REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Mai mult de 90 la sută dintre clădirile școlare din Constanța nu au autorizație de la ISU

Mai mult de 90 la sută dintre clădirile școlare din Constanța nu au autorizație de la ISU

Replica API 1 septembrie 2022 | 00:00 1317

Începutul anului şcolar se apropie cu repeziciune, iar orice părinte vrea să îşi ştie copiii cât mai în siguranţă. În judeţul Constanţa sunt 510 unităţi de învăţământ dar cursuri se țin în 733 de clădiri, potrivit ISJ Contanța. În ceea ce priveşte securitatea la incendiu, din cele 733 de clădiri în care se vor desfăşura cursuri, 64 sunt autorizate, 116 nu sunt autorizate, iar 553 nu fac obiectul autorizării.

Cu toate că în ultima perioadă au fost mai mult incendii, iată că în Constanța, mai mult de 90% din clădirile unde se desfășoară cursuri nu dețin autorizația de securitate la incendiu. Există mai multe motive pentru lipsa aceste autorizații, principalul fiind modificările în elementele de construcție.

„ Există mai multe motive din cauza cărora aceste instituții de învățământ nu dețin autorizație de securitate la incendiu. În primul rând, de-a lungul timpului, au fost executate o serie de modificări în elementele de construcție – precum extinderi, reparații, recompartimentări și așa mai departe fără solicitarea în prealabil a avizelor de securitate la incendiu. Pe altă parte, există și astfel de lucrări care s-au executat fără a avea documentații tehnice avizate. Există și unități de învățământ care au finalizat lucrările de reparații, însă nu au efectuat recepția finală, astfel, clădirile nefiind date în exploatare - autorizația de securitate la incendiu se eliberează înainte de a pune obiectivul în exploatare, în urma unor verificări. Printre aceste unități de învățământ care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, se află și unități de învățământ pentru care s-a început procesul de modernizare, acestea fiind relocate pe durata efectuării lucrărilor, prin grija Inspectoratului Școlar Județean Constanța.” au declarat reprezentanții ISU Dobrogea, pentru Replica de Constanța.

Toate unitățile de învățământ sunt verificate

Pe lângă autorizația de securitate, sunt și alte aspecte pe care ISU Dobrogea le verifică la instituțiile de învățământ: „ În această perioadă, structurile operative din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța execută verificări în toate unitățile de învățământ, în vederea deschiderii în siguranță a noului an școlar 2022-2023. Printre aspectele vizate se află: verificarea tuturor căilor de acces și evacuare, existența și verificarea mijloacelor de primă intervenție – stingătoare.” au declarat reprezentanții ISU Dobrogea, pentru Replica de Constanța.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu se respecta legea?
0
0
daca in caz de incendiu se pot autoevacua scolarii din veceurile din fundul curtii ?
1
0
Probabil ca inspectorul general scolar doarme inca.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212