REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Lavoarele montate de firma familiei MERLĂ au ajuns COŞURI de GUNOI

Lavoarele montate de firma familiei MERLĂ au ajuns COŞURI de GUNOI

Replica API 8 iunie 2020 | 13:38 6510

Lavoarele montante în mai multe zone din municipiul Constanța, în urmă cu două luni de zile, sunt folosite pe post de tomberoane. Astfel, constănțenii preferă să arunce gunoiul când văd astfel de obiecte în loc să se spele pe mâini cu apă și săpun. Nici priveliștea lor nu oferă senzația trecătorilor că aceste obiecte funcționează sau au un scop igienic.

Primăria Constanța a asigurat constănțenii că aceste lavoare vor fi alimentate cu apă, săpun și sevețele ori de câte ori va fi nevoie, însă se pare că nu mai este nevoie în acest moment, deoarece acestea au devenit doar simple pubele de gunoi. Lavoarele au fost montate în următoarele zone: Piaţa Tomis III, Piaţa Brotăcei, Cireşica ( cap de linie CT BUS), Piaţa CET, Piaţa KM 4-5, Piaţa Abator, Gară, Piaţa Poarta 6, Magazin Tomis – strada Ştefan cel Mare, Zona Cora – bulevardul IC Brătianu. Lavoarele dispun de un rezervor de 100 de litri de apa şi sunt dotate cu un dispenser de săpun şi unul de şerveţele.

Cine este firma care a pus la dispoziție lavoarele?

Lavoarele au fost puse la dispoziție de către Envirotech SRL, gratuit. Este una dintre firmele de casă ale Primăriei Constanța, încă din anul 2008, atunci când Radu Mazăre era edilul orașului. SC Envirotech SRL se ocupă de instalarea și întreținerea toaletelor ecologice din municipiul Constanța.

Firma are 29 de angajați și este deținută de Dănuț Florescu și Radu Merlă, cel din urmă fiind soțul lui Ani Merlă, director executiv al Direcției de Dezvoltare și Fonduri Europene din cadrul Primăriei Constanța. Envirotech SRL a primit în ultimii ani peste 200 de contracte de la stat, în valoare de circa 10 milioane de euro.

Afaceri cu Primăria Constanța încă din 2008

Envirotech este cunoscută pentru afacerile cu Primăria Constanța, încă din anul 2008, atunci când a încasat aproximativ 3,5 miliarde de lei vechi pentru asigurarea toaletelor ecologice pentru o perioadă de de jumătate de an. În anul 2011, Envirotech a dat în judecată Primăria Constanța, condusă atunci de fostul primar, Radu Mazăre, prin administratorul firmei, Dănuț Florescu.

