REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Macovei a deschis conferinţa MCV, referitoare la România şi Bulgaria

Macovei a deschis conferinţa MCV, referitoare la România şi Bulgaria

Replica API 15 aprilie 2015 | 00:21 211

La Bruxelles

La Bruxelles

Monica Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei a deschis, marţi, conferinţa despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) cu privire la România şi Bulgaria, organizată de Parlamentul European. Macovei a fost desemnată de Comisia pentru Control Bugetar (CONT) a Parlamentului European să deschidă şi să modereze dezbaterea publică pe tema MCV, care funcţionează pentru România şi Bulgaria. CONT, Comisia care a iniţiat dezbaterea, a invitat reprezentanţi ai ministerelor de justiţie şi ai sistemelor judiciare din România şi Bulgaria, precum şi oficiali ai Comisiei Europene, care redactează rapoartele MCV. „Din 2007, de când avem MCV, instituţiile anticorupţie şi judiciare au fost apreciate pentru activitatea lor. România este cu mulţi paşi în faţa multor state membre ale Uniunii Europene, inclusiv a Bulgariei, şi chiar există reacţii de supărare din partea oamenilor din alte state care văd că în România se poate, dar că la ei în ţară nu se întâmplă mai nimic. Problema rămâne însă bariera pusă de politicienii români care se “luptă să scape” de anchete, procese sau condamnări”. (…) Numai cine îndrăzne;te va reuşi. Ştiu că şi în România mai avem de lucru până când, indiferent de cine se afla la putere, lupta împotriva corupţiei şi fraudei să fie ireversibilă. MCV a devenit un coşmar pentru mulţi dintre politicienii români şi, de aceea, şi-au stabilit ca obiectiv politic eliminarea acestuia. MCV trebuie să rămână în funcţie până când suntem cu toţii siguri că românii vor recupera banii furaţi din buzunarele lor şi că nu se vor întoarce la perioada “corupţiei fără corupţi”, pe care am trăit-o până în 2004. Le place sau nu, politicienii să nu mai negocieze pe faţă sau în ascuns eliminarea MVC, pentru că românii nu vor asta. MCV va înceta când vom fi siguri că politicienii nu mai pot face nimic ca să oprească justiţia independentă şi vor restitui ce au furat din buzunarele oamenilor”, a spus Macovei, înainte de conferinţa organizată la sediul Parlamentului European din Bruxelles.

La conferință au mai participat procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi; ministrul Justiției, Robert Cazanciuc și europarlamentarul Cristian Preda.

„Voi participa la audierea organizată de Monica Macovei, despre MCV în România și Bulgaria, întâlnire la care vin și Laura Codruța Kovesi și Robert Cazanciuc”, a spus Preda.

Monica Macovei este membru al Grupului Partidului Popular European, cel mai mare grup politic din PE, și, între altele, membru al CONT , al Comisiei pentru libertăți civile, justitie și afaceri interne, membru supleant al Comisiei pentru Afaceri Externe și președinte al Delegației la Comisia parlamentară de stabilizare și de asociere UE-Albania.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108