REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Macron îl primeşte pe omologul său italian, la 7 iunie, în numele ''legăturilor excepţionale'' dintre Roma şi Paris

Macron îl primeşte pe omologul său italian, la 7 iunie, în numele ''legăturilor excepţionale'' dintre Roma şi Paris

A.F. 1 iunie 2023 | 00:00 222

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, îl va primi la 7 iunie pe omologul italian, Sergio Mattarella, în numele "relaţiei lor de încredere şi prietenie", dar şi al "legăturilor excepţionale care unesc" cele două ţări, a anunţat miercuri Palatul Elysée după o nouă criză între Roma şi Paris pe tema imigraţiei, notează AFP.

Macron il primeste pe omologul sau italian, la 7 iunie, in numele ''legaturilor exceptionale'' dintre Roma si ParisEmmanuel Macron, Sergio Mattarella, sursa foto: agenzianova.com

Emmanuel Macron şi Sergio Mattarella vor vizita împreună, în ziua inaugurării sale, expoziţia "Naples à Paris" la Muzeul Luvru, care "onorează legăturile istorice dintre Franţa şi Italia", a indicat partea franceză.

Muzeul Capodimonte din Napoli, sudul Italiei, a împrumutat Luvrului aproximativ şaizeci dintre cele mai mari capodopere ale sale, "care vor dialoga cu colecţiile sale şi chiar le va completa" pentru a oferi "o perspectivă unică asupra picturii italiene în Franţa", a adăugat preşedinţia franceză.

"Această vizită va fi urmată de o întâlnire la Palatul Elysée", a precizat sursa.

Autorităţile franceze insistă asupra "legăturilor excepţionale" dintre Franţa şi Italia, în contextul în care cei doi vecini tocmai au trecut printr-o nouă fază de tensiuni pe tema imigraţiei.

De la instalarea la putere în toamnă la Roma a unei coaliţii ultra-conservatoare condusă de Giorgia Meloni, relaţiile au cunoscut mai multe pusee de tensiune în această problemă spinoasă.

O întâlnire de 45 de minute între Emmanuel Macron şi premierul italian în marja summitului G7 din Japonia, urmată de o vizită a şefei diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, la Roma, săptămâna trecută, a părut să risipească, pentru moment, aceste neînţelegeri. Şi a deschis calea pentru o vizită a Giorgiei Meloni în Franţa, probabil în iunie, deşi data exactă nu a fost încă stabilită, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367