Florescu deține acțiuni și la alte firmă controlate de Radu Merlă, precum Oil Depol Service sau Oil Depol Bioplan SRL, deținând 50 % din acțiuni.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Clanul familia la putere!!tot de pastaie e condus orasul
0
1
Nu mai comparati Constanta cu Clujul. In Cluj traiesc ardeleni, iar Constanta e o amestecatura de turci, tigani, makedoni si moldoveni din Vaslui.
6
9
cica nu caanta merla, canta ... cucu! ti ai dra de imbuibati! jegurilor! mizeriilor! nu aveti o coaja de scala dar, stiti pilele si banii! dav a s foc de zdrente!
3
2
Praf in ochi! Lasati amenintarile cu care sunteti obisnuiti! Ati pus un paravan iar din umbra sunt tot firmele voastre, mafioti securisti ce sunteti. Realizarile lui Ani MERLA ar face bine sa le verifice DNA si SRI pentru ca altfel se fac complice la toate nelegiuirile comise dar care intentionat nu au fost dovedite datorita protectiei de care se bucura din partea autoritatilor asa-zis competente.
4
2
Ca unii se ocupa cu intretinere e una, cum au capatat contractul e alta dar modul cum ajung sa arate reflecta lipsa de civilizatie a multor locuitori din orasul asta. Cocalari, nesimtiti, imputiti, taranoi, derbedei- asta e nivelul chiar daca poarta ambalaj de firma.
3
0
zisa si cirip cirip la fabrica de informatiuni fosta pe lenin.
7
0
Tanti merla fura de 20 ani..tot orasul stie mai putin dna. Orasul are zero fonduri europene pt ca merla si restul nu pot fura si fonduri eu.alo dna mai lasa shaorma aia moka si uita te pe fereastra....
20
2
Excroaca lui Mazare
21
2
De cand jurnalistii nu mai verifica informatiile? Radu Merla nu mai are nicio firma, nu este niciun conflict de interese. vreti sa fiti dati in judecata? Voi stiti ce realizari are Ani Merla? Sunteti total lipsiti de profesionalism. Sau nu au vrut sa faca vreun contract cu voi?
7
20
Adevarul este ca in primaria Constanta este o vraiste mai mare decat pe vremea lui Mazare,atunci macar le era frica directorasilor din primarie de mascarici,acum cu Stroe la putere si Fagadau executant al ordinelor fiecare sefulet face ce vrea,se scurg miliarde din primarie si nimeni nu misca un deget,ba dincontra sefi organizatiilor PSD i-au cerut lui Ciolacu sa darame odata guvernul asta pentru ca D.N.A.a inceput sa miste din nou si primari P.S.D.sunt ingrijorati pentru ca vor fi controlati,ori ei nu au furat doar pentru ei ci au donat si la partid. Asta au spus excroci,asa ca votati P.S.D.
16
0
DNA Constanta doarme ? Conflict de interese cat casa !!! Sotia director in primarie, sotul contracte cu Primaria!! Apropo, reporterele de la defunctul TV Neptun angajate in primarie !!! Controleaza cineva legalitatea angajarilor, s-au scos posturile la concurs, s-a dat concurs ??? Eu cred ca au fost posturi cu dedicatie !!!
24
0
Mama ce retarzi! Ne meritam soarta! Creierele vad ca le aveti spalate asa ca n-ar fi rau sa va spalati si pe maini putin!
9
4
Putea sa le puna oricine si orice firma , ideea este alta... Nivelul de civilizatie in Constanta este zero , ne batem joc de tot ce ne inconjoara !
23
6
Toaletele ecologice au reusit in 10 ani sa imbolnaveasca zeci de mii de constanteni ! Cu concursul contabilei ce conduce DSP.
14
0
Merla & company au tras tunuri de sute de milioane de euro din banii Primariei,adica ai nostri.Interesati-va numai cati bani s-au aruncat pe WC-urile ecologice si ce costuri imense incaseaza pe intretinerea fiecarui closet in parte.Alaturi de POLARIS regina gunoaielor, POMACOST care trage bani aiurea pe toaletari si plantari fictive, ENVIROTECH este una dintre cele mai grase si agresive capuse ale acestui oras.MERLA e cel mai bogat functionar public din Romania in evident conflict de interese.Averea lor se ridica la miliarde de euro dar nu figureaza in niciun top al bogatasilor pentru ca...??
22
1
Acum inteleg de ce are Radu amanta! Cand ai o nevasta ca asta, e musai sa ai amanta.
14
1
care in complicitate cu tzatza merla si consiliul local fura de sting !!! Nimeni nu se sesizeaza, sunt lasati sa distruga in continuare tot orasul !!! Muie la toti din primaria care colcaie de putori si hoti !!!
18
2
Faptul ca o profitoare si o nesimtita ca Merla este inca in functie, ca un impertinent si incompetent ca marlanul de Babu nu a fost inca scuipat din primarie, demonstreaza ca Fagadau e slab si influentabil ca primar. Si fricos!
29
1
cum au fost cumparate si cine si-a tras niste bani, chiar nu mai conteaza, aici ideea este ca unii vor sa-si arate nesimtirea crasa si lipsa de educatie, si cosurile de gunoi zac distruse sau pline-inconjurate de saci cu gunoi menajer in plin bulevard
14
6
putoarea asta e una din cauza carora constanta sta in saracie si fara investitii de atitia ani , huooooo
31
1
e departe de noi ,popor de needucati si cocalari
19
6
Prostul tot prost ramine.Am vazut citeva din aceste lavoare in care se afla pungi cu gunoi menajer si chiar sacosi cu gunoi agatate de acestea. Cind o sa vedem si noi cetateni ai urbei civilizati, care nu mai arunca gunoiul pe un de vrei si pe unde nu vrei dar numai in cosurile de gunoi nu.
17
4
stiti cumva cum se ajunge, la sediul DNA? Imi spune cineva, ca e pe strada Ion Corvin...Puteti verifica, va rog?
24
1
pai trage apa la lavoare ca sa stie omul ce e....asa ca mai trage baba merla niste bani de la fonduri europene
22
2
afaceri cu statul
20
0
romania egal india sau bangladesh
23
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108