0
Toți comentatorii de aici sunt pricepuți la comentarii,mare parte dintre voi instigați zilnic participanții la trafic, adresând injurii,arătând semne obscene,dar când vine momentul confruntării, filmați și mergeți la ziar...;) Exista doua variante,ori vă ține cucul și o rezolvați spartan,ori vedeți vă de drum,dar nu mai plângeți la mami că a coborât unul la voi. Cățeluși cu părul creț!
1
2
Sa va iau filmarea in pla!ala cu filmarea e bulangou! Ala cu duba un taranoi imbecil ,care a ramas sau o sa ramina fara permis din cauza conducerii agresive! Doi cretini,cocalari idioti!
5
1
Tarane, si tu esti nascut tot la tigaie, ba chiar la caruta !
1
1
Dar când nu erau lucrări nicăieri, nu se conducea la fel de haotic, nu erau bătăi în trafic, accidente, morți și schilodiți ? Ba erau ! La noi numai cu frica faci treabă, amenzi uriașe, confiscarea tigăi șamd.
11
3
Vinovat 100% cel ce a filmat !
12
5
Plm vorbe multe glontul pt amandoi nu e nici o paguba pt societate
7
2
Numai cu legi dure ii mai calmezi pe dilii ashtia,dece nu auzitzi de nici un roman care sa fi facut asha ceva prin Europa,prin Italia,Frantza,Germania,Ungaria,ect,totzi cocalari si beizadelele astea care o fac pe nebuni in Romania cum trec granitza sau si cumintzit instant,se aude mai aceshtia de la politzia rutiera si parlamentarilor care nu vretzi sa actualizatzi legislatzia rutiera la ce se intampla pe shoselele din Romania?.
8
1
Aici ne-a adus idiotul de chitac,sa ne batem pe strada intre noi
13
6
Se vede clar ca cel ce filmeaza il provoaca , pur si simplu se baga in fata lui, sunt o gramada de nesimtiti dinastia, in special la semafor la cet cand vi dinspre pod ipmc pe a.vlaicu, pe prima banda le lasi loc sa faca dreapta si ei se baga in fata ta cand se face verde, la fel mai nou si pe ferdinand, le lasi loc sa faca dreapta si nesimtitii se baga in fata ta.Astia sunt locuitorii orasului numai parveniti de prin zonele limitrofe.
17
0
De ce clansonezi? Ce folosește in situații de de conflict acest gest doar sa inflameze situația vezi de drum și lasă prostul in pace nu fi și tu p***t ca el
8
2
Agresivitatea in general este dovada ca respectivul are goluri mari in structura sa psihica si de educatie. Cand mintea e putina,agresivitatea e mai mare. Acesti neterminati nu ar trebui sa primeasca dreptul de a avea permis de conducere. Suficient ca oricum sunt agresivi,insa la volan sunt chiar potentiali criminali. Daca mai si consuma niscaiva substante,...
18
3
Cand era hitler, makedonii erau cu hitler. Cand a fost Ana pauker, makedonii erau mari comunistii. Acum makedonii sunt mari capitalisti si fura terenuri sa faca blocuri. Eu am vorbit cu Putin sa ne ajute sa alungam natia asta spurcata din Romania, A zis ca intai termina cu Urakienii apoi vine la noi sa i alunge pe albanezi
19
4
oamenii astia nu stiau ca a inceput campania electorala? sa fi mers amindoi la primar, sa-l "felicite" ca nu se mai termina marile lucrarile? un debit de tigari, nu a infiintat, ce firme de tehnologie, etc!
11
3
Si ca astia sunt multi.
13
1
Ct 13 KIL , considera te ca nu mai ai masina consrva asta , ci un maldar de fiare si cenusa multa ,multa cenusa !OPincarule imputit !
13
3
De la Cogealac...
27
0
i d i o t u l cu filmatul este pasibil de amenda pentru condus agresiv. ala cu duba era la munca, desi nu trebuia sa reactioneze astfel, lasandu-l pe filmagiu in plata lui, mai sunt si zile mai proaste cand nu te poti controla.
6
20
Imbecili sunt si cei care ii tin partea soferului care are dubita.Parveniti care si-au lasat tractorul in brazda si au venit si ei la oras.
36
4
in primul rand bou ala care filmeaza a schimbat banda in intersectie deci el este vinovat trebuia sa stea in spatele daciei.
8
20
Probabil era deja nervos pentru ca nu i mergea semnalizarea... nici la depasire, nici la schimbarea sensului de mers in intersectie. Desteptul care a filmat si cel care a scris articolul ar trebuii sa citeasca putin legislatia... daca voi considerati aia o depasire regulamentara... va recomand RATC-ul
12
8
imbecilu care filmeaza a fortato
14
22

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212