REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Magdalena Bistriceanu: Susţin subvenţionarea de 100% pentru construcţia de dispensare şi creşe în toate comunele din Constanţa

Magdalena Bistriceanu: Susţin subvenţionarea de 100% pentru construcţia de dispensare şi creşe în toate comunele din Constanţa

Replica API 7 decembrie 2016 | 01:17 757

Candidata PMP pentru un post de deputat,

Candidata PMP pentru un post de deputat,

Magdalena Bistriceanu

Magdalena Bistriceanu, candidata PMP Constanţa pentru Parlamentul României, are 44 de ani, este căsătorită şi are doi copii: o fată de 17 ani, elevă la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, şi un băiat de 19 ani, student la ASE. „Am absolvit Facultatea de Relaţii financiar-bancare, în prezent sunt directoarea unei societăţi. Sunt în politică din anul 2007 şi pot spune cu mâna pe inima că niciodată n-am trăit din activitatea politică, n-am avut afaceri cu statul, n-am ocupat nici o funcţie publică. Cred cu tărie că Parlamentul este locul în care poate fi schimbată cu adevărat viaţa românilor prin iniţiative legislative corecte, legale și care să aducă o bunăstare durabilă”, a declarat Magdalena Bistriceanu, în debutul unui interviu acordat cotidianului „Replica”.

Reporter: Nu mai este mult până pe data de 11 decembrie. Cum a decurs campania, ce semnale aţi primit din partea constănţenilor?

Magdalena Bistriceanu: Am fost foarte bine primiți și am cunoscut oameni deosebiți peste tot pe unde am fost. Mă voi întoarce cu drag în toate aceste locuri binecuvântate pentru că mă simt datoare față de cei pe care i-am întâlnit, față de poveștile lor de viață și de lucrurile pe care le-am împărtășit. Am promis că o să fac tot ce sunt în stare ca să-i ajut și voi face acest lucru indiferent de cât de mult va trebui să mă lupt. Am simțit încrederea constănțenilor, am simțit că își pun speranțele în noi și suntem datori să nu-i dezamăgim și să le spunem mereu adevărul. Această campanie a fost o lecție de viață foarte importantă pentru mine.

Rep.: Cum vi se pare judeţul Constanţa şi ce le transmiteţi constănţenilor? De ce să voteze PMP şi de ce nişte candidaţi care nu sunt de la Constanţa?

M.B.: Județul Constanța are un potențial uriaș. În momentul de față, județul Constanța se află pe locul cinci în privința contribuției la PIB-ul României, cu aproape 22 de miliarde de lei, dar oamenii nu o duc chiar așa de bine cum arată cifrele. Din păcate, constănțenii nu simt acest lucru pentru că, timp de prea mulți ani, o mână de politicieni, acum toți cu dosare penale, au controlat doar în folosul lor acest județ. Această clică nu vrea să renunțe prea ușor la aceste afaceri care i-au îmbogățit pe ei și i-au sărăcit pe mulți dintre constănțeni. Așa că încearcă să-și asigure viitorul fraudulos promovând politicieni pe care îi controlează. Tipic pentru marii baroni din marile partide. Oamenii și-au dat seama de acest lucru și tocmai de aceea au încredere în cei din Partidul Mișcarea Populară. Noi suntem oameni curați, nu am avut afaceri cu statul și nu am trăit din activitatea politică. În plus, nu avem niciun fel de legătură cu mafia locală. Președintele Traian Băsescu, constănțean de origine, a avut încrederea de a mă desemna să candidez pentru Camera Deputaților în Circumscripția Electorală nr. 14 din județul Constanța. Acest lucru mi-a dat încrederea și puterea de a-i reprezenta pe constănțeni în Parlamentul României. Oamenii pe care i-am întâlnit au înțeles acest lucru. Problemele lor trebuie să ajungă în Parlament şi pe masa Guvernului, iar eu cred că am experienţa şi cunoştinţele necesare pentru a face cu succes acest lucru.

Rep.: Ce proiecte veţi promova în Parlamentul României? – vorbiţi-mi despre câteva dintre ideile dvs. personale, dar şi despre temele principale ale PMP.

M.B.: Eu cred că agricultura și turismul sunt principalele direcții de dezvoltare pentru județul Constanța. Ambele domenii sunt însă supra-taxate, iar oamenii nu au niciun fel de ajutor pentru a pune o afacere pe picioare. Am întâlnit prea mulți oameni săraci într-o zonă atât de bogată. Pe de altă parte, multe șanse sunt pierdute din start pentru cei din zona rurală prin lipsa dispensarelor, creșelor, grădinițelor și școlilor care să le asigure educația și sănătatea. Aceste lucuri trebui să se schimbe din temelii. Să nu uităm că multe dintre aceste probleme pot fi rezolvate cu ajutorul fondurilor europene, doar că până acum, cei care trebuiau să se preocupe de destinele constănțenilor s-au preocupat doar de propriile lor afaceri. Principalele proiecte pe care le voi susține în mod concret sunt următoarele: Subvenţii de 100% pentru construcţia de dispensare şi creşe în toate comunele din judeţul Constanţa; subvenţii de 100% pentru lucrările de irigaţii din judeţul Constanţa; anularea impozitului pe profit pentru familiile de producători agricoli; anularea impozitului pe salariile lucrătorilor sezonieri; reducerea la 5% a impozitului pe profit la activităţile turistice din judeţul Constanţa; subvenţii prin atragerea de fonduri europene pentru construcţia de nave maritime şi fluviale, implicit noi locuri de muncă; realizarea obiectivului „Şoseaua de coastă” pentru descongestionarea traficului auto pe litoral, implicit noi locuri de muncă.

Rep.: În încheiere, un mesaj pentru constănţeni!

M.B.: De ceva vreme am luat la pas județul, am fost în Cobadin, Medgidia, Mangalia, Tuzla, Negru-Vodă, Cumpăna, Techirghiol, Năvodari. Peste tot am văzut oameni dezamăgiți, oameni abandonați, oameni pentru care nu se luptă nimeni. Tuturor le spun că se pot baza pe noi. Nu-i vom dezamăgi. Să fie siguri că noi luptăm pentru constănțeni, luptăm pentru România! Partidul Mișcarea Populară are cea mai bună echipă și aici îl menționez pe domnul secretar general al PMP Dorel Onaca, candidat la Senat și sufletul acestei campanii, Robert Turcescu primul loc la Camera Deputaților, eu locul doi și locul trei Sorin Coadă, reprezentat COTAR. Constănțenii trebuie să fie siguri că-l vor avea mereu de partea lor pe cel mai bun președinte al României, Traian Băsescu! Traian Băsescu este cea mai bună propunere de prim-ministru și omul care va asigura viitorul României!

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108