rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 5 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Legea 303, continuare, partea a patra

72. La articolul 49, după alineatul (9) se introduce un nou alineat, alin.(91), cu următorul cuprins:

„(91) Pot fi numiţi în funcţiile de conducere prevăzute la alin. (9) procurorii care au calificativul ‘foarte bine’ la ultima evaluare, nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani şi îndeplinesc condiţiile de vechime prevăzute de lege.”

73. Articolul 50 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Art.50.- (1) Pentru numirea în funcţii de conducere, sunt necesare următoarele condiţii minime de vechime:

a) pentru funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte de judecătorie, prim-procuror al parchetului de pe lângă judecătorie şi adjunct al acestuia, o vechime de 6 ani în funcţia de judecător sau procuror;

b) pentru funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte de tribunal sau tribunal specializat, precum şi preşedinte de secţie la tribunal, prim-procuror al parchetului de pe lângă tribunal sau al parchetului de pe lângă tribunalul pentru minori şi familie, adjunct al acestuia şi procuror şef secţie al parchetului de pe lângă tribunal sau al parchetului de pe lângă tribunalul pentru minori şi familie, o vechime de 8 ani în funcţia de judecător sau procuror;

c) pentru funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, preşedinte de secţie la curtea de apel, procuror general al parchetului de pe lângă curtea de apel şi adjunct al acestuia, procuror şef secţie al parchetului de pe lângă curtea de apel, o vechime de 12 ani în funcţia de judecător sau procuror.

(2) Dispoziţiile art.44 alin.(2) se aplică în mod corespunzător.

(3) În vederea participării la concursul sau examenul pentru numirea în funcţii de conducere, judecătorul sau procurorul trebuie să funcţioneze cel puțin 2 ani la instanţa sau, după caz, parchetul la care este vacantă funcţia de conducere pentru care îşi depune candidatura. Dispoziţiile prezentului alineat se aplică în mod corespunzător şi pentru numirea în funcţiile de conducere prevăzute la art.48 alin.(9) şi art.49 alin.(9).

(4) Prin derogare de la dispoziţiile alin.(3), în situaţia în care la două concursuri consecutive pentru numirea într-o funcţie de conducere nu se prezintă niciun candidat, la următorul concurs sau examen organizat pentru numirea în aceeaşi funcţie de conducere pot participa şi judecători sau, după caz, procurori de la altă instanţă sau parchet din circumscripţia aceleiaşi curţi de apel sau parchet de pe lângă curtea de apel, care au dreptul să funcţioneze la instanţa ori parchetul pentru care îşi depun candidatura.

(5) În cazul în care la o judecătorie sau la un parchet de pe lângă judecătorie unde este vacantă funcţia de preşedinte, vicepreşedinte sau preşedinte de secţie, respectiv de prim-procuror sau adjunct al acestuia, niciun judecător sau procuror nu îndeplineşte condiţiile de vechime prevăzute de lege pentru ocuparea acestor funcţii, nu îşi exprimă acordul în vederea delegării sau, din motive obiective, nu poate fi delegat un judecător sau procuror de la aceeaşi instanţă sau parchet, poate fi delegat în respectiva funcţie de conducere oricare dintre judecătorii sau procurorii care funcţionează la altă instanţă sau parchet din circumscripţia aceleiaşi curţi de apel.

(6) La calcularea condițiilor minime de vechime prevăzute la alin.(1) nu se ia în considerare perioada în care judecătorul sau procurorul a avut calitatea de auditor de justiție.”

74. La articolul 51, alineatele (1), (2) și (7) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„Art.51.- (1) La expirarea mandatului funcţiei de conducere, judecătorii sau procurorii pot ocupa, în condiţiile prevăzute la art. 48 - 50, o altă funcţie de conducere la aceeaşi instanţă sau parchet, în condiţiile legii, fie revin pe funcţii de execuţie la instanţele sau parchetele pe care le-au condus sau de unde provin.

(2) Revocarea din funcţia de conducere a judecătorilor se dispune de Consiliul Superior al Magistraturii - Secția pentru judecători, din oficiu sau la propunerea adunării generale ori a preşedintelui instanţei, pentru următoarele motive:

a) în cazul în care nu mai îndeplinesc una dintre condiţiile necesare pentru numirea în funcţia de conducere;

b) în cazul exercitării necorespunzătoare a atribuţiilor manageriale privind organizarea eficientă, comportamentul şi comunicarea, asumarea responsabilităţilor şi aptitudinile manageriale;

c) în cazul aplicării uneia dintre sancţiunile disciplinare.

