REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Magistraţii din Constanţa sunt campioni la rechizitorii şi la tehnici de anchetă: au luat locul I pe ţară

Magistraţii din Constanţa sunt campioni la rechizitorii şi la tehnici de anchetă: au luat locul I pe ţară

Replica API 19 octombrie 2013 | 00:00 254

Votaţi de contracandidaţii din finală

Votaţi de contracandidaţii din finală

Mai mulţi procurori din cadrul parchetelor din ţară au participat, la Bacău, la întâlnirea regională cu tema "Abordarea strategică a unui fenomen complex: Corupţia. Investigare, destructurare, confiscare", următorul pas fiind concursul profesional la nivel de ţară. La eveniment au participat, alături de procurori şi poliţişti din cadrul instituţiilor organizatoare - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Generală Anticorupţie -, şi reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, Agenţiei Naţionale de Integritate, Serviciului Român de Informaţii, Departamentului de Informaţie şi Protecţie Internă. Dacă la Bacău, la competiţia regională, procurorii constănţeni au obţinut locul I, iată că finala, desfăşurată la Fundata, le-a adus magistraţilor din judeţul nostru o satisfacţie şi mai mare. Constanţa a obţinut locul I, cei prezenţi fiind impresionaţi de flagrantul realizat de anchetatori în Eforie, în iulie 2012, precum şi de tehnicile unice de anchetă prezentate.

La lucrările regionale, iar ulterior în finala competiţiei, au fost prezenţi procurori generali ai Parchetelor de pe lângă Curţile de Apel Bacău, Constanţa, Bucureşti, Iaşi, Călăraşi, Galaţi, prim procurori ai parchetelor de pe lângă tribunalele de pe raza curţilor de apel menţionate, precum şi ofiţeri de poliţie, şefi ai structurilor teritoriale din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie. De la Constanţa, au participat procurorul general Elena Grecu, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Gigi Valentin Ştefan şi procurorul Teodor Niţă. În cadrul regionalei, cei trei, alături de ceilalţi colegi din ţară, au prezentat modalitatea de lucru în domeniul combaterii corupţiei, rezultatele obţinute, dar şi o speţă. Locul I a fost obţinut de echipa constănţeană. "A fost o întâlnire tematică, unde judeţul Constanţa, reprezentat de procurorul general Elena Grecu, eu şi Teodor Niţă, a obţinut locul I", a declarat, pentru săptămânalul "Atitudinea", Gigi Valentin Ştefan, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Emoţiile nu s-au încheiat odată cu regionala de la Bacău, şi asta pentru că a urmat finala concursului, pe parcursul a două zile, vineri fiind aflat şi rezultatul. La competiţie au participat 42 de parchete, iar echipa de la malul mării a susţinut o nouă temă, prin procurorul Teodor Niţă.

Dosarul mitei de la Eforie a impresionat procurorii din ţară

Constanţa s-a prezentat în concurs cu triplul flagrant de la Eforie, din iulie 2012, când mai multe persoane, între care şi un angajat al primăriei din localitate, au fost prinse luând mită pentru a facilita acordarea de autorizaţii de funcţionare şi spaţii comerciale de închiriat, în perioada sezonului estival. Această speţă şi alte două, cumulând un prejudiciu de peste 2 milioane de euro, respectiv tehnicile de anchetă unice ale magistraţilor constănţeni, au adus locul I pentru Constanţa.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108