REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
15.5° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Mama lui Vlad Pascu, arestată preventiv pentru 30 de zile

Mama lui Vlad Pascu, arestată preventiv pentru 30 de zile

Ana Maria LIPAN 15 septembrie 2023 | 16:23 2563

Vlad Pascu (19 ani), autor al accidentului din localitatea 2 Mai, soldat cu moartea a doi studenți, o fată și un băiat de de 21 și 20 de ani, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). 

Mama lui Vlad Pascu, arestata preventiv pentru 30 de zile

Pascu este acuzat de procurorii antimafia de deținere de droguri de mare risc pentru consum, de trafic de droguri și punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri după ce procurorii au percheziționat mai multe locuințe din Capitală.

Mama lui Vlad Pascu, arestată

De asemenea, procurorii au propus arestarea preventivă pentru 30 de zile a mamei tânărului, acuzată de influenţare a declaraţiilor, precum şi a altor trei persoane implicate în traficul de droguri.

„S-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, arestat preventiv într-o altă cauză, pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri. S-a reţinut că inculpatul a cumpărat, în mod repetat astfel de substanţe, în vederea consumului propriu, dar şi pentru a le pune la dispoziţia altor consumatori, cu ocazia unor petreceri private, organizate la domiciliul său”, a anunţat DIICOT într-un comunicat. Vlad Pascu a fost adus joi de la Constanţa, unde se afla în arest preventiv. El a fost audiat la DIICOT alături de părinţii săi.

În urmă cu o zi, procurorii DIICOT au reținut trei persoane și au dispus punerea sub control judiciar a alteia, în două cauze diferite. Cei trei sunt cercetaţi pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În perioada ianuarie-septembrie 2023, ei au deţinut şi vândut droguri de risc şi mare risc, doi dintre ei fiind sursă principală de aprovizionare pentru cel de al treilea, care a achiziţionat cantităţi mai mari, pe care le-a comercializat sub formă de doze. În cea de a doua cauză instrumentată, „s-a dispus reţinerea unei inculpate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de influenţare a declaraţiilor”, spune DIICOT. Este vorba de mama lui Vlad Pascu.

Conform procurorilor, din cercetări a rezultat faptul că mama tânărului, Miruna Pascu, a făcut presiuni asupra martorilor ca să-i determine să nu dea declarații sau să facă declarații mincinoase în dosarul de la Constanța privind deținerea de droguri de mare risc. Cel acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor este tatăl lui Vlad, Mihai Pascu, pus sub control judiciar 60 de zile.

„În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor reţinuţi, pentru o perioadă de 30 de zile”, informează DIICOT.

În urma celor 11 percheziţii domiciliare au fost descoperite şi ridicate aproximativ un kilogram canabis, o fiolă de fentanyl de 10 mililitri, un grinder, o cutie de lemn cu urme de materie vegetală, 76 de cartuşe de vânătoare, deţinute ilegal, 12.500 de lei, 3 telefoane mobile şi diverse arme albe: cuţite, săbii, macete. Aflat sub influența drogurilor la volan, Vlad Pascu a intrat pe 19 august în opt oameni care mergeau în grup, pe jos, spre localitatea 2 Mai din jud. Constanţa. Doi tineri au murit pe loc: o fată de 20 de ani și un băiat de 21 de ani. Alți trei au ajuns la spital.

Mama lui Vlad Pascu, arestata preventiv pentru 30 de zile

După accident, tânărul a fost arestat pentru 30 de zile și cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Testat pentru substanțe interzise, a fost depistat cu cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Înainte cu o oră de accident, Vlad Pascu a fost oprit de poliție și lăsat să plece după ce a fost testat doar pentru alcool. Un bărbat sunase la 112 la 00:40 ca să anunțe că pe drumul dintre Vama Veche și 2 Mai un autoturism circulă haotic. Oprit în trafic peste două ore de o patrulă a poliției și jandarmeriei, șoferul și pasagerii săi au fost legitimați, iar în autoturism au fost descoperite o țigară artizanală și pastile de bromazepam, care au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța pentru cercetări.

Dus la sediul poliției din Vama Veche, a fost testat doar cu aparatul etilotest care a indicat că nu a consumat alcool, așa că a fost lăsat liber. Vlad Pascu a stat în sediul poliției încă două ore, până la 4:30, iar apoi ar fi consumat substanțe interzise. Peste o oră avea să comită accidentul soldat cu moartea Robertei Marina Dragomir, de 20 de ani, și a lui Sebastian Andrei Olariu, 21 de ani, studenți la facultatea de Geografie în București.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Uni se cred de neatins pînă vă loviți cu adevărat de probleme pe care nici în cele mai mari coșmaruri ale voastre nu vați imaginat ca vi se pot întâmplă chiar vouă și celor care au contribuit ca tu să țîșnești din pizdăă
1
1
Din cauza la ficăsa masa și tasu tre sa se scobescă adânc in buzunare ca sistemul știe ca au bani mulți și ca vor sa își salveze fetița de la belea pe care a comis-o singură FACETI PLATA BULANGIILOR A SUNAT CEASU
1
0
Care este etimologia cuvantului Pharma ?
1
0
mai sunt multe mii sau zeci de mii de drogati, numarul lor creste rapid iar statul nu face nimic; sa nu ne imbatam cu apa rece; iar la morti pe sosele unde este macel vom ramane tot pe locul 1 asa cum suntem de multi ani cu sau fara mortii lui pascu
7
1
Cine erau parintii plus proprietati plus relatii,cumetrii,cuscrii si alte family egal nu vrei sa stii
3
0
Bai, Replica, hai fii smechera si scrie un articol despre cine este p********l cu care a luat legatura si cine a ajutat o sa ia legatura si din astea! Poti????? Si asa ca fapt divers, pe cat punem pariu, ca o sa ii dea drumu criminalului si o sa fuga si o sa se stabilesca linistit probabil in Italia!!!!!!!
8
0
Vrem toți la pârnaie for ever
11
0
Spuneti-ne cine sunt tinerii care se drogau cu Pascu, sunt copii de politicieni importanti din Constanta... Unu e Raducu Mazare drogalau
10
0
Interceptari, Miruna Pascu ii spune lui Vlad Pascu cum vrea sa-l scape: „Crede-ma ca sunt multi oameni care fac niste eforturi supraomenesti si nu le fac gratis”
9
0
esti analfabeta. s-a dispus arestarea sau este doar propunere de arestare?
3
0
Misto. S-a rezolvat si pe el si restul familiei...
6
0
Foarte bine, toata familia la inchisoare.
13
0
Sa o fwota pe mama laui 3 caini si pe urma sa o calce si pe ea masina.
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407