REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Laura Codruţa Kovesi, cercetată disciplinar pentru divulgare de date din dosare

Laura Codruţa Kovesi, cercetată disciplinar pentru divulgare de date din dosare

Replica API 12 iulie 2018 | 00:56 386

Laura Codruţa Kovesi, fostul procuror şef DNA, este cercetată disciplinar de Inspecţia Judiciară într-un caz referitor la divulgare de date din dosare aflate în curs de soluţionare, au confirmat miercuri oficiali ai IJ pentru Agerpres.

Este vorba de o sesizare din oficiu a IJ, în contexul emiterii unui comunicat de către DNA în 12 februarie 2018, în conţinutul căruia ar fi fost divulgate date din dosare aflate în curs de soluţionare, potrivit surselor citate.

Oficialii IJ au precizat că în acest caz a fost începută cercetarea disciplinară.

Pe 12 februarie 2018, DNA a emis un comunicat conţinând precizări după ce la o televiziune apăruseră înregistrări cu procurorul DNA Ploieşti Lucian Onea şi fostul deputat Vlad Cosma, cercetat penal. În comunicatul respectiv, DNA a pecizat că înregistrările prezentate de Antena3 sunt trunchiate şi a prezentat la rândul său înregistrarea unei convorbiri între un procuror DNA şi o persoană neidentificată, care ar fi făcut presiuni asupra DNA pentru a soluţiona favorabil dosarele familiei Cosma.

Cu referire la emisiunea difuzată de postul de televiziune Antena 3, în cursul serii de 11 februarie 2018, în care au fost prezentate o serie de înregistrări audio, ce redau presupuse discuții purtate de procurorul șef al Serviciului Teritorial Ploiești - Onea Lucian cu inculpatul Cosma Vlad, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

1. Vlad Cosma, inculpat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență într-un dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție cu termen pe 19 februarie 2018, trimis în judecată de Serviciul Teritorial Ploiești al Direcției Naționale Anticorupție, a prezentat denaturat situația dintr-un dosar penal aflat în curs de urmărire penală, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal.

2. Relevant este că, anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul acestuia, s-au prezentat în mod repetat la șeful Serviciului Teritorial Ploiești și, în lipsa acestuia, la alți procurori/ofițeri de poliție judiciară – ultima dată vineri, 9 februarie 2018 – cerându-le procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situație juridică favorabilă lui și tatălui său - inculpatul Cosma Mircea (cercetat pentru luare de mită și abuz în serviciu în același dosar aflat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu termen pe 19 februarie 2018, în care este inculpat și fiul său).

În concret, procurorilor li se cerea să nu deruleze o anchetă penală cu privire la presupuse infracțiuni aflate în legătură cu dosarul deja trimis în judecată, precum și să întocmească și să elibereze un înscris care să îi folosească inculpatului Cosma Mircea la îmbunătățirea situației juridice în dosarul aflat la ICCJ, în faza procesuală a apelului.

Persoanele respective au atras atenție procurorilor că, în caz contrar, vor fi difuzate la diverse posturi de televiziune înregistrări video din anchetele acestora, constând în montaje, colaje, special realizate pentru compromiterea procurorilor și ofițerilor de poliție care au instrumentat mai multe cauze penale, printre care și cel privindu-i pe inculpații sus menționați.

Citeșe mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici nu stii cat de mic incepi sa fii!
0
0
Mare pacat ca nu i-a spunzurat pe toti mafiotii
0
1
Tactu a fost sluga pe mosie mai romane si te-a facut pe tine din laba cu mata aia care a fost facuta de un pluton de soldati.
1
1
Sa raspuda penal daca se dovedeste ca a gresit!Sa faca si ea putinavpuscarie sa vada cum este!
4
0
Bravo "roman", felicitari! Sustin comentariul tau.
2
4
te vor cerceta si pe tine pt sex cu ma - ta , s-a aflat .
7
2
si cine a ordonat acesta cercetare, sluga tudorel la indicatiile dictatorului puscarias draknea?, nu veti avea satisfactia asta
3
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108