REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
18.7° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Locatarii unui bloc din Constanţa, TERORIZAŢI de o vecină care face scandal zi şi noapte!

Locatarii unui bloc din Constanţa, TERORIZAŢI de o vecină care face scandal zi şi noapte!

Replica API 31 mai 2018 | 00:00 426

Mai mulţi locatari ai unui bloc de pe strada Pelicanului, din cartierul CET al Constanţei, spun că au ajuns la disperare din cauza unei vecine care face scandal în mod frecvent şi le adresează injurii. Oamenii spun că au făcut numeroase sesizări la Poliţie pentru a semnala situaţia, chiar au sunat şi la 112 atunci când, în plină noapte, femeia ţipa din toţi rărunchii, deranjând liniştea celorlalţi locatari, dar problema să-şi găsească soluţionare, mai rău se agravează. „Ţipă şi trânteşte prin casă şi câte două zile la rând, zi şi noapte!”, ne-a semnalat vecinul care locuieşte sub apartamentul respectivei femei. Mai mult, acesta semnalează că şi fetiţa de aproximativ zece ani, fiica femeii puse pe scandal, ar avea de suferit.

Vecinii şi neamurile nu ţi le alegi, ţi-i dă Dumnezeu – e o zicere din popor. Dar ce faci când vecinii fac scandaluri zi şi noapte, fără să ţină cont de orar de linişte, când fac scandal şi adresează injurii în loc de „bună ziua” celor pe care-i întâlnesc pe casa scării sau aruncă cu ghivece şi gunoaie în grădiniţa din faţa blocului, iar sesizările repetate către Poliţie nu rezolvă situaţia? Într-o astfel de situaţie spun că se află locatarii blocului G8, de la numărul 27, de pe strada Pelicanului.

Marian Cloşcaru locuieşte la parterul imobilului şi acuză că, de aproximativ doi ani, nu mai are clipă de linişte în casă din cauza vecinei sale, D.N., care locuieşte la etajul superior. Soţul femeii este plecat la muncă în afara localităţii şi revine pentru câteva zile, la lună, astfel că în apartamentul respectiv locuieşte, în cea mai mare a timpului, doar soţia cu fetiţa lor, de aproximativ zece ani.

„Am sesizat în repetate rânduri Secţia 5 Poliţie. Vin echipajele de poliţie, i-au dat avertismente, au sancţionate, dar situaţia nu se remediază, din contră, parcă se agravează. Ţipă şi trânteşte şi câte două zile, în continuu, zi şi noapte. Cum poţi să ţipi o zi şi o noapte în continuu?! Parcă ar fi radio! La un moment dat am zis că poate este o înregistrare sau ceva, dar nu, ea ţipă şi trânteşte. Nu ştiu cu ce, dar se zguduie totul în casă. Şi o ţine aşa non stop. Am astupat cu spumă ventilaţia de la baie, în speranţa că nu se va mai auzi la fel, dar degeaba.

Se ia de toată lumea din bloc. Zilele trecute, soţia a ieşit cu copilul, de doi ani şi şapte luni, iar în faţa blocului s-a întâlnit cu ea. A început să ţipe la soţie, să îi adreseze injurii, din senin. Soţia s-a speriat şi s-a întors în casă. Nici la asociaţie nu mai merge să plătească întreţinerea, merg doar eu, pentru că de fiecare dată când o vede, se ia de ea. Şi fără vreun motiv, fără să îi spunem nimic!

Am chemat Poliţia de mai multe ori, am depus şi petiţii, dar mi s-a răspuns că nu se poate face nimic. Inclusiv am sesizat Protecţia Copilului Constanţa, în toamna anului trecut. Are o fetiţă de aproximativ 10 ani şi cred că o ţine închisă în baie sau pe balcon, pentru că o auzeam cum striga să îi dea drumul.

Aruncă cu gunoaie, cu ghivece în grădiniţa de lângă bloc. Dar ce se va întâmpla dacă ghivecele vor ateriza în şosea, pentru cineva sau peste vreo maşină? Sau dacă, data viitoare, va arunca cu pietre? Ce să facem, să ne mutăm? Şi aşa ne-a ameninţat că „ne va face ea să ne mutăm din bloc”. Dar avem credite în bancă, am investit în apartamentul acesta foarte mulţi bani, unde să ne mutăm? Iar apoi, nu este normal aşa ceva!”, ne-a sesizat Marian Cloşcaru.

