REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Lecții despre infecția cu HIV/SIDA și stand-up comedy în școlile din Constanța

Lecții despre infecția cu HIV/SIDA și stand-up comedy în școlile din Constanța

Replica API 18 mai 2019 | 00:11 606

Aproximativ 1.500 de elevi din județul Constanța vor participa luna aceasta la sesiuni educative pentru prevenirea infecției cu virusul HIV. Sesiunile se desfășoară într-un mod inedit: îmbină informații de educație pentru sănătate cu momente de stand-up comedy. Aceste sesiuni sunt parte din proiectul „Doar informație transmisibilă, nu HIV!” al Asociației Semper Musica, realizat cu sprijin financiar oferit de Fondul MAC pentru SIDA din America și MAC Cosmetics România.

Proiectul se adresează elevilor de liceu din 5 licee tehnologice locale și urmărește să îi informeze despre infecția cu virusul HIV, transmitere, depistare, tratament, dar și metode de protecție.

Proiectul vine în contextul în care, conform Compartimentului pentru Monitorizarea și Evaluarea infecției HIV/SIDA în România, prof. dr. Matei Balș, județul Constanța se află pe locul al 2-lea în țară, în ceea ce privește numărul de noi cazuri de HIV înregistrate în 2018, iar tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 34 ani reprezinta 50% din totalul cazurilor noi de HIV înregistrate anul trecut. În același timp, 82% dintre elevii de liceu discută rar sau niciodată cu părinții despre debutul vieții sexuale, iar 89% discută rar sau niciodată despre folosirea unui prezervativ (Studiu al Asociației Semper Musica, 2018)

„Sesiunile noastre non-formale de educație pentru prevenire HIV sunt poate singura șansă pe care tinerii de liceu o au pentru a rămâne departe de o posibilă infecție cu HIV, mai ales în situația în care nu vorbesc cu părinții despre acest subiect. Pe de altă parte, faptul că județul Constanța ajunge să fie pe locul al 2 lea dintre toate județele, ca număr de noi infecții cu HIV în 2018, poate fi un semnal de alarmă important pentru autoritățile publice locale. Acestea trebuie să investească încă de pe acum în proiecte și intervenții locale care au drept scop prevenirea viitoarelor noi cazuri de HIV din rândul tinerilor și nu numai.” a spus Alexandru Gheorghiu, președintele Asociației Semper Musica.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
le zice si ca sida a aparut in africa dupa ceau luat negri si albi pe carbasan maimutele?
0
0
Sistemul educatiei prin piese de teatru este un obicei des intalnit in africa. Este cel mai eficient sistem educational pentru analfabeti. Ar trebui folosit la guvernantii Romaniei !!! Muie pesede !!!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468