REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Mai multe stații GPL din Constanța, amendate, după controalele efectuate

Mai multe stații GPL din Constanța, amendate, după controalele efectuate

A.F. 3 septembrie 2023 | 00:00 2879

Mai multe controale au fost efectuate vineri, 1 septembrie a.c., la instituțiile publice sau operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL.

Mai multe statii GPL din Constanta, amendate, dupa controalele efectuatefoto cu rol ilustrativ

Au fost verificate 16 puncte de lucru - 6 operatori economici și 10 mijloace de transport.

În acțiunile de control au fost angrenate 28 de efective, printre care Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța, Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Constanța, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Regională Antifraudă Fiscală Constanța, Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, Biroul Vamal de Frontieră Constanța.

În total au fost 30 de nereguli constatate, precum exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor; nerespectarea distanței legale față de proximități; neexecutarea controalelor interne de prevenire a situațiilor de urgență.

În urma neregulilor constatate, au fost dispuse 3 măsuri, fiind aplicate 28 de sancțiuni contravenționale - 9 amenzi și 19 avertismente, cu o valoare 45.000 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De obicei in asemenea cazuri ,statul trebuie sa dea impresia ca face ceva ,din pacate cei de la Crevedia se ocupau de GPL , statului si mai ales presei le-a fost usor sa ii bage pe toti in aceeasi oala ,ca toate statile gpl sunt bombe , multe nu au autorizatii ,inca un subiect bun pentru presa ca sa ii mai tina ocupati un timp. Legat de autorizatii ,este putin mai complicat , sunt uni care atunci cand au deschis afacerea nu aveau cladiri in zona si cu timpul au inceput sa apara ,ce poate face sa fie legal ,sa bage bani in alta locatie cu riscul sa nu ii mearga treaba sau sa incerce sa omeneasca pe cine trebuie si sa o lungeasca cat mai mult posibil ?
0
0
Ce-au pazit pana acum autoritatile competente care pot face controale la aceste statii? De unde atata isterie si care-i legatura intre statiile de GPL si magariile pe care le faceau cei din Crevedia?
4
1
Această tragedie ar putea readuce pe tapet problema modificării legislației referitoare la montarea hidranților pentru stingerea incendiilor .... acestea sunt necesare și în cartierele din localtăți, în apropierea clădirilor pentru locuințe, la fel cum se întâmplă în alte țări civilizate. Prin montarea hidranților pentru stingerea incendiilor în apropierea clădirilor pentru locuințe și nu numai, în cartierele localităților s-ar eficientiza munca pompierilor, s-ar reduce timpii de acțiune pentru stingerea incendiilor, putând fi prevenite multe din tragediile actuale, având în vedere și faptul că multe localități sunt racordate la rețeaua națională de gaze naturale, stațiile de alimentare cu carburanți sunt amplasate lângă case și plocuri de locuințe, dar și lângă rețele importante de transport.
4
0
amenzi care vor fi contestate si anulate ulterior , deci statul zice ca a luat masuri . baliverne , e un joc intre institutii si comerciantii de produse petroliere . daca cisterna gpl e la 5 m de bloc , vii cu macaraua o ridici , pui buldozerul sa niveleze terenul si asta e masura legala si normala .
10
0
Dar până acum ce-au făcut? Ce-au făcut până acum?
17
0
HOTII DE LA CREVEDIA FURAU GAZ DIN CONDUCTA MAGISTRALA CARE TRECEA LA 10 M DE GARDUL LOR ,AU AVUT TIMP IN 5 ZILE SA STERGA URMELE
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468