REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
15.8° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Ludovic Orban ia în calcul demiterea lui Raed Arafat: 'Facem o analiză' + Le-a cerut miniștrilor săi să descindă peste omologii din PSD

Ludovic Orban ia în calcul demiterea lui Raed Arafat: 'Facem o analiză' + Le-a cerut miniștrilor săi să descindă peste omologii din PSD

Replica API 25 octombrie 2019 | 04:35 380

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Miniştrii propuşi în Guvernul care va fi supus aprobării Parlamentului se vor deplasa la ministere pentru a solicita situaţia la zi, a declarat premierul desemnat Ludovic Orban.

"Am stabilit un plan de lucru pentru fiecare ministru care se găseşte pe lista miniştrilor propuşi în cabinetul meu. Candidaţii la miniştri vor avea discuţii cu reprezentanţii societăţii civile, reprezentanţii mediului de afaceri, de asemenea cu reprezentanţii organizaţiilor profesionale din domeniu. De asemenea, se vor deplasa la ministere pentru a solicita - pentru că au dreptul constituţional de a cere acest lucru - situaţia la zi în fiecare minister sau autoritate a administraţiei publice centrale. În momentul în care vom avea o analiză extrem de clară, care să reflecte întregul adevăr - pentru că, vă spun de acum, sunt foarte multe lucruri care se întâmplă în ministere şi în alte autorităţi publice care au fost ascunse de ochii lumii până astăzi, exact cum a fost ascunsă acea înregistrare (...). Evident, că vom lua toate măsurile care se impun", a declarat Ludovic Orban, joi, la Parlament, întrebat dacă are de gând să ia măsuri după apariţia unei înregistrări video cu intervenţia din noaptea tragediei de la Colectiv.

Premierul desemnat a spus că nu poate oferi un răspuns, întrebat dacă îl va mai păstra pe Raed Arafat în guvernul Orban.

"Nu vă pot da răspunsul astăzi la această întrebare. Suntem în procedura de învestire a guvernului. Evident, după învestirea guvernului, fiecare dintre miniştrii care vor fi desemnaţi să conducă ministerele va sta la dispoziţia mass-media cu răspunsuri la orice fel de întrebare. O să vă dau un răspuns în momentul în care vom avea capacitatea de a efectua o analiză detaliată a activităţii pe fiecare minister, pe fiecare departament de minister, pe fiecare agenţie", a spus Orban.

Premierul desemnat a precizat că este prevăzut în programul de guvernare al PNL realizarea unui "audit profesionist, serios" la nivelul fiecărei instituţii guvernamentale, care să scoată la iveală disfuncţionalităţile, problemele din sistem şi care să ofere capacitatea de a genera soluţii de îndreptare a situaţiei în fiecare minister.

Întrebat dacă la finalul auditului una dintre soluţii ar putea fi concedierea angajaţilor din ministere, el a spus: "Intenţia mea este să reorganizăm fiecare minister, de altfel şi vedeţi că am optat pentru o formulă cu doar 16 ministere".

"De asemenea, vom analiza pe fiecare agenţie, autoritate, care este cea mai bună structură organizatorică. De asemenea, vom adopta organigrame noi pe fiecare minister, în funcţie de evaluările pe care le facem privitor la situaţia din fiecare minister", a afirmat Orban.

Fiind întrebat dacă PNL are o analiză privitor la numărul de secretari de stat de care ar fi nevoie, Orban a afirmat: "Cu siguranţă, mult mai puţini. V-o spun la nivelul... de exemplu, la nivelul premierului: angajaţii Secretariatului General, ai Cancelariei, nu ştiu dacă aveţi informaţii legate: sunt aproape 1.000 de angajaţi acolo".

Orban a precizat că, în ceea ce priveşte angajaţii ministerelor care vor fi comasate, "cu siguranţă, aceia care sunt capabili în cadrul noilor organigrame vor fi preluaţi în urma unor examinări, a unor concursuri". El a adăugat că în cazul celorlalţi angajaţi există varianta disponibilizării, întrebat în acest sens.

Premierul desemnat a menţionat, referitor la calendarul auditului la nivel de ministere, că, după votul de învestitură, în urma ordonanţei privind organizarea şi funcţionarea guvernului, în termen de maxim 30 de zile, fiecare minister va veni cu proiectul de hotărâre de guvern privind organizarea ministerului şi a entităţilor care sunt subordonate ministerului respectiv.

Vezi video: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jet in gatii ma-ti de analfabet ! O sa vina pnl si o sa-ti dea orban pula in gura pana la adanci batraneti .
8
0
Angajez scursuri din sistemul ofticat la cules capsuni in Spania . Scursura trebuie sa aiba ultimii 10 ani in sistemul privat , sa fie analfabet , sa fie fugit de acasa de la 6 ani , si , sa crape de oftica cand aude de tichete de vacanta , sporuri , si alte facilitati de care beneficiaza unii , care timp de 28 de ani au muncit cu salariul minim pe economie indiferent de studii , vechime si functie . Nu este aluzie la asta inteligent de sub mine !
9
0
Ajustati salariile pentru ca ce a facut pzd-eii ne-au bagat in saracie pe noi astia care muncim de ne ia drakul si alimentamm bugetul in care ei si-au bagat ratul scarbos si-l mananca ca porcii! E mare diferenta intre salariul mediu la bugetarii si la patron! Aproape dublu. Si lucrurile stau tocmai pe dos! Cel care munceste si alimenteaza bugetul ar trebui sa castige mai mult decat un bugetar de stat! Logic si limpede ca lumina zilei.
1
7
cu bune si cu rele, omul asta a mai facut ceva. la multi le-ar fi cintat prohodul, daca n-ar fi fost sistemul implementat de el. si base a vrut sa-l matraseasca, dar s-a retras cind s a vazut ce suport are in tara. sa fac orban jumatate din cit asta si-i barosan!
4
6
cand ajunge tiganul imparat prima data il face pe tacsu, asta dupa ce este tigan mai e si ungur evreu
9
4
Ajustati salariile pentru ca ce a facut pzd-eii ne-au bagat in saracie pe noi astia care muncim de ne ia drakul si alimentamm bugetul in care ei si-au bagat ratul scarbos si-l mananca ca porcii! E mare diferenta intre salariul mediu la bugetarii si la patron! Aproape dublu. Si lucrurile stau tocmai pe dos! Cel care munceste si alimenteaza bugetul ar trebui sa castige mai mult decat un bugetar de stat! Logic si limpede ca lumina zilei.
8
6
Bravo PNL! Bravo, si tineti-o tot asa, romanii adevarati au nevoie de o curatenie GENERALA. Sa plece ciumatii... Da! Daa....
7
9
Uite asa ne indreptam spre anii 1945-47 cand comunisti nu mai aveau rabdare sa ocupe legal functiile de ministri si veneau fara forme legale la ministere sa ceara documente, liste de personal, etc. Cum pula mea mai Sica Mandolina vii tu sa ceri acte si documente din ministere fara sa ai un guvern aprobat de Parlament si fara ca membrii sai sa jure pe biblie la Cotroceni. Aceasta este o incercare de lovitura de stat si o incalcare flagranta a constitutiei.
6
4
De aia mai apare cate un film "ascuns" de isu... Mai o atmosfera emotionala pe tragedia Colectiv si ... Cam gata cu Arafat.
7
1
Matracuca aia de femeie barbat e cea mai tare din guvernul Orban Ornimic. Raluca Turcan este mai ceva de o oaie turcana, un morman de oase-n oase e un adevarat lider politic de neanderthal. Este un guvern de preinfarct.
9
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272