REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Lovitură de teatru - Un senator ALDE rupe tăcerea: 'Tăriceanu mi-a spus că nu a renunțat la candidatura la prezidențiale'

Lovitură de teatru - Un senator ALDE rupe tăcerea: 'Tăriceanu mi-a spus că nu a renunțat la candidatura la prezidențiale'

Replica API 17 iunie 2019 | 00:00 278

Daniel Zamfir a declarat, pentru MEDIAFAX, că liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-ar fi transmis că nu renunță la candidatura pentru alegerile prezidențiale. Senatorul ALDE a precizat că se pune problema doar dacă va exista sau nu un candidat comun al coaliției.

„Chiar singura soluție viabilă la momentul acesta de alternativă la Iohannis. Eu nu cred că rezultatul la europarlamentare ne arată că orice variantă nu poate fi luată în calcul. Din punctul meu de vedere, chiar rămâne o alternativă, cea mai bună alternativă la Iohannis. Eu cred că Tăriceanu va trebui să candideze la președinție și sunt convins că o va face. Nu a renunțat nicio secundă la candidatură. O să propun în partid, miercuri, vreau să mergem să îi apărăm pe oameni de abuzuri. Miercuri avem ședință, dar nu știu dacă se va discuta. Este în funcție de organizațiile care au adoptat rezoluțiile. Eu i-am spus atunci că trebuie să candideze. Mi-a zis nu a fost o renunțare, dar în contextul în care veneam nu aveam cum să zic «candidez la președinție», nici nu era rezultatul alegerilor europarlamentare făcut public. Am convingerea că va candida”, a declarat Daniel Zamfir, luni, pentru MEDIAFAX.

Senatorul ALDE a declarat că a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu, iar declarația acestuia după alegerilor europarlamentare din 26 mai „nu a fost o declarație de renunțare” la candidatura pntru un mandat la Cotroceni.

„Acesta nu e decât un motiv de a confirma sprijinul filialelor, atunci când apar anumite îndoieli legat de chestiunea asta. Ne-am lămurit în partid că nu a fost o renunțare. La nivel personal m-am lămurit cu Călin Popescu Tăriceanu că acea declarație de atunci nu a fost o declarație de renunțare, ci una făcută într-un anumit context. Toate rezoluțiile declanșate în partid vor să îi probeze sprijinul și dorința tuturor de a candida”, a explicat Zamfir.

Senatorul ALDE a adăugat că singura problemă care se pune este dacă Tăriceanu va fi sau nu candidatul comun al PSD-ALDE la prezidențiale. El a mai precizat că vor fi discuții cu PSD, după Congresul din 29 iunie, în care social-democrații vor alege conducerea partidului.

„Discuția nu poate fi formalizată pentru că în cadrul rezoluției noi am propus discuții cu PSD, sigur după ce își fac și ei Congresul, pentru eventuala candidatură unică. El va candida oricum. Discuția e: candidează din partea unei alianțe comune sau nu. Numai un candidat din afară poate să țină sub capac PSD, la ce certuri sunt în PSD. Ce îi va putea unii e un candidat din afara PSD și nu poate fi altul decât un candidat din alianță. Eu cred în continuare că domnul Călin Popescu Tăriceanu e cea mai serioasă variantă și fezabilă la Iohannis. Opinia mea personală este că un candidat comun în momentul acesta e cel mai fezabil”, a conchis Daniel Zamfir.

ALDE Brașov a adoptat, vineri, o rezoluție, prin care îi cere lui Călin Popescu Tăriceanu să își anunțe candidatura la prezidențiale și a solicitat începerea discuțiilor cu PSD pentru susținerea acestuia la alegeri. Și organizația ALDE Sibiu consideră că Tăriceanu trebuie să fie prezidențiabilul partidului.

Până în prezent de la PSD ar vrea să candideze la prezidențiale Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu.

Fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu a spus că Olguța Vasilescu, Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici și Gabriela Firea sunt nume vehiculate în interiorul PSD pentru nominalizarea candidatului la alegerile prezidențiale. Candidatul PSD la prezidențiale va ajunge în turul doi.

Președintele interimar al PSD Viorica Dăncilă a anunțat că partidul ia în calcul și varianta unui prezidențiabil din afara formațiunii.

PSD va avea pe 29 iunie un Congres extraordinar pentru alegerea președintelui, președintelui executiv și a secretarului general.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce a facut acest ..... pt angajatii de la privat? Patronii au firme cu profit ca in UE sau mai mare. De ce nu sunt salariile ca in UE? De ce nu se dau legi pt acest lucru? Patronii au gonit 5 mil romani din tara. Au distrus 5 mil de familii care va pomenesc zilnic in bl....e lor.
0
0
Ce rupere de tacere!!. Sa faca ce vrea. La 4 % esti presedinte de scara.
1
0
Afemeiatu asta crede ca Romania este o fata si vrea sa o ceara de nevasta.
1
0
vadim presedinte!!!
2
2
Eu il votez impreuna cu 4 la suta din rude, prieteni, vecini si cunostinte.
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920