REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Le-a ajuns cuțitul la os! Polițiștii au ieșit în stradă, la Constanța. Video

Le-a ajuns cuțitul la os! Polițiștii au ieșit în stradă, la Constanța. Video

A.C., V.S. 4 decembrie 2023 | 09:00 4892

Nemulțumiți de programul de lucru haotic, dar și de salariile mici, polițiștii au hotărât sa-și strige nemulțumirea în stradă! Sindicatul Europol, filiala Constanța, au organizat un protest luni, 4 decembrie a.c., în fața IPJ Constanța și în fața Prefecturii Constanța, la care au participat polițiști din toate structurile IPJ Constanța.

Le-a ajuns cutitul la os! Politistii au iesit in strada, la Constanta. Videoimagini surprinse la protestul organizat de Europol

„În cursul zilei de luni, 4 decembrie a.c., pe trotuarul din fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, situat în municipiul Constanța, Bld-ul Mamaia nr. 101-102, județul Constanța, respectiv pe trotuarul din fața Instituției Prefectului Județul Constanța situat în Bld-ul Tomis, nr. 51, municipiul Constanța se va desfăşura o adunare publică organizată de sindicatul nostru. În intervalul orar  vor fi realizate deplasări ale protestatarilor între cele două instituții fără a fi necesară devierea traficului rutier.

Le-a ajuns cutitul la os! Politistii au iesit in strada, la Constanta. Videoimagini surprinse la protestul organizat de Europol

La adunare vor participa maximum 100 de persoane, fără a se impune existența unui traseu de deplasare. Scopul adunării publice îl constituie nemulțumirile manifestate referitor la încălcarea drepturilor privind planificarea în serviciu a polițiștilor din cadrul structurii rutiere cât și din cadrul unor structuri de ordine publică de la nivelul IPJ Constanța. Protestul se va desfăşura cu respectarea Legii nr. 60/1991, iar împuterniciţii care vor asigura şi vor răspunde de măsurile privind buna organizare a adunării sunt următoarele persoane din cadrul Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL - Daniel Avasilcăi – Președintele Filialei Constanța a Sindicatului Polițiștilor Europeni „Europol”.

Personalul desemnat să execute măsuri de ordine pe parcursul desfăşurării adunării va purta următorul însemn distinctiv - Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL. În sprijinul bunei desfăşurări a adunării, solicităm din partea primăriei şi a organelor de poliţie, măsurile legale ce se impun.“, au transmis reprezentanții Sindicatului Europol, filiala Constanța, într-un comunicat.

Video:

Se fac foarte multe forțări. În loc să se odihnească 16 ore, sunt situații în care sunt chemați după 8 ore la serviciu, nu se respect un echilibru pe repartiția pe număr de zile pe timpul unei luni și atunci am cerut un program de 12 ore, repaus de 24, 12 ore de noapte și repaus de 48. Cei de la IPJ au refuzat să aprobe acest program, mai mult nici nu s-au luat măsuri împotriva abuzurilor care au fost reclamate. Au fost situații în care au ieșit de la ora 22 din serviciu și la ora 6 a fost chemat iar. Sindicatul are 12 mii de membri. Vom continua cu protestele, vom face sesizări acolo unde este nevoie pentru a se lua măsuri pentru încălcarea legislației și probabil vom continua cu manifestările.”, a transmis Liderul sindicatului Europol Constanța, Daniel Avasilcăi.

Le-a ajuns cutitul la os! Politistii au iesit in strada, la Constanta. VideoDaniel Avasilcăi

Video:

Avem discuții de 3 luni, de după cazul de la 2Mai, am semnalat conducerii IPJ Constanța, am avut întâlniri. Au spus că se vor găsi soluții, ne tot amăgesc cu reorganizarea. În funcție de rezultatul discuțiilor, dacă vom avea azi discuții, vom stabili un program de proteste. IPJ Constanța, avea înainte de a veni această promoție, un deficit de 400 de funcții.acum au venit 164 de tineri din școală, dar ei vor fi în tutelă timp de 6 luni, și nu vor putea îndeplini atribuții de serviciu. Peste 90% dintre ei sunt din afara județului Constanța și cel mai probabil vor pleca după terminarea acestei perioade de 6 luni. Dacă facem o analiză vom vedea că toate aceste funcții sunt operative, toate funcțiile de conducere sunt ocupate aproape toate. Problema aceasta a mai fost și în alte județe, la fel, au fost acțiuni de protest, marea majoritate a problemelor s-a rezolvat. Problema este acută la noi pentru că avem un deficit foarte mare, cel mai mare din țară.”, a mai adăugat Președintele Europol Constanța.  