……………………………………………………………………………………………………..

(7) Revocarea din funcţia de conducere a procurorilor se dispune de Consiliul Superior al Magistraturii - Secția pentru procurori, din oficiu sau la propunerea adunării generale ori a conducătorului parchetului, pentru motivele prevăzute la alin.(2) care se aplică în mod corespunzător.”

75. La articolul 51, după alineatul (7) se introduc trei noi alineate, alin.(8)-(10), cu următorul cuprins:

„(8) Până la finalizarea procedurii de revocare din funcțiile de conducere prevăzute la alin.(2) și (7), Secția pentru judecători, respectiv Secția pentru procurori a Consiliul Superior al Magistraturii, după caz, poate dispune suspendarea judecătorului sau procurorului din funcția de conducere.

(9) Hotărârea se motivează în termen de 5 zile de la pronunțare și poate fi atacată cu contestație la Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de contencios administrativ și fiscal, în termen de 5 zile de la comunicare, fără îndeplinirea procedurii prealabile.

(10) Până la soluționarea contestației, instanța poate dispune, la cerere, suspendarea executării hotărârii de suspendare.”

76. După articolul 51 se introduce un nou articol, art.511, cu următorul cuprins:

„Art.511.- (1) Suspendarea, în orice mod, a raportului de muncă nu suspendă durata mandatelor funcţiilor de conducere prevăzute la art.48 şi 49.

(2) Imposibilitatea exercitării atribuţiilor pe o perioadă mai mare de un an atrage încetarea mandatelor funcţiilor de conducere prevăzute la art.48 şi 49.”

77. La articolul 52, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(3) Pot participa la concursul de promovare în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecătorii care au îndeplinit efectiv cel puţin 3 ani funcţia de judecător la curtea de apel, au obţinut calificativul „foarte bine” la ultimele 3 evaluări, nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii 3 ani şi au o vechime efectivă în funcţia de judecător de cel puţin 18 ani. Dispoziţiile art.44 alin.(2) se aplică în mod corespunzător.”

78. La articolul 521 alineatul (2), litera b) se modifică și va avea următorul cuprins:

„b) un interviu susţinut în fața Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.”

79. La articolul 521 alineatul (2), litera c) se abrogă.

80. La articolul 521, alineatele (3) - (5) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„(3) Comisiile de concurs sunt numite prin hotărâre a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea Institutului Naţional al Magistraturii.

(4) Comisiile de concurs sunt alcătuite din judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cadre didactice universitare având grad de conferențiar sau profesor universitar de la facultăţi de drept din cadrul universităţilor de cercetare avansată şi educaţie, astfel cum acestea sunt clasificate potrivit art. 193 alin. (4) lit. c) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

(5) Membrii comisiilor prevăzute la alin.(3) nu pot avea apartenenţă politică la data formării comisiilor și pe toată durata derulării concursului.”

81. La articolul 522, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

„Art.522.- (1) În cadrul probei prevăzute la art.521 alin.(2) lit.a), la cererea comisiilor de concurs, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii va solicita, prin intermediul curţilor de apel, hotărâri judecătoreşti din ultimii 5 ani de activitate, precum şi celelalte date necesare evaluării potrivit prezentei legi.”

miercuri, 20 decembrie 2017641
Comentarii
mai mult...Actualitate
30 iun 00:00ActualitateGoldterm SA Mangalia continuă programul de contorizare individuală

În aceasta perioadă, SC Goldterm SA Mangalia continuă programul de contorizare individuală, ce se adresează atât...446

12 iun 00:00ActualitateSe depun solicitări pentru extinderea canalizării din Tuzla!426
8 iun 10:48ActualitateNoi acțiuni de dezinfecție la Medgidia359
26 iun 00:00ActualitatePrimăria Medgidia a sărbătorit de Ziua Drapelului Naţional

...380

7 mai 13:18ActualitatePrimăria Cernavodă a demarat acțiunea de dezinsecție562
9 mai 13:16ActualitatePrimăria Cernavodă a făcut publică lista cererilor depuse pentru locuințe ANL567
18 mai 00:05ActualitatePrimăria Agigea, despre ajutoarele pentru crescătorii de porci

Primăria comunei Agigea a publicat un anunț transmis de Direcția pentru Agricultura Constanța privind aprobarea...807

