REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Lun., 4 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6658
8.5° Constanța Luni, 4 Martie 2024 Anul XX Nr. 6658
 

Magdalena Tiță, ținută în brațe de ministrul Culturii, deși instituția pe care o conduce cere șpăgi pentru avize

Magdalena Tiță, ținută în brațe de ministrul Culturii, deși instituția pe care o conduce cere șpăgi pentru avize

Mirela PASCAL 3 februarie 2023 | 00:00 2898

Unul dintre dezvoltatorii imobiliari din Constanța, al cărui proiect este blocat din pricina neregulilor de la Direcția Județeană de Cultură, așteaptă de doi ani ca ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, să intervină. Societatea  3D American Style Development SRL a transmis ”n” memorii la minister, prin intermediul cărora informa abuzurile din instituție, ultimul datând din luna noiembrie 2022. În timp ce Tiță se bucură, din nou, de statutul de mare șef, proiectul firmei, de milioane de euro, rămâne blocat din lipsa avizului... și pentru că ministrul tace. De ce o ține în brațe ministrul pe Tiță ? De ce nu răspunde Romașcanu sesizărilor venite de la Constanța? Întrebări rămase fără răspuns…

 Magdalena Tita, tinuta in brate de ministrul Culturii, desi institutia pe care o conduce cere spagi pentru avize

Dezvoltatorii imobiliari, revoltați de revenirea lui Tiță la conducerea DJC

Magdalena Tiță, șefa Direcției Județene pentru Cultură Constanța, a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită 2.000 de lei pentru eliberarea unui aviz, pentru construirea unui imobil. În flagrant a fost implicat și un inspector din cadrul Direcției Județene pentru Cultură Constanța. Tiță a fost plasată sub control judiciar și i s-a interzis să-și mai exercite funcția… nu pentru mult timp, căci a revenit la conducerea instituției recent, după ce a scăpat de controlul judiciar. Vestea a venit ca un trăsnet peste dezvoltatorii imobiliari din Constanța care au de suferit din pricina acțiunilor conducerii Direcției de Cultură. Dacă mai aveau o speranță că lucrurile vor intra pe un făgaș normal, iar proiectele lor vor fi deblocate, odată cu repunerea pe funcție a lui Tiță, acesta s-a spulberat, considerând de-a dreptul revoltător revenirea lui Tiță pe funcție.

De ce o ține în brațe ministrul Culturii pe Tiță, deși știe că la DJC se cere șpagă pentru avize?!

După ce a explodat bomba mitei de la Direcția de Cultură, Replica l-a contactat pe ministrul Romașcanu, care ne preciza, la acea dată, că „Niciodată nu a primit ministerul sesizări de acest gen, de la Direcția de Cultură Constanța. Am toleranță 0 față de așa ceva”. Însă, l-am prins repede cu minciuna, după ce am intrat în posesia unui document care a ajuns la Ministerul Culturii, mai exact un memoriu transmis de 3D American Style Development SRL, în care dezvoltatorul vorbește, pe larg, despre abuzurile de la Direcția Județeană de Cultură Constanța. Printre cele relatate, reprezentanții societății i-au adus în atenția ministrului faptul că „nu este cazul să ne ofensăm de o realitate de notorietate, știut fiind că pentru a obține avizul de la direcțiile de cultură și de la Ministerul Culturii, cel mai adesea, investitorii achită sume neoficiale, fie pentru urgentarea, fie pentru obținerea avizului. Societății, chiar dacă nu a putut dovedi în cadrul plângerii penale făcute (n.red., la DNA), i s-a solicitat suma de 10.000 de euro, pentru obținerea avizului. Prin aceste acțiuni abuzive se încalcă dreptul de proprietate privată și se produc grave prejudicii în patrimoniul societății”.

 Magdalena Tita, tinuta in brate de ministrul Culturii, desi institutia pe care o conduce cere spagi pentru avize

extras din memoriul transmis de SC 3D American Style Development SRL ministrului Culturii

Cât despre revenirea la conducerea instituției, Romașcanu spune că „a fost interpretarea legală a Oficiului Juridic ca până la pronunțarea instanței se prezumă nevinovăția, nemaiavând o măsură care să îi limiteze acțiunile. Că a luat mită e un lucru foarte rău, e inacceptabil și cu certitudine, la momentul deciziei instanței va dispărea din peisaj, dacă decizia va fi împotriva dumneaei”.

Romașcanu se face că nu vede, că nu aude! 10 memorii… fără răspuns, în doi ani, depuse de dezvoltator

Societatea 3D American Style Development SRL a depus, din vara anului 2020 până în prezent, 10 memorii în atenția lui Lucian Romașcanu. Ministrul nu a văzut, nu a auzit…„Din vara anului 2020, societatea vă tot aduce la cunoștință abuzurile comise de către Direcția Județeană de Cultură Constanța, prin director Magdalena Tiță, că am formulat plângere penală pentru luare de mită împotriva Magdalenei Tiță și a arheologului Constantin Băjenaru, societății solicitându-i-se suma de 10.000 de euro pentru emiterea avizului, iar refuzul de a se conforma a fost urmat de o serie de acte emise de DJC care au grevat nelegal de sarcină arheologică terenul societății, urmată de blocarea proiectului. Am solicitat audiență la ministru, în repetate rânduri, cereri cărora nu li s-a dat curs”, se arată în ultimul memoriu transmis de societate Ministrului Culturii, pe 11 noiembrie 2022. Care…și acesta a rămas fără ecou.