Le-a ajuns cutitul la os! Politistii au iesit in strada, la Constanta. VideoCosmin Andreica

Vă mulțumesc că v-ați strâns în număr atât de mare aici pentru a trage un prim semnal de alarmă asupra faptului că suntem nemulțumiți. Știm cu toții, IPJ Constanța, după cum spunea ministrul Predoiu, a pierdut lupta cu criminalitatea. De la declarația lui Predoiu din luna august și până în prezent, nu s-a găsit nici un vinovat pentru faptul că a fost pierdută lupta cu criminalitatea. Cu toate acestea, vedem că acel proiect magic, în care în 45 de zile IPJ Constanța trebuia să fie desființat, poate chiar demolat, nu a mai ajuns să vadă lumina. Au trecut peste 3 luni și jumătate, iar structura este aceeași: subdimensionată, cu resurse puține, tocmai pentru a avea o instituție slabă într-un județ de o importanță strategică deosebită. Vedem că în momentul de față polițiștii ajung să lucreze de acasă, sunt planificați în continuitate, în permanență, timp liber de refacere a capacității de muncă, care nu este respectat și din păcate avem și tragedii. În toate aceste condiții vedem că cei aflați la conducerea IPJ Constanța tolerează astfel de lucruri.”, a transmis Cosmin Andreica, Liderul Sindicatului Europol.   

Le-a ajuns cutitul la os! Politistii au iesit in strada, la Constanta. VideoCosmin Andreica

Cosmin Andreica: Clar există interese pentru ca polițiștii rutieri să nu fie pe stradă în municipiul Constanța

