-2° Constanța Lun., 30 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6259
-2° Constanța Luni, 30 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6259

Liceul Teoretic Lucian Blaga Constanța spune ”Stop Bullying-ului”

Replica API 28 mai 2022 | 00:15 1934

La Liceul Teoretic “Lucian Blaga” din Constanța, s-a derulat, vineri, 27 mai a.c., ultima activitate în cadrul Proiectului educativ ”Școala mea - un mediu de învățare favorabil și de relaționare pozitivă”.

Activitatea a avut loc în sala de festivități a liceului, începând cu ora 12, sub forma prezentării unui spectacol de Teatru Forum pe tema bullying-ului sub îndrumarea profesorilor: Director Linea Iuliana, prof. Reșit Florentina-Ioana, prof. Staicu Loredana, prof. Ștefan Mariana. La activitate au fost prezenți, în calitate de invitați, și specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța alături de care au fost implementate numeroase proiecte extrașcolare.

Elevii claselor a VI-a, a VII-a, a VIII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, au fost non-actorii din cadrul scenetei prezentate “STOP BULLYING-ULUI”. Totodată, în cadrul activității, cele trei clase câștigătoare la secțiunea postere: III A, VI C, X B, și-au prezentat proiectul. Mesajul comun al elevilor a fost de toleranță, colaborare precum și de adoptare a unui comportament pozitiv care să ducă la combaterea agresiunilor și la asigurarea unui climat școlar bazat pe starea de bine a elevilor.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

De asemenea, tot în cadrul spectacolului, elevii clasei a-X-a B coordonați de prof. Reșit Florentina-Ioana au prezentat filmul de scurt-metraj ”Viciile distrug vieți”, premiat cu locul I în cadrul Concursului Național MESAJUL MEU ANTIDROG - Ediția a XIX-a 2021-2022, faza Județeană. Scopul scurt-metrajului a fost de a trage un semnal de alarmă asupra viciilor care sunt adesea adoptate de elevi fără a se gândi la consecințele grave care le vor afecta viața personală, relațiile cu cei din jur, dar și parcursul școlar.

Non-actorii Teatrului Forum din Liceul Teoretic „Lucian Blaga” au pus în scenă o situație-conflictuală întâlnită deseori în colectivele de elevi. Violența verbală, agresiunea fizică, incitarea la ură, hărțuirea și intimidarea sunt forme ale bullying-ului manifestate în mediul școlar pe care elevii au încercat să le evidențieze. Cu scopul de a schimba atitudinea elevilor față de formele de bullying prezentate, Teatrul Forum a permis elevilor să intervină pentru a schimba cursul evenimentelor și a îndrepta comportamentele negative.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
9192523938
5/49
91138331417
joker
131033312820