Deși, potrivit legii, autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.

 

 Magdalena Tita, tinuta in brate de ministrul Culturii, desi institutia pe care o conduce cere spagi pentru avize
Reprezentanții societății sunt disperați, în contextul în care ar fi trebuit să înceapă construcția unu complex de apartamente în Pala Mare, pe terenul de 255.946 asupra căruia este proprietară. Dezvoltatorul susține că a fost introdus nelegal pe lista monumentelor istorice, în ciuda faptului că certificatele de urbanism specifică contrariul.

Mai multe despre speță puteți citi AICI.

Cine sunt acționarii firmei 3D American Style Development SRL

Firma 3D American Style Development SRL a fost înființată în anul 2012 și este deținută de Nicușor Dănuț Anastasiu Moisoiu, cu 20% din valoarea acțiunilor, David Shoshan-40%, Grinberg David Dudu-35% și Dafi Consult Invest SRL-5%. David Shoshan este producător american de filme, cu un palmares de circa 40 de pelicule produse la Hollywood. Partenerul său David Dudu Greenberg este cetățean israelian născut la Iași. Administratorii societății sunt Shoshan David, Popescu Nicolita Narcisa și Grinberg David Dudu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e țara în care corupții dovediți rămân pe funcție. Nu le e rușine, nu le e frică, iar ministrul se face că plouă. Ce scuză are acest ministru? Ce mai așteaptă? Verdictul judecătorului? Cum rămâne cu recunoașterea faptei? Dacă toți facem asta, înțeleg că important e sa recunoaștem și nu pățim nimic?
0
0
Incredibil, dar adevărat! Acest ministru încă așteaptă să se facă dovada vinovăției, când chiar inculpata a recunoscut că a luat mită? Fraților, ăștia ne cred tâmpiți! Un ministru plătit din bani publici tine pe funcție o corupta dovedita! Ce mai cauta aceasta individa pe aceeași funcție? Băi, ție nu ti-e rușine?
0
0
Ce înțelegem noi, cetățeanul onest nu poate construi dacă nu da șpagă? În cazul acesta suntem terminați, ăștia cu politica lor au distrus toate instituțiile!
2
0
Ce rușine, și în timpul ăsta dl. v****l Lungu a cărui experiență, competență, probitate morală și profesională ar putea folosi instituției, nu este nici măcar consultat, să vedem și noi ce are de spus în această speță!
2
2
Pfff.... Madam Țâță Dulce. Plm
8
0
Prezumţia de nevinovăţie se aplică chiar şi când a fost flagrant, iar inculpata a recunoscut că a luat mită? Ce ne scapă aici? Deci ea spune că da, a luat mită, iar judecătorii îi mai dau o şansă că poate e nevinovată? Aştia care gândesc aşa sunt cei care vor pensii speciale? Sigur le merită, o aşa gândire doar unul "special" poate s-o aibă. Nu vă e ruşine, mă? Asta a fost găsită cu banii în mână şi voi îi tot daţi cu prezumţia de nevinovăţie? Ce mai caută pe postul ăla?
13
2
Schimbarea tuturor .Si spagari si incompetenti.
8
0
e simplu.minksterul inculturii este capusat si infestat de securisti,iar ministrul inculturii nu vrea s.o dea afara pe aia care.i aduce o parte din spaga!
14
1
CULTURA , SANATATEA, EDUCATIA, FACTORI PRINCIPALI IN CIVILIZATIA UNEI TARI !
14
0
Si etati revoltati ca nu ne-au primit in spatiu Schengen. Ii sabotati pe austrieci, cu bcr-ul, omv-ul, dar nu va uitati in oglinda. Pai bai mamaligarilor, da cu voi vorbesc, schimbarea e la voi. Cum sa avem dreptul sa in intram in Schengen, cand avem astfel de spete, cand faptuitorul recunoaste fapta, si legiuitorul o condamna cu exercitarea functiei in continuare. Pesemne ca nu realizat targetul primit la inceperea de mandat, la spaghutze. Ne meritam soarta confratilor. Bine ca am emigrat in Albania.
16
0
Romascanu o tije în brate și pe Daniela Vladescu și soții Cherecheș,cel care a abuzat o grămadă de fete iar soția s-a răzbunat pe el și le-a dat afara pe ele. Au distrus teatrul ala prin incompetenta. Are oameni slabi pregătiți pe lângă eu,doar ca I a făcut soliști și d-aia tac. Rușine Romascanu.
19
0
Si Tita si Cleante doua p******e futacioase , cu ce au intre picioare si cu gurita isi tin posturile de la cultura , huooooooooo !
16
1
Voi cat ati cerut pentru articol?
6
12
Cu asa un ministru....niet kultura! Ce e în ministerul ala, praf și pulbere. Cei care Tița sunt la mare cautare. Doar nu va imaginați un om moral, profesionist și responsabil printre aia. Asa ca...Tita și cu șpagă la buzunar si cu postul în geanta. Halal! Bleah!
21
1
oare nu stiu ca mwistul romascanu e taticul spagii ???
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
4815544473
5/49
1646443303-03-20246 8 4 7 2 1 1
joker
1812120439