REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Mai mulţi dansatori străini au părăsit companii prestigioase de balet din Rusia

Mai mulţi dansatori străini au părăsit companii prestigioase de balet din Rusia

Replica API 9 martie 2022 | 00:00 293

Brazilianul David Motta Soares şi italianul Jacopo Tissi, balerini la Teatrul Bolşoi, o emblemă culturală a Rusiei, au anunţat luni că demisionează de la prestigioasa companie moscovită în semn de solidaritate cu victimele conflictului armat din Ucraina, informează AFP.

Sursa foto: David Motta Soares/Facebook

"Cu o tristeţe profundă am părăsit Teatrul Bolşoi, profesorii mei, colegii mei, prietenii mei şi locul pe care l-am considerat casa mea atât de mulţi ani", a scris balerinul brazilian, în vârstă de 24 de ani, într-un mesaj pe Instagram, citează Agerpres.

Un compatriot al său, Victor Caixeta, al doilea solist la Teatrul Mariinski din Sankt Petersburg, şi-a anunţat luni la rândul lui plecarea din Rusia, unde a trăit cinci ani, precizând că este vorba despre "o pauză", nu despre o demisie. Pe Instagram, el a spus că simte "durerea întregului popor ucrainean".

"Nu pot să mă comport ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla. Nu-mi vine să cred că acest lucru se întâmplă din nou şi credeam că am învăţat lecţiile trecutului", a adăugat David Motta Soares în mesajul său, însoţit de o fotografie care îl arată executând un pas de dans.

David Motta Soares a subliniat că are "mulţi prieteni în Ucraina": "Nu pot să-mi imaginez cât de mult pot să sufere în acest moment, inima mea este alături de ei!".

Balerinul brazilian, care a copilărit în Cabo Frio, o staţiune balneară aflată la 150 de kilometri de Rio de Janeiro, s-a alăturat şcolii de balet al legendarului Teatru Bolşoi din Moscova la vârsta de 12 ani.

Absolvent al acestei şcoli în 2015, el a câştigat un premiu într-o competiţie dedicată tinerilor balerini în acelaşi an şi a obţinut titlul de solist.

Demisia lui s-a produs în aceeaşi zi cu cea a italianului Jacopo Tissi, dansator principal la Teatrul Bolşoi.

"Sunt şocat de această situaţie care a venit de nicăieri şi, sincer, mă aflu în incapacitatea de a-mi continua cariera la Moscova, pentru moment", a declarat balerinul italian pe Instagram.

Pe lângă cele două vedete de la Bolşoi, britanicul Xander Parish, dansator principal la Teatrul Mariinski din Sankt Petersburg, şi-a anunţat şi el plecarea, duminică seară, din celebra companie rusă.

"În această seară, trebuia să dansez în spectacolul 'Giselle' la Teatrul Mariinski, dar din cauza acestei crize îngrozitoare am luat dificila decizie de a părăsi Rusia, cel puţin până când pacea va reveni", a dezvăluit starul britanic pe Instagram.

Duminică, Teatrul Bolşoi din Moscova primise deja o grea lovitură de imagine, odată cu demisia directorului său muzical, dirijorul rus Tugan Sohiev, care a declarat că a fost presat să ia poziţie faţă de evenimentele din Ucraina.

Pe 25 februarie, Royal Opera House din Londra a anunţat anularea reprezentaţiilor Teatrului Bolşoi programate în vara acestui an, din cauza invaziei ruse în Ucraina.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta este situatia
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212