REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Luminița TĂNASE face AUDITUL la CET PALAS, deși e JUDECATĂ pentru GESTIUNE FRAUDULOASĂ

Luminița TĂNASE face AUDITUL la CET PALAS, deși e JUDECATĂ pentru GESTIUNE FRAUDULOASĂ

Replica API 30 septembrie 2021 | 00:09 3705

Un auditor din Buzău a pus mâna pe contractul oferit de Electrocentrale Constanța pentru auditarea situaţiilor financiare ale Electrocentrale Constanţa SA (CET Palas), aferente anului 2021-2022. Este vorba despre Luminița Marinela Tănase, prin firma sa Prim Soft Audit SRL, înființată în urmă cu doi ani. Dar oare șefii Electrocentrale Constanța știu că Luminița Tănase, care este și practician în insolvență, este implicată într-un dosar penal, în calitate de inculpat pentru o infracțiune care-i pune sub semnul întrebării integritatea? Un alt detaliu important de reținut și de către conducerea CET: procurorii au instituit sechestru pe bunurile auditorului.

Luminița Marinela Tănase

Electrocentrale Constanța a atribuit, recent, contractul de Servicii de audit financiar situații financiare anuale (2021 și 2022) firmei Prim Soft Audit SRL, deținută de Luminița Marinela Tănase. Pentru prestațiile sale, Tănase primește 16.000 de lei de la CET.

Asociatul firmei care se ocupă de auditul CET, judecat PENAL

Prim Soft Audit a fost înființată în urmă cu doi ani, după ce Tănase a ajuns în atenția procurorilor, pentru gestiune frauduloasă, partea vătămată fiind SC Grup Construcții Montaj SRL, pe care Luminița Tănase a administrat-o, prin Cabinet Individual de Insolvență Tănase Luminița Marinela. Societatea Prim-Audit, deținută de aceeași inculpată, are calitatea de intimat.

Procurorii i-au pus sechestru pe bunuri Luminiței Tănase

Procurorii au trimis dosarul lui Tănase în instanță, iar în februarie anul trecut a început judecata, la Judecătoria Sectorului 3 București. Au avut loc până acum 9 termene de judecată., iar miercuri, 29 septembrie, s-a amânat pronunțarea pentru 6 octombrie, cu privire la menținerea sechestrului judiciar dispus prin cele două ordonanțe ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 București. Pe 27 octombrie vor fi audiați martorii din dosar.

Luminița Tănase a obținut o sumedie de contracte de instituțiile statului, de la ANAF până la inspectorate școlare, consilii județene și chiar penitenciare. Potrivit presei centrale, Tănase Luminița Marinela a fost fostă parteneră de afaceri cu soția fostului șef al FISC-ului Bacău. Acesta a fost implicat într-un scandal de conflict de interese în urmă cu 6 ani, când s-a descoperit că soţia sa ţine contabilitatea a zeci de firme din judeţ.

Acestea fiind spuse, suntem curioși dacă Electrocentrale Constanța va rezilia contractul cu auditorul cercetat penal sau dacă își asumă riscul să lase pe mâna acestuia situațiile financiare ale societății!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca dai bani la partidul de la putere, nu conteaza acuzatiile
1
0
justitia functioneaza greu si ineficient
3
0
Pai normal ca nu o intereseaza...multi sunt cu dosare si inca in functii publice.. La www.aoarhitect.ro nu o sa fie niciodata cazul..
1
0
i se flutura ei de voi, banii sa iasa
4
0
E vremea celor penali sa fie la conducerea tuturor Instiutilor Statului!! Stanga, o mananca pe dreapta! Anormalul a devenit normalul....
10
0
smecheriile frauduloase ale auditului de performanta!
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468