REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Liberalii comentează discursul premierului: Ponta foloseşte dublul limbaj în declaraţiile facute alături de Biden

Liberalii comentează discursul premierului: Ponta foloseşte dublul limbaj în declaraţiile facute alături de Biden

Replica API 23 mai 2014 | 00:00 150

Comunicat de presă PNL:

"Premierul a vorbit, în compania domnului Biden, din nou într-unul din cele două limbaje ale sale, în condiţiile în care, în poziţiile exprimate public de către Joe Biden, acesta a insistat asupra valorilor care ţin de statul de drept, domnia legii şi lupta anticorupţie. A vorbit din nou despre lucruri care ar trebui făcute, despre lucruri care chipurile se fac de către Guvern şi de către domnia sa personal, despre faptul că nimeni nu trebuie să fie deasupra legii, că instituţiile trebuie să funcţioneze corect, exact, eficient şi despre faptul că lupta împotriva corupţiei trebuie intensificată.

Dublul limbaj al lui Ponta nu este o noutate, nu ne mai miră, dar acesta este un moment în care devine foarte relevant şi trebuie să atragem atenţia asupra lui.

Când spune Ponta adevărul, când declară la Bruxelles, Washington, acum, în prezenţa vicepreşedintelui american, ce declară sau atunci când păstrează după colţ legea amnistiei şi a graţierii, atunci când se duce personal, atrăgând după sine şi cea mai mare parte a membrilor guvernului, membri ai Parlamentului, pentru a vota împotriva ridicării imunităţii pentru începerea urmăririi penale în cazul unor parlamentari?

Atunci când îşi reafirmă angajamentele în faţa oaspeţilor străini sau atunci când, în proximitatea biroului său oficial, Duicu şi alţii ca ei fac trafic de influenţă la vedere, organizat?

Ponta procedează conform convingerilor sale atunci când pândeşte momentul potrivit pentru a adopta legea amnistiei şi graţierii, atunci când se duce împreună cu membrii cabinetului său spre a bloca prin votul său în Parlament o cercetare penală, atunci când îi permite sau chiar dă dispoziţiile necesare ca Duicu şi alţii să facă trafic de influenţă din propriul său birou.

Rolul opoziţiei politice din România în toate partidele, precum şi al societăţii civile, atât cât există ea, trebuie să fie unul extrem de puternic în acest an politic şi pe viitor. Pentru noi nu e nicio dilemă când spune Ponta adevărul."

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108