8 mai 22:24ActualitateLucrările la școala gimnazială nr. 1 din Hârșova, finalizate701
6 mai 00:31ActualitateSenat: Pensionare anticipată, fără penalizare, pentru lucrătorii din sectorul de construcţii nave799
6 mai 00:31ActualitateCoronavirus - Directorul institutului german de boli infecţioase: Va veni un al doilea val epidemic

Directorul Institutului Robert Koch (RKI), centrul german specializat în boli infecţioase, a dat marţi drept sigur un...785

23 apr 10:46ActualitateDouă proiecte importante sunt în desfășurare, în Agigea878
24 apr 00:43ActualitatePrimăria Năvodari MONTEAZĂ separatori de sens cu stâlpi în apropierea trecerilor de pietoni830
Vremea
28°27.8° - 28° duminică, 5 iulie 2020
ConstanțaUmiditate: 59%
Vânt: 5.65 m/s
Presiune: 1011 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
5 iul 00:00SportFCSB vs FC Botoșani 1-1

Formaţia FCSB a remizat, sâmbătă seară, pe teren propriu, scor 1-1 (1-1), cu echipa FC Botoşani, într-un meci din...306

5 iul 00:00SportManchester United a urcat pe loc de Champions League (5-2 vs Bournemouth)

Manchester United a reușit încă un meci excelent, s-a impus cu 5-2, pe teren propriu, în fața echipei Bournemouth,...218

5 iul 00:00SportJuventus vs Torino 4-1 / Record pentru Gianluigi Buffon

Juventus nu a avut probleme în derbiul orașului, a învins rivala Torino cu scorul de 4-1, și s-a distanțat la...263

5 iul 00:00SportBayern Munchen a câștigat Cupa Germaniei! Performanța extraordinară bifată de Lewandowski

După ce recent a cucerit al 8-lea titlu consecutiv în Bundesliga, Bayern Munchen și-a trecut în palmares și Cupa...273

Local
4 iul 01:26LocalALARMANT: 420 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în România, 10 la Constanţa

Până astăzi, 3 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu noul...1677

4 iul 01:28LocalURMĂRIRE ca-n FILME pe străzile din Constanța. Protagonist: un tânăr fără PERMIS

Polițiști din cadrul Secției 2 au efectuat joi, 2 iulie, semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, care se...2348

4 iul 01:25LocalȘoferiță aproape de comă alcoolică, oprită de polițiștii din Năvodari

1668

4 iul 01:27LocalDe azi, CT BUS reintroduce traseele de noapte!

Tot de mâine, linia 100M (GARA C.F.R. – STAȚIUNEA MAMAIA) va fi suplimentată cu 2 autobuze, iar intervalul de...1060

4 iul 01:27LocalLimanu lansează campania 'No more free hugs'

In contextul unei creșteri semnificative a numărului de îmbolnăviri de COVD 19 în România, Primăria Comunei...706

4 iul 01:26LocalSpectacolul 'Magic Swing' și turneul 'Pianul călător', în acest weekend, la Constanța

Seria evenimentelor culturale în aer liber organizate de Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”, cu...769

4 iul 01:25LocalTânăr din Cumpăna, internat un an într-un centru educativ pentru tâlhărie

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au...795

4 iul 01:25LocalConfort Urban intervine în Faleză Nord

Tot mai multe străzi din cartierul Faleză Nord beneficiază de o infrastructură rutieră modernă. Echipele SC...889

4 iul 01:29LocalPANICĂ la Eforie Nord! O mașină a INTRAT în trenulețul TURISTIC

2988

Politică
Interviuri
25 mai 00:17InterviuriINTERVIU! Primarul Cristian Cârjaliu dă de pământ cu Guvernul Orban: Trebuie sancționată incompetența

Cristian Cârjaliu este primarul care, dacă nu ar fi existat, probabil ar fi trebuit inventat, spun unii....4389

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...6028

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

4328

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...5354

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

Elevii constănțeni sunt nerăbdători să revină la școală. Dacă la începutul Stării de Urgență aceștia au...3532

13 apr 10:16InterviuriMicrorezervaţia de la DELFINARIU, în PERICOL în cazul unei contaminări în masă

3098

Monden
4 iul 00:00MondenChristina Ricci divorțează! Motivul brutal și șocant pentru care a pus punct căsniciei care a durat 7 ani

