REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

LOCAL AMENDAT PENTRU CĂ SE FUMEAZĂ!

LOCAL AMENDAT PENTRU CĂ SE FUMEAZĂ!

Replica API 13 martie 2018 | 16:23 305

Amenzi la Constanța! O persoană juridică nu deținea autorizație de funcționare, iar într-un local se fuma, fiind vorba, potrivit informațiilor noastre, despre Entourage. Aici au fost amendate și două persoane fizice. De precizat este și faptul că, deși aceste acțiuni sunt foarte dese, continuă să se fumeze în localuri, un alt exemplu fiind Etiquette, unde s-au aplicat până acum vreo 4 sancțiuni.

Politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, în colaborare cu reprezentanți ai Direcției de Sănatate Publică și jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța, au acționat în sistem integrat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, consumului produselor din tutun în spațiile publice inchise tip bar sau restaurant, precum si pentru verificarea documentelor legale de funcționare.

Precizăm că au fost efectuate două verificări sonometrice în scopul stabilirii gradului de disconfort fonic al populatiei, generat de activitatea economică; au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.990 lei (o persoană juridică nu deținea autorizație de funcționare, două persoane fizice au fost sancționate pentru consumul de produse din tutun într-un spațiu public închis, și o persoană fizică a fost sancționată pentru încălcarea prevederilor OUG195/2002 privind circulația pe drumurile publice).

De asemenea, s-au încheiat 8 note de constatare în domeniul activității comerciale și protecției mediului; au fost legitimate 7 persoane. Două persoane juridice au fost invitate la sediul Direcției Generale Poliția Locală la o dată ulterioară pentru verificarea documentelor solicitate de organele de control.

”Astfel de acțiuni se vor desfășura periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică. Ca și măsură preventivă, recomandăm agenților economici să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale în vigoare cu privire la desfășurarea activităților comerciale și să nu producă disconfort locuitorilor din vecinătate”, potrivit reprezentanților Poliției Locale Constanța.

Reamintim că pe adresa cotidianului „Replica” de Constanţa au sosit mai multe sesizări cum că în mai multe localuri se fumează: Budha Bar, Racing Pub, Etiquette, Kuydo.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La integra nu poti manca la ora pranzului de fum...se fumeaza lejer
0
0
Si la Integra se fumeaza,la greu
2
0
La Margo nu se duc sa vada ce e acolo ? se fumeaza si se trage pe cur
1
0
politia locala are orbul gaini,fiindca barul din str amzacea,la nici 300m de ei este o afumatoare autorizata ,se pare!
0
0
pentru fumatori exista si trabucuri din foi de piele !
1
0
intim, spectacole pirotehnice in interior la nunti, botezuri....
2
0
Respectati legea ,Domnilor politisti dumneavoastra aveti datoria si obligativitatyea sa o aplicati .
4
0
ptr nefumatori...exista cofetarii!
0
11
Ce imi plac subiectele gen "locuri de fumat" de 2 din ele stiam, multumesc si pentru alte locuri de fumat
3
2
La Touch Cafe la ultim etaj in Cladirea de sticla din parcarea dela Zorile!!!!!!!
7
0
La Crazy..la fel ..pe teresa aia improvizata..cu plasticele Iesi de acolo afumat complet. Cel mai bine este ca autoritatile abilitate SA LE INCHIDETI LOCALURILE.90 ZILE ..SI AMENZI URIASE..GEN 500 MIL...1 MLD.....si sa vefeti dupa aia daca mai da voie la cineva sa fumeze Dar asa..amenda 2500 ron??..100 cafele 100 capucino..100 cola...vandute si au scos amenda
8
0
Dar ati vazut ce transparenta e la zebrano? Scrie pe usa cu litere mari ca n au autotizatie de incendiu si lumea e full la ei de parca serv sunt gratuite, nu asa
7
0
la EL GRECO fumatul ca buna ziua
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108