REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Legea care provoacă o schimbare MAJORĂ în zona restaurantelor: apă rece gratuit pentru clienți

Legea care provoacă o schimbare MAJORĂ în zona restaurantelor: apă rece gratuit pentru clienți

Replica API 24 iulie 2019 | 00:00 216

Un proiect de lege adoptat de Senat și avizat pozitiv de Guvern obligă restaurantele și instituțiile publice să pună, gratuit, la dispoziția oamenilor apă potabilă de la robinet, scrie stiripesurse.ro

Clienții localurilor ar putea plăti note mai mici dacă vor consuma apă de la robinet. Ospătarii ar putea fi obligați să pună la dispoziție, la cerere, apă bună de băut, din partea casei, informează Stiritvr.

În unele ţări turistice, precum Grecia, apa rece, gratuită, este deja o tradiţie. Astfel, se reduce şi cantitatea de PET-uri care poluează mediul. Pentru patronii de localuri, măsura ar însemna vânzări mai mici de apă îmbuteliată. Dar și o cheltuială în plus.

Cea mai mare problemă rămâne însă că, în multe localități, mai ales la sate, apa nu este bună de băut. Și instituțiile publice, precum și angajatorii privați ar putea fi obligați să pună la dispoziția salariaților apă potabilă de la robinet.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat și a primit aviz favorabil din partea Guvernului. Votul final aparține deputaților.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu cel mai mare profit il fac din inchiriere sezlonguri si din vz apa plata. Si sa ma oblige sa dau apa rece gratis? Atunci sa-mi plateasca statul curentul folisit pt racirea apei.
0
2
Este ceva de bun simt asta cu apa. Pana la urma romanii s-au cam obisnuit sa se tepuiasca si sa se smachereasca inre ei de multa vreme,de asta orice lucru banal si de bun simt in lumea civilizata pare la noi ca fiind ceva extraordinar. Ne-am tiganizat,in loc sa civilizam tiganii,asta este purul adevar si ne-am inrait ca salbaticii de acu' cinci mii de ani,in loc sa ne pretuim cat avem din latura umana. Vai,nu putem sa furam clientii si la pretul pe apa,e nasol!
7
0
Nu numai in Europa ci si in America; primul lucru alaturi de invitatia de bun venit in restaurant , la masa clientului se aduce apa rece si apoi meniul, se discuta pe marginea lui despre ingrediente daca turistul este interesat de o mancare specifica zonei, si apoi urmeaza comanda.
4
0
Pai in afara de concediile oferite de psd in grecia crezi ca astia au vazut altceva?dupa exprimare iti dai seama ca astia sunt mai mult pe la sediul psd. Unele tari turistice.suntem tare curiosi sa aflam din punctul vostru ,draga redactie Replica,care sunt tarile non turistice.ca vad ca ei au clasificare turistice si non turistice.adica doar in anumite tari se face turism.ireal ce jurnalism de 2 lei.cred ca daca mai traiau blaga sau calinescu va impuscau direct. Vai de capul vostru
2
1
Pentru voi de la replica in toata Europa civilizata se aduce apa la masa gratuit in restaurante etc,, .....nu numai in Grecia
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108