REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Mafia de pe piața auto! CINCI mașini cu "daună totală", INTRODUSE în țară și OPRITE în Portul Constanța. VIDEO

Mafia de pe piața auto! CINCI mașini cu "daună totală", INTRODUSE în țară și OPRITE în Portul Constanța. VIDEO

Replica API 11 decembrie 2021 | 09:55 5286

Anual, sute de autoturisme considerate daună totală sunt aduse în România, reparate și revândute de samsari ca fiind impecabile. În timp ce aceștia își măresc profitul, cumpărătorii își pun viața în pericol încă din prima clipă în care aleg să iasă cu autoturismul pe drumurile naționale. Mafia mașinilor ,,daună totală” a ajuns și la Constanța. Astfel, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța - Sud Agigea și lucrători din cadrul Registrului Auto Român, au descoperit în Portul Constanţa, în mai multe containere, cinci autoturisme înregistrate cu „daună totală”, care urmau a fi introduse în ţară.

Conform legislaţiei în domeniu, acestea nu pot fi înmatriculate pe teritoriul României, iar piesele acestora nu pot fi folosite, sens în care operaţiunea de import nu a fost finalizată .

În perioada 08-10.12.2021, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Registrului Auto Român, a verificat mai multe containere sosite în Portul Constanţa. Acestea erau încărcate, conform documentelor, cu cinci autoturisme avariate, importate din state din afara spaţiului Uniunii Europene.

Polițiștii de frontieră au făcut verificări specifice cu privire la autoturismele respective, provenite din Statele Unite ale Americii, constatând faptul ca acestea figurează cu daună totală.

Având în vedere faptul că legislația din România prevede că autoturismele cu daună totală nu pot fi înmatriculate, iar piesele acestora nu pot fi folosite ca piese second-hand, Biroul Vamal de Frontiera Constanța Sud a dispus indisponibilizarea acestora, pana la definitivarea cercetărilor.

Verificările continuă, iar la finalizare vor dispuse masuri în consecinţă cu privire la autovehiculele respective.

Video:

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Are 30 mii de km tinuta in garaj , condusa de o batrana din germania care se ducea doar duminica la biserica.Mwie la toti samasarii
1
0
Si ei ceva ,sa le iasa de o bere sau o ciorba.
2
0
Hahahahah....cum aresteaza astia pe cate unul cum o perioada sunt cei mai corecti. Au descoperit ei dupa ani de zile ca ajung astfel de masini din SUA....
2
0
Piron madalin si lefterica daniel din cernavoda vind masini furate nu lovite e mai grav. Totu se face sub atenta a nasului lu piron politistu plesa care imparte parandaratu
3
0
La noi, daunele totale sunt scoase la licitatie de firmele de asigurari.
4
0
Vin acum niste avioane F-16 din Norvegia, tot daune totale !
5
0
Dar cu daunele totale Regina Maria si Regele Ferdinand ce facem?
10
0
Am vandut tepi din astea cu sutele.
13
0
Cu daunele totale de la noi din tara ce facem?
11
0
L-ati falimentat pe g garage
4
0
Vand beneveu nu bate nu troncane l-am luat de la groapa de gunoi din Germania e mai bun ca un Logan nou
20
1
E buna masina domne e eftina la America... samsari nenorociti. La puscarie cu ei
32
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468