REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Dum., 14 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6790
33.4° Constanța Duminică, 14 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6790
 

Lui Vlad Pascu i s-a interzis să mai primească vizite la Penitenciarul Poarta Albă

Lui Vlad Pascu i s-a interzis să mai primească vizite la Penitenciarul Poarta Albă

Georgiana BOGLEA 8 mai 2024 | 14:24 1044

Măsura disciplinară a fost luată de conducerea Penitenciarului Poarta Albă pentru că Vlad Pascu a încălcat regulamentul penitenciarului.

Lui Vlad Pascu i s-a interzis sa mai primeasca vizite la Penitenciarul Poarta Alba

Încarcerat la penitenciarul Poarta Albă, Vlad Matei Pascu, tânărul care s-a urcat drogat la volan și a provocat tragedia rutieră din 2 Mai în zorii zilei de 1 august 2023, are viață grea în pușcărie: comisia de disciplină a Penitenciarului Poarta Albă a decis să îi interzică vizitele pentru o perioadă de trei luni. Practic, singurele persoane care mai au acces la acesta sunt avocații, nu și părinții.

Măsura a fost luată după ce, în luna aprilie 2024, tatăl lui Vlad, Mihai Pascu, a profitat de dreptul pe care îl are de a purta conversații telefonice cu fiul său, pentru a-i intermedia acestuia un interviu cu protestatarul Marian Ceaușescu. 

Cum acest lucru reprezintă o încălcare a regulamentului penitenciarului, comisia de disciplină a aplicat sancțiunea de a-i interzice dreptul de a fi vizitat.

Vlad Matei Pascu a contestat această decizie, dând Penitenciarul Poarta Albă în judecată, procesul urmând să se judece la Judecătoria din Medgidia. Primul termen urma să fie judecat joi, 9 mai 2024, dar cum joi Pascu are termen pe fond la Judecătoria Mangalia, termenul a fost preschimbat și stabilit la data de 6 iunie 2024.

În interviul acordat lui Ceaușescu și care a avut consecințe atât de nefaste pentru el, Vlad Pascu se victimiza, insinuând că imaginea i-a fost stricată de jurnaliști.

„S-a creat o imagine, eu știu cine sunt eu și știu că tot ce se televizează arată partea neagră a mea, nu arată nimic din lucrurile bune pe care le-am făcut în viața asta. Acum îmi asum fapta respectivă, încerc să merg mai departe și sper că la un moment dat să aduc plus valoare și să fac înapoi măcar zece la sută din ce am stricat”, a afirmat Pascu în discuția cu Ceaușescu, conform realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
43742103017
5/49
2224208296
joker
564213191