REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Malul lacului Siutghiol din Năvodari, ‘invadat’ de basculante şi tractoare! Cetăţenii sunt revoltaţi, Garda de Mediu DOARME! VIDEO

Malul lacului Siutghiol din Năvodari, ‘invadat’ de basculante şi tractoare! Cetăţenii sunt revoltaţi, Garda de Mediu DOARME! VIDEO

Replica API 6 septembrie 2018 | 10:08 400

Oraşul Năvodari este într-o continuă reabilitare, asta spun atât cetăţenii cât şi cei care îl vizitează. Parcurile şi terenurile de joacă pentru copiii sunt într-adevăr pe placul cetăţenilor, însă lucruri învăluite în mister se întâmplă din loc în loc.

În mediul online circulă deja un filmuleţ desprins din filmele cu... investiţii ascunse. Spunem asta pentru că este o nebuloasă ceea ce se întâmplă zilele acestea pe malul lacului Siutghiol, în Năvodari. Se acţionează cu basculante şi escavatoare, pentru aruncarea pământului spre mal, acesta este un lucru cert. Motivul? Nu ne este oferit de conducerea Primăriei Năvodari, pentru că nici primarul şi nici viceprimarul nu au putut fi contactaţi.

„De când am venit noi pe M12, din 2005, așa s-au construit toate pensiunile vis-a-vis de noi...”, a declarat o năvodăreancă.

“Locuiesc chiar lângă zona aceea. Am văzut că au început să aducă pământ mult. Cei care au cumpărat terenul au demolat resturile de case. Acestea au rămas pe teren o lungă perioadă de timp, dar ulterior au început să demoleze resturile de case. Nu este afişată nici o autorizaţie de construcţie. Cu buldozerul s-a împins molozul spre lac. Aici s-au retras animalele care nu au mai avut loc prin oraş. Primăvara vin cormorani şi multe alte păsări călătoare. Menţionez că am făcut deja sesizare către Garda de Mediu”, a declarat pentru Replica de Constanţa unul dintre reprezentanţii Asociaţiei “Salvăm Mamaia SAT”, asociaţie formată în luna august a acestui an şi care deţine oficial 30 de membri. În luna septembrie urmează să consolideze asociaţia.

Aceasta ne-a declarat faptul că a transmis o sesizare către Garda de Mediu, în legătură cu această situaţie. De asemena, contactat telefonic de către reporterii Replica de Constanţa, directorul Gărzii de Mediu Constanţa a susţinut că la sediul instituţiei au ajuns în ultimele zile nenumărate sesizări privind diferite situaţii, iar dacă sesizarea a fost făcută săptămâna aceasta încă nu s-a deplasat o echipă la faţa locului, reclamaţiile fiind verificate rând pe rând.

Precizăm că sesizări au ajuns şi la sediul Poliţiei Locale Năvodari de la care se aşteaptă încă un răspuns.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rasnoveanu? Blatuitor sef! Nu face nimeni nimic!
2
0
Baba Valeria din GNM se taraie dupa spagi cu mana intinsa nici decum sa ia masuri . Hoasca dracului, mars la pensie.
3
0
... Care are responsabilitate in Protectia mediului , ce face ? Adica ... nu face ! Seful Politiei Locale Navodari , unu FLORIAN , uns de puscariasul fost edil , are treaba mai mult cu firma lui de constructii , nu stie nimic , nu vede nimic ! Oare de ce ??!?!!!??
9
0
Eu directorul imi vad de treburile personale si de plicurile primite, nu ma intereseaza altceva. Traiasca judetul Constanta, traiasca S.TROE
13
1
tot ce e frumos trebuie sa dispara din aceascta tara
10
1
Au construit un post de transformare electric fix in lacul Siutghiol cind se putea face 10metri mai departe,pe pamint.Sa-i pupe betonierele in masinile lor luxoase.
11
1
Nu se va intimpla nimic, este lucrarea lui Jan Tucan, asa ca de aceea nu se respunde nici de primarie nici de politia locala. Pe primar il coordoneaza Jan Tucan cum vrea el. Asa ca nu aveti nicio baza in autoritati, doar noi oamenii de rind sa ne punem in fata camioanelor si doar asa e singura sansa sa ii oprim. Din pacate la fel este si in constanta ....
13
1
Garda de mediu nu se mai trezeste odata?
13
2
Ii tine psd ul in frunte se numeste aitosistrugere
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108