Christina Ricci, în vârstă de 41 de ani, a depus joi, 2 iulie actele de divorț. Actrița cunoscută din filmele...578

4 iul 00:00MondenSarah Jessica Parker a apărut în costum de baie, la plajă. Cum arată actriţa la 55 de ani

Sarah Jessica Parker încă este o ţintă a fotografilor, mai ales atunci când iese la plajă. Actriţa de 55 de ani a...532

4 iul 00:00MondenVacanțe de milionari. Moștenitoarea imperiului Swarovski, imagini sexy pe un iaht, în Ibiza

547

4 iul 00:00MondenCu ce l-a atras Kate pe William. Prinţul nu şi-a mai putut lua ochii de la ea

Ducesa de Cambridge este frumoasă, deşteaptă şi are o inimă de aur, nu e de mirare că Prinţul William a...545

4 iul 00:00MondenDouă site-uri dedicate fanilor Harry Potter se distanţează de afirmaţiile lui Rowling despre persoanele transgender

Două dintre cele mai mari site-uri dedicate fanilor lui Harry Potter s-au distanţat joi de convingerile autoarei J.K....444

4 iul 00:00MondenCântăreaţa britanică Duffy a criticat vehement filmul "365 Days" pe motiv că banalizează "traficul sexual"

450

Mapamond
4 iul 00:00MapamondChina va închide treptat toate pieţele unde se comercializează păsări vii

China va închide gradual toate pieţele unde se vând păsări vii, pentru a reduce riscurile pentru sănătatea...435

4 iul 00:00MapamondCoronavirus: Comisia Europeană autorizează punerea pe piaţă a antiviralului Remdesivir

Comisia Europeană a autorizat vineri "punerea pe piaţă condiţionată" a antiviralului Remdesivir la nivelul Uniunii...471

4 iul 00:00MapamondCoronavirus: Stare de urgenţă la Belgrad, unde revin unele restricţii

437

4 iul 00:00MapamondRusia - Coronavirus: Revenirea la viaţa normală, nu mai devreme de opt luni, avertizează ministrul sănătăţii

Situaţia provocată de epidemia de COVID-19 în Rusia va mai dura încă cel puţin opt luni, a avertizat vineri...436

4 iul 20:10MapamondCoronavirus: Coreea de Sud se confruntă cu un al doilea val de COVID-19

Coreea de Sud a raportat vineri 63 de noi cazuri de COVID-19, un record înregistrat în ultimele două săptămâni, ca...456

4 iul 00:00MapamondMyanmar - Au fost reluate operaţiunile de căutare la mina de jad unde au murit 162 de persoane

436

Sănătate
4 iul 00:00SănătateVaccinul care ar putea să te protejeze împotriva bolii Lyme

Oamenii de știință au dezvoltat un vaccin care ar putea să ofere o protecție completă împotriva bolii Lyme, iar...426

4 iul 00:00SănătateTeamă, efectul secundar al supraviețuitorilor de cancer

Cancerul poate fi o boală îngrozitoare și stresantă, iar de cele mai multe ori, medicină nu ia în considerare cât...438

4 iul 00:00SănătateDietă mediteraneană ar putea influență genele și ar putea îmbunătăți sănătatea

447

4 iul 00:00SănătateTestul de salivă care îți spune rapid și ușor dacă ai Hepatită C

Testările pentru Hepatită C presupun 2 pași. Primul este o testare rapidă, care semnalizează prezența anticorpilor...448

4 iul 00:00SănătateLa ce servicii medicale gratuite ai dreptul dacă nu ești asigurat?

Dacă nu ești asigurat plătind lunar contribuția la Casă Națională de Asigurări de Sănătate, poți beneficia de...484

4 iul 18:24SănătateStudiile asociază boala celiacă cu anorexia

Un nou studiu sugerează că femeile tinere care suferă de boală celiaca se confruntă cu un risc mai ridicat de a fi...431

4 iul 00:00SănătateCum recunoști depresia. Semne surprinzătoare în funcție de vârstă

Depresia este o afecțiune din ce în mai mai comună în rândul adulților și vârstnicilor. Însă și copiii și...468

4 iul 00:00SănătateCum calmezi tusea uscată și productivă la copii

Răceala și tusea sunt frecvente la copiii mici, dar expunerea la germeni și combaterea lor îi ajută pe copii...444

4 iul 00:00SănătateDieta ketogenică: ce efecte secundare are și cum le previi

428

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT