REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Maduro nu iartă! Contraatacul Venezuelei la poziția Parlamentului European - O delegație de europarlamentari a primit INTERZIS să intre în țară

Maduro nu iartă! Contraatacul Venezuelei la poziția Parlamentului European - O delegație de europarlamentari a primit INTERZIS să intre în țară

Replica API 18 februarie 2019 | 00:00 270

Autoritățile din Venezuela au refuzat să permită accesul în țară unei delegații de europarlamentari, susținând că aceștia au zburat la Caracas având "motive conspiraționiste", potrivit postului Euronews, scrie Mediafax.

Luna trecută, Parlamentul European l-a recunoscut pe Juan Guaido, liderul opoziției, drept președinte interimar.

Patru europarlamentari din cadrul Partidului Popular European (PPE, centru-dreapta) au zburat la Caracas pentru a se întâlni cu Guaido, a anunțat unul dintre politicieni pe o rețea de socializare.

"Ne-au reținut pașapoartele, nu ne-au comunicat motivul expulzării", a declarat europarlamentarul spaniol Esteban González Pons.

Ministrul venezuelan de Externe, Jorge Arreaza, a transmis pe Twitter că europarlamentari au fost informați de acum câteva zile că nu vor fi primiți în țară.

Venezuela "nu va permite extremei drepte europene să perturbe pacea și stabilitatea țării cu o nouă acțiune intervenționistă, neobrăzată", a afirmat Arreaza.

Luna trecută, Juan Guaidó, liderul opoziției și şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe Maduro în contextul în care țara se confruntă cu o criză politică și economică profundă. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale. Guaidó a fost recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei de Statele Unite şi de cele mai multe ţări occidentale, în timp ce Maduro, care susține că este victima unei lovituri de stat, este sprijinit de Rusia, China, Cuba, Siria.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scrieti de parca ar avea nevoie U.E.de nebunu ala el a vrut sa arate ca inca mai este seful tari din pacate venezuieleni mai trebuie sa rabde pina vor scapa de foame.
0
0
Sustinut si de Coreea de Nord.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108