REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Magistrații au DECIS REJUDECAREA! Copii BĂTUȚI cu BICIUL și LANȚUL și înțepați cu foarfeca!

Magistrații au DECIS REJUDECAREA! Copii BĂTUȚI cu BICIUL și LANȚUL și înțepați cu foarfeca!

Replica API 9 mai 2019 | 15:10 378

O femeie și-a maltratat copiii mai mult timp, lovindu-i cu biciul, lanțul, cu pietre și chiar înțepându-i cu foarfeca. De ce? Pentru că nu făceau cafeaua sau nu-și îndeplineau cum trebuie sarcinile din gospodărie, cu mențiunea că e vorba de copii cu vârste de până în 10 ani (la data faptelor). Prima instanță a condamnat-o la un an și o lună cu suspendare, iar magistrații Curții de Apel Constanța au decis rejudecarea.

În fapt, inculpata P.V. este mama a trei copii, doi băieți și o fată. Cea din urmă s-a aflat în grija mamei sale încă de la naștere, în timp ce unul dintre băieți, un minor (născut în 2006) s-a aflat în plasament până în luna august 2014, la asistent maternal. De la data menționată, minorul a fost preluat în familia naturală. Încă de atunci, copilul a fost agresat. Spre exemplu, în timp ce membrii familiei inculpatei se aflau la locuința acestora, în jurul orei 17.00, nemulțumită fiind de faptul că partea minorul nu a respectat sarcinile date în sensul de a pregăti cafea, i-a aplicat minorului o lovitură cu genunchiul în zona ochiului, cauzând sângerarea și tumefierea acestuia. În aceeași împrejurare, inculpata a aplicat o lovitură cu palma peste față și fetei, care intervenise în apărarea fratelui său. Copila a sunat o rudă, iar acea rudă a sunat la Poliție și la Ambulanță. Magistrații au reținut că asupra minorului s-au exercitat violențe fizice și psihice constând în agresarea fizică a acestuia precum și obligarea la a presta unele activități în gospodărie care depășeau posibilitățile unui copil cu vârsta de 8 ani, respectiv acesta era pus să facă curățenie, să hrănească animale, să spargă nuci, să prepare cafea pentru inculpată și musafiri ori să facă diferite cumpărături, pe datorie.

Starea psihică a copilului, DEPLORABILĂ!

Pe lângă faptul că minorul a suferit întrucât a fost preluat de la asistentul maternal, o altă "lovitură" pentru acesta a fost modul în care propria mamă se purta cu el. Astfel, judecătorii au constatat că atât el, cât și sora lui, erau pedepsiți frecvent, în sensul că erau bătoți cu biciul, cureaua, lanțul. Se arunca înspre ei cu obiecte precum pahare sau pietre și erau înțepați cu foarfeca. Pe parcursul anchetei, inculpata a avut o autitudine nesinceră, încercând mai multe variante: a lovit din greșeală copiii, apoi că s-au lovit singuri și tot felul de alte scenarii, nici unul asemănător cu celălalt. Judecătorii au decis, cu privire la persoana inculpatei (antecedentele penale, conduita după săvârșirea infracțiunii, conduita procesuală, nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și socială), că aceasta este cunoscută cu antecedente penale, chiar dacă nu atrag consecințe juridice, că are mai mulți copii, unii minori, alții majori, unii dați în plasament, iar alții preluați de persoane din familia sa extinsă, aflați în străinătate. Deși inculpata nu este școlarizată, aceasta este integrată social, ocupându-se de creșterea și comercializarea legumelor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
troscotel tata...nu stiu pe ce esti... dar vreau si eu
0
1
Replica iar faceti educatie prin hororr. E mai bine in parteneriatele civile care sunt promovate de mass media. E zic JOS SATANISMUL care e o practica seculara a masoneriei dupa nazism, comunism urmeaza satanism. CENZURAT va rog ca va deranjeaza la ficat pilulele si vaccinurile lui CERCEL masonul.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218