REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, REACȚIE la numele de pe lista cu miniștri PNL

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, REACȚIE la numele de pe lista cu miniștri PNL

Replica API 25 octombrie 2019 | 04:36 363

foto: Facebook

Președintele UDMR, Kelemen Hunor consideră că guvernul propus de premierul desemnat Ludovic Orban pare, la prima vedere, unul „acceptabil”, care poate face treabă pentru un an de zile, scrie stiripesurse.ro

Kelemen Hunor a declarat joi, corespondentului MEDIAFAX, că nu știe dacă guvernul propus de liderul PNL este bun sau nu, acest lucru urmând să se vadă când va începe să muncească.

„Vom analiza împreună cu colegii mei la începutul săptămânii viitoare lista de miniștri, nu există nicio surpriză, ceea ce discutasem cu Ludovic Orban cam asta se regăsește la portofoliile cele mai importante, mai puțin la Dezvoltare Regională, unde era inițial Robert Sighiartău, dar în rest lucrurile sunt simple. E un guvern cu care poți să îți faci treaba pentru un an de zile. Nu știu dacă este bun sau nu, acest lucru îl vom vedea când va acționa, când va începe să muncească, dar la prima vedere pare că, pentru un an de zile, este un guvern acceptabil”, a spus Kelemen.

Acesta susține că la Educație, Monica Anisie este cunoscută de UDMR, deoarece a fost secretar de stat în Guvernul Cioloș, iar Adrian Oros, propus la Agricultură este o alegere bună, la fel și Lucian Bode la Transporturi.

Despre Florin Cîțu, propus la Finanțe, președintele UDMR a declarat că este o persoană care cunoaște domeniul, dar trebuie să fie mai echilibrat și mai reținut decât era în opoziție.

„Eu cred că sunt suficienți profesioniști pentru politica externă, astfel că putea să găsească un om mai echilibrat decât propunerea actuală, Bogdan Aurescu. De fapt, se întoarce un om din școala lui Adrian Năstase la Externe, nu știu dacă era nevoie de așa ceva. Mă mir că nu găsesc un om la fel de bun profesional, dar mai echilibrat”, a mai spus Kelemen Hunor.

În ceea ce privește programul de guvernare, președintele UDMR a precizat că pe partea de Justiție, lucrurile stau bine, iar legat de OUG nr. 114 este ceea ce își dorește și Uniunea.

„Este nevoie de niște corecții făcute cât mai repede în Parlament, la fel și la buget, precum și la ANAF și la veniturile fiscale, abordarea este corectă. Am văzut că nu există posibilitatea să încerce modificarea legilor justiției prin OUG, ceea ce este bine. Vom vedea mai multe la începutul săptămânii viitoare când vom putea semna acel acord propus de noi și pe care l-am lăsat premierului desemnat, probabil luni. Vom avea o ședință de grup înainte. În acest moment, dacă Ponta și Pro România nu susțin Guvernul iar PSD rămâne ferm pe poziție, șansele să treacă Guvernul din prima încercare nu sunt foarte mari. Vom vedea. Zarurile au fost aruncate și acest guvern, la un moment dat, va fi votat în Parlament, este o chestiune de timp”, a conchis liderul Uniunii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
1. Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor; 2. Plafonarea pensiilor speciale ale magistratilor si militarilor; 3. Interzicerea cumularii pensiilor din sistemul public cu salarii la stat.
1
0
udmr nu e partid. nici macar nu e inregistrat la tribunal. e o organizatie terorista anti romana
6
0
Are umor acest Hunor. "RO", scris invers la finalul numelui sau, ce vrea sa arate? Ca el este exponentul Romaniei invers? Al Romaniei pe dos?
3
0
sterilet nevestei tale , sa nu mai fete boi care sa semene cu tine ! sa ramana doar cu muia !
5
4
De ce li se permite bozgorilor sa aiba partid in Romania?
8
0
1. Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor; 2. Plafonarea pensiilor speciale ale magistratilor si militarilor; 3. Interzicerea cumularii pensiilor din sistemul public cu salarii la stat.
6
2
Nu scrie in program cand o sa ia ungurii Ardealul , dar mai e timp. Humor e multumit.
1
1
moarte ungurilor !
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272