Este primul semnal de alarmă pe care îl tragem cu privire la faptul că polițiștii sunt sacrificații de serviciu în ceea ce privește această reorganizare. Am sesizat de 3 luni că polițiștii de ordine publică și siguranță rutieră sunt forțați în modul în care sunt planificați în serviciu, au mai puțin de 12 ore de repaus. Vedem că în toată această agitație, avem parte și de tragedii, acel coleg tânăr care a absolvit anul acesta și a recurs la acel gest necugetat de a-și pune capăt zilelor, suntem convinși că acolo a fost un cumul de factori. Ținem să precizăm că acel proiect pilot, despre care Predoiu a spus că în 45 de zile va fi gata, iată că au trecut 3 luni de zile și nu s-a schimbat nimic. Organigrama este aceeași. Noi am atras atenția că din promoție a fost repartizat un singur polițist la compartimentul rutier și am aflat cu stupoare că IPJ Constanța ne spune că schema este completă, cu 17 agenți de ordine publică. Asta în condițiile în care municipiile reședință de județ din țară au 40-50 de agenți, și nu mai vorbesc de situația operativă din Port, litoral. Pentru noi este surprinzător să aflăm așa ceva și clar există interese pentru ca polițiștii rutieri să nu fie pe stradă în municipiul Constanța. Să nu avem parte de verificările mașinilor care ies din port, intră în port. Constanța are cel mai mic număr de polițiști din țară. Ne-au transmis colegii de la Mangalia faptul că luna aceasta vor face 260 de ore de muncă, cu peste 100 de ore față de norma de muncă. Dacă există dezinteres din partea instituției, și polițiștii vor avea același dezinteres.” a încheiat Liderul Sindicatului Europol. 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum isi fac politistii serviciul …..
1
0
SĂ O S U GI CU POLITIA
2
2
Mizerabili, corupți, lipsiți de respect !
4
2
Un stat polițienesc decât un stat fără reguli și poliție cum e acum, r*mânașul e cuminte când știe de frica, vezi alte state dezvoltate unde și aia sunt nebuni dar au opritor ca amenzile sunt uriașe și te mai și tăvălesc, o să ziceți ca ai nostrii sunt corupți, toți suntem vinovați pentru acest aspect, dacă găsiți o instituție, un mall, o societate , un magazin de cartier unde nu se fac măgării, îl mănânc, toți fac evaziune, corup și sunt corupți la rândul lor. Așa ca nu va mai cacati pe voi ca toți suntem la fel, mai devreme sau mai târziu !
2
2
Desfiintati sectia 4 politie Constanta de pe strada Somes 28. Este total inutila. Niciun dosar nu se solutioneaza. Sunt lasate sa zaca in sertare pana la perimare.
6
2
Cu apartamente date spre inchiriere,masini de lux,conturi in valuta,vacante de lux,prieteni cu interlopii si proxenetii,asta este oglinda politistului din Roumania.Mergeti la munca 45 de ani cat am muncit si eu cu studii superioare si atunci discutam...BAGABONTILOR !!!
8
6
Europol=LGBT
4
5
la munca putorilor,când v ați făcut gabbbori nu știati cat aveți salariu? dar de șpăgi de ce nu ziceți nimic? daca vă plângeți că e mic salariu de unde aveți vile și mașini de lux? hai răspundeți la asta .... prefăcuților, vedeți că angajează la șantier se plătește bine dar acolo de muncește nu se freacă menta
14
8
cum?constanta are politie?nu vezi unu pe strada nici ziua nici noaptea, se fac liniute pe bulevarde si in mamaia dar nu e problema, infractionalitatea e la cote maxime, pe fetele de pe bulevard nu le deranjeaza nimeni, la abator trafic la greu cu tigari si altele, dar vrem salarii mari.Voi stiti ca un intelectual castiga sub salariul vostru?dativa demisia si intrati in sistemul privat, ca acolo se munceste la greu si veti primi mai mult.
11
7
Gaborii cu valoare au aderat la crima organizată ca chelul ala de la DGA
10
2
politisti chiar trebue sa stea pe strazi in ture de cate doi ziua noaptea cate patru sa mearga fiecare pe zona lui asa mai poti si tu sa iesi de la un club de noapte de la pacanele in siguranta
7
2
bai nene, am avut ocazia sa intru la Sectia 5 Politie, cea din ghetto-ul moldovenesc, sa lucrezi zi de zi in cladirea aia darapanata, fara urma de renovare, igrasie peste tot, mobila de pe timpul comunistilor, grupuri sanitare mai dihai ca cele din fundul curtii din ultima vagauna a tarii, este chiar un act de eroism. specimenele de sefi ai lor, nu vad conditiile alea de lumea a treia in care sunt nevoiti sa-si desfasoare activitatea cei cadrul sectiei?
17
1
Politistii trebuiesc motivati cu salarii mari pentru a da randament maxim. Dar statului nu i pasa de protectia cetateanului de aceea nu da doi bani pe politie.
16
6
e nemultumit de salariu are dreptul sa protesteze la privat nu se poate ptr ca nu au sindicate pe ramuri etc dar de ce sa-i atacam pe cei care pot in occident sunt greve si proteste non stop si de o amploare incomparabiul mai mare ca la noi unde sunt rare si anemice; oricum este adevarat ca sunt prea putini si in numar insuficient se vorbeste des despre asta de peste 10 - 15 ani si nu se face nimic; si politia este puternic subfinantata ca si educatia, sanatatea, etc toate sectoarele neproductive dar toate foarte importante
9
4
Venit să protestați in acvariul plin de gangsteri și interlopi.
13
1
Intai munca dupa aia sa ceretzi bani mai multzi mai putorilor,caci rezultatele munci voastre se vad,infractzionalitatea de tot felul a crescut de la un an la altul dupa 1990 la fel ca si drepturile voastre si corupzia din politzie asha spun statisticile dar se vede si cu ochiul liber,ajunge vi s-au dat destule drepturi inversproportzionale cu rezultatele munci voastre,nu va convine afara din politzie caci voi spunetzi despre voi ca suntezi oameni capabili care nu statzi la mila statului,hai baietzi facetzi ce spunetzi numai cershitzi pomana de la statul Roman prin demonstratzii si greve.
4
17
Lasa ca se suplimenteaza din munca in cluburi ca bodiguarzi, cei mai mari infractori ei sunt, daca vrei sa faci rost de ceva{droguri,femei...}apelezi la ei.
5
14
E ATAT DE RAU ACOLO DE IMI VINE SA IES LA PENSIE INCA DE LA REPARTITIA DE LA SCOALA , SA NI SE DEA PISTOALE CU APA SI SALARII MARI FOARTE MARI, NU VEDETI CA NU PLEACA CAINELE DE LA MACELARIE,SE PLANG DE CONDITII DAR ASTEAPTA PENSIA
7
15
Tura de 12 ore in serviciul operativ este grea. Dupa 6 ore lucratorul nu mai da randament. Daca intra in serviciu la ora 19, deja la ora 01 este terminat de oboseala. Spargerile incep la 03 dimineața. Ce rost are să-l țin in serviciu atâta? Aaa, ca nu le convine lor, că nu mai au timp de alte joburi, aia e altceva. Pe de alta parte, să facă bine conducerea și să le plătească orele suplimentare dacă nu le pot da libere. Deci in concluzie, noul program îi dezavantajează pe ei la nivel personal, dar avantajează societatea căci sunt mai eficienți. Societatea în slujba căreia se află, să nu uite!
13
12
imi aduc aminte de bisnitari de tigari/cafea de pe vremuri!
9
10
probabil vor sa fie platiti/pensionati ca justitia! de ce nu, a scazut infractionalitatea in cta!
9
10
In care fata a IPJ fac mitingu? Peste drum?? Si ce miting? Doar sufland si perturbant trecatorii?
10
10
nu va convine că stați degeaba prin birouri și loganuri, atunci demisia și hai la munca adevărată nu la frecat menta ! aveți timp destul că alfel nu va mai permite ați să faceți pe instructori să aveți magazine și să faceți delivery in timpul liber, demisia putorilor
13
18
Că jumăt**e fac grevă trei zile,iar cealaltă jumăt**e vor păzi de pe margine pentru a nu degenera manifestația în ceva periculos.Pot exista elemente puse pe scandal infiltrate și pot ăștia rai să pună tunurile cu apă pe ei ca să i gripeze,că i frig afară.
8
12

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468