REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Macovei îi dă voturile lui Iohannis în turul doi. Vezi condiţiile

Macovei îi dă voturile lui Iohannis în turul doi. Vezi condiţiile

Replica API 7 noiembrie 2014 | 01:14 146

Monica Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la primul scrutin prezidenţial, i-a propus candidatului Alianţei Creştin-Liberale, Klaus Iohannis, un acord pentru turul al doilea al prezidenţialelor, susţinând că acesta va avea votul său dacă respectă termenii acestui document. Acordul Monicăi Macovei conţine 10 puncte cu mai multe cerinţe printre care continuarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic în vigoare, semnat de România cu SUA, continuarea procesului de integrare în Uniunea Europeană şi nepromulgarea legii amnistiei şi graţierii. De asemenea, Macovei i-a solicitat lui Iohannis să nu accepte schimbarea denumirii DNA. În scurt timp, Iohannis i-a răspuns europarlamentarului şi a acceptat decalogul, fiind chiar foarte bucuros să audă că Monica Macovei îl susţine şi că este dispus să îi reconfirme în scris că susţine toate propunerile ei. “Am luat act cu bucurie de afirmaţiile Monicăi Macovei. Sunt bucuros să reafirm că toate aceste lucruri se regăsesc în programul meu prezidenţial: independenţa Justiţiei, statul de drept, sunt împotriva legii amnistiei şi graţierii”, a precizat Iohannis, joi, la Cluj.

La rândul ei, Macovei a reacţionat şi i-a mulţumit lui Iohannis, adăugând că ea nu a cerut vreo funcţie în acest troc politic. “Mă bucur ca domnul Iohannis a declarat că acceptă Acordul pentru salvarea statului de drept și a democrației în România pe care i l-am propus ieri. Aștept cu interes și semnătura domnului Iohannis pe cele 10 principii și proiecte pe care oamenii, prin votul lor, mi-au cerut să le promovez și să le susțin.Eu îl voi vota pe domnul Iohannis. Marele pericol pentru România, în acest moment, este Victor Ponta. (…) Așadar, transparent, la vedere, am propus soluții pentru țară, iar dl Johannis le-a preluat. Domnul Johannis nu a oferit, iar eu nu am cerut și nu mă interesează funcții. Votul românilor nu se cumpără și nu se vinde, ci el se ia pe bază de principii și proiecte”, a spus Macovei.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108