REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Lucian Constantin, VICELE din Nicolae Bălcescu, a PIERDUT PROCESUL cu ANI

Lucian Constantin, VICELE din Nicolae Bălcescu, a PIERDUT PROCESUL cu ANI

Replica API 5 ianuarie 2021 | 12:26 3617

Necazurile se țin lanț de viceprimarul al localității Nicolae Bălcescu, Lucian Constantin. În luna ianuarie a anului 2020 acesta a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI) și demis prin ordin de prefect, în luna august. Lucian Constantin a înaintat și o acțiune în instanță împotriva raportului administrativ emis de ANI. La final de an, Curtea de Apel Constanța i-a respins acțiunea. Menționăm că, în noiembrie, a fost reales în funcția de viceprimar.

Viceprimarul comunei Nicolae Bălcescu, Lucian Constantin, a intrat în vizorul Agenției Naționale de Integritate în luna ianuarie a anului 2020, constatându-se faptul că există o stare de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă. Mai exact, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2016 – 2020), o societate comercială în cadrul căreia soția persoanei evaluate deținea calitatea de administrator și pe cea de asociat unic, a încheiat un contract de prestări servicii cu Primăria comunei Nicolae Bălcescu în data de 30 decembrie 2016, în valoare totală de 8.032,50 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90 din Legea nr. 161/2003, coroborat cu art. 25 din Legea nr. 215/2001, în vigoare pentru perioada supusă evaluării.

Lucian Constantin a fost demis prin ordin de prefect

La finele lunii august, Lucian Constantin a fost demis din funcția de viceprimar al comunei Nicolae Bălcescu printr-un ordin de prefect. George Niculescu, prefectul de la acea dată, a semnat ordinul de încetare a mandatului, ca urmare a excluderii lui Constantin din formațiunea din care făcea parte, respectiv Partidul Mișcarea Populară (PMP).

Lucian Constantin, reales în funcția de viceprimar

La începutul lunii noiembrie consilierii locali din Nicolae Bălcescu au fost convocați în ședință de Consiliu Local. În cadrul acesteia au fost stabilite comisiile de specialitate și a fost ales viceprimarul comunei. În urma voturilor exprimate a fost reales cu 9 voturi, Constantin Lucian. „Nu a fost demis. A fost o situație atunci că a plecat de la PMP și s-a înscris în PSD. Dar atât. A fost votat de majoritatea consilierilor”, ne-a declarat Dumitru Timofte, primarul comunei Nicolae Bălcescu.

Viceprimarul a dat în judecată Agenția Națională de Integritate

Lucian Constantin a dat în judecată Agenția Națională de Integritate, pe rolul instanței fiind înregistrat la data de 30 iulie 2020, un dosar al cărui obiect era anularea unui act administrativ. La data de 28 decembrie 2020, Curtea de Apel Constanța a respins acțiunea, înaintată de Constantin, de anulare a raportului administrativ. „Respinge excepţia tardivităţii formulării precizărilor la acţiune. Respinge ca neîntemeiată acţiunea. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Constanţa”, este notat în minuta judecătorească.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnul lucian constantin ie un domn adevarat a,aiutato mereu oameni saraci bunul dumnezeu sai dea sanatate lui fetitei dînsului si sotiei pe mine ma ajutat decîte ori mergeam la primarie rezolva problema !
0
0
PE VIOREL CARE ESTE CE MAI FACE MAI FACE ELICOPTERE
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468