REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° ConstanÈ›a Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Mai mulți imigranţi au murit încercând să traverseze Canalul Mânecii

Mai mulți imigranţi au murit încercând să traverseze Canalul Mânecii

Andreea VLAICU 25 aprilie 2024 | 00:00 362

Cel puÅ£in cinci migranÅ£i, trei bărbaÅ£i, o femeie ÅŸi un copil, au murit în cursul nopÅ£ii de luni spre marÅ£i în timpul unei tentative de traversare a Canalului Mânecii, în apropierea plajei de la Wimereux.

Mai multi imigranti au murit incercand sa traverseze Canalul Manecii

Potrivit prefecturii din Pas-de-Calais, a fost vorba de o ambarcaÅ£iune supraîncărcată.

Incidentul a avut loc la ora 5 dimineaÅ£a, când un „vas mic”, o ambarcaÅ£iune improvizată cu peste 110 persoane la bord, a pornit pe mare de pe plaja din Wimereux, potrivit prefecturii. „După o primă eÅŸuare pe un banc de nisip, ambarcaÅ£iunea a pornit din nou pe mare”, a precizat Prefectura. Se crede că ambarcaÅ£iunea supraîncărcată a fost implicată într-o miÅŸcare precipitată, soldată cu mai multe victime. Ancheta a fost încredinÅ£ată procurorului general din Boulogne-sur-Mer.

Marţi dimineaţă, poliţia a interzis accesul pe o porţiune de o sută de metri din digul de la Wimereux, potrivit unui jurnalist AFP. Echipe de securitate civilă şi două elicoptere ale serviciului medical de urgenţă (SAMU) se află la faţa locului.

Potrivit cotidianului local La Voix du Nord, aproximativ o sută de migranÅ£i au fost deja recuperaÅ£i la bordul unui remorcher de intervenÅ£ie al marinei franceze ÅŸi vor fi duÅŸi în portul Boulogne. Tentativa de traversare a avut loc pe o mare calmă ÅŸi pe o vreme senină, dar cu o temperatură de abia câteva grade peste zero grade.

Această tragedie ridică la cel puÅ£in cincisprezece numărul persoanelor care ÅŸi-au pierdut viaÅ£a încercând să traverseze Canalul Mânecii în 2024, potrivit unui bilanÅ£ realizat de AFP. Cea mai recentă tragedie de acest fel a avut loc chiar luna trecută, pe 3 martie, când o fetiţă de 7 ani s-a înecat în canalul Aa, la Watten (Nord), în timp ce se afla într-o barcă mică împreună cu alÅ£i 15 migranÅ£i.

La sfârÅŸitul lunii februarie, un turc în vârstă de 22 de ani a murit după ce a căzut dintr-o ambarcaÅ£iune în largul coastei din Calais, iar alÅ£i doi migranÅ£i au fost daÅ£i dispăruÅ£i. Un eritreean a fost pus sub acuzare ÅŸi încarcerat sâmbătă în legătură cu acest caz.

În noaptea de 13 spre 14 ianuarie, cinci migranÅ£i, printre care un adolescent sirian de 14 ani, au murit la Wimereux în timp ce încercau să ajungă la o ambarcaÅ£iune aflată deja pe mare, înecându-se în apa rece.

Anul trecut, 29.437 de migranÅ£i au ajuns ilegal pe coasta engleză, faţă de 45.774 în 2022, un an record, potrivit cifrelor Ministerului britanic de Interne.

Luni seară, Parlamentul britanic a aprobat proiectul de lege care permite ca solicitanÅ£ii de azil care au intrat ilegal în Marea Britanie să fie expulzaÅ£i în Rwanda. AnunÅ£at în urmă cu doi ani de guvernul conservator al lui Rishi Sunak ÅŸi prezentat ca o măsură emblematică în politica sa de combatere a imigraÅ£iei ilegale, proiectul de lege vizează trimiterea în Rwanda a solicitanÅ£ilor de azil - indiferent de unde provin - care au intrat ilegal în Marea Britanie, în special prin traversarea Canalului Mânecii cu bărci de cauciuc, citează È™tirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272