Acuzaţiile acestuia sunt susţinute şi de preşedintele asociaţiei de locatari, Ion Crăciun. Acesta spune că a fost depusă sesizare la Poliţie şi în numele asociaţiei, cu semnăturile de la 11 locatari. Nici aşa, nu s-a schimbat nimic. „Se ia cam de toată lumea. Avem plângeri la Poliţie, inclusiv pe asociaţiei, dar mai departe ce putem să facem, depinde de ei şi de familie.

La Poliţie parcă degeaba mergem, cred că până nu moare omul, nu se ia atitudine. Ea jigneşte pe toată lumea. Pe mine, când mă vede pe scară, pe stradă, începe să mă facă în toate felurile. Fără motiv. La fel îi face şi copilului, şi soţiei sau altor vecini. Duminică, împreună cu alţi vecini, am avut o problemă la canalizare şi am lucrat la ea împreună cu mai mulţi vecini. Eram vreo trei. A venit şi a început să ne înjure pe toţi, fără vreo ţintă anume”, spune preşedintele asociaţiei.

Mai mult, cei doi locatari spun că, în urmă cu puţin timp, femeia recalcitrantă ar fi împins o bătrânică de 80 de ani, care a căzut şi şi-a rupt mâna. De altfel, o parte dintre locatari se tem să ia atitudine, de frica ei şi a repercusiunilor pe care le pot avea acţiunile lor.

Cazul, în atenţia Secţiei 5 Poliţie şi a Protecţiei Copilului Constanţa

Situaţia din blocul G8 este cunoscută poliţiştilor de la Secţia 5 Poliţie. De altfel, în urma uneia dintre sesizări, oamenii legii le-au pus în vedere soţilor N.G. şi N.D. să nu mai caute motiv de scandal cu vecinii. „Numita N.D. şi-a luat angajamentul ca pe viitor să aibă un comportament civilizat, să evite orice conflict cu dvs., să nu vă mai adreseze cuvinte şi expresii jignitoare şi a fost sancţionat conform Legii 61/1991”, se precizează într-o adresă din 24.08.2017, de la Secţia 5 Poliţie. La fel, şi în cazul soţului ei. De atunci însă, a trecut aproape un an şi nimic nu s-a schimbat, spun oamenii.

Referitor la cele semnalate, poliţiştii ne-au precizat că, în baza petiţiilor şi a sesizărilor depuse, au putut doar să îi pună în vedere să nu mai ameninţe, să adrese injurii şi să o sancţioneze pe respectiva locatară în baza Legii 61/1991. Atât prevede legislaţia! Dar vecinul care a sesizat situaţia urmează să depună o plângere penală, în baza căreia va fi deschis un dosar penal şi va fi realizată o expertiză medico-legală.

De asemenea, familia respectivă este şi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Specialiştii instituţiei au realizat o anchetă socială, dar până în prezent, din verificări nu a reieşit că fetiţa respectivei ar fi abuzată. Copila are rezultate bune la şcoală şi cei din anturajul ei nu au observat semne de abuz. Cu toate acestea, cazul se află în continuare în monitorizare.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vedeti ce inseamna lipsa de pula? n-are ce face, ca daca avea ce face noaptea nu mai avea timp de tipat si scandal
10
2
Daca lege nu e,nimic nu e.Politia nu intervine decat in situatia cand reclamati sange pe pereti,creieri imprastiati pe casa scarii,violuri si morti pe asfalt.V-am mai spus,asta.Hai sictir Politia Romana ! Nu ne mai ramane decat un singur lucru de facut:FEREASCA DUMNEZEU ! Ptiu ,ptiu....fie la ei acolo !
9
0
si eu sunt intr-o situatie similara cu un arab care sta in chirie si toata noaptea vb la telefon pana dimineata, am facut tot felul de demersuri dar nimic, legi sunt dar nu se aplica, asta-i tara lui Papura voda.
12
0
2 palme trase peste ochi si poate se calmeaza doamna vecina
15
1
vecinii ii da dumnezeu! spune o vorba dar in cazul celor care au avut nenorocirea sa fie locatari ai blocurilor de pe langa cartierul bonduelle&fagabou ia dat bonduelle, oare este dumnezeu?dumnezeii mami lui!
18
0
Are nevoie de barbat...
11
0
Degeaba te adresezi politiei, nu fac nimic ba se mai si enerveaza ca ii deranjezi. Ma mir ca i au primit petitiile. Poate le a trimis prin posta
24
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212