REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mamaia, mai ceva ca Valea Prahovei: Lucian Bute, blocat în trafic

Mamaia, mai ceva ca Valea Prahovei: Lucian Bute, blocat în trafic

Replica API 18 august 2014 | 00:00 136

Turiştii au fost fugăriţi de ploaie: A2 şi DN1, pline de maşini

Turiştii au fost fugăriţi de ploaie: A2 şi DN1, pline de maşini

Ploile din minivacanţa de Sfânta Marie Mare au stricat planurile turiştilor de pe litoral şi de la munte şi s-au văzut nevoiţi să părăsescă staţiunile. Centrul Infotrafic a anunţat că pe DN1, pe tronsonul Predeal-Sinaia-Comarnic, pe sensul de mers către Bucureşti, s-a circulat îngreunat din cauza numărului mare de autovehicule. Puhoi de maşini a fost şi pe A2, între Constanţa şi staţia de taxare de la Feteşti, dar şi pe ruta Costineşti-Constanţa. Duminică, 17 august a.c., la ora 06.00, în staţiunea Mamaia era agitaţie. Mai mulţi pietoni au fost surprinşi în timp ce traversau strada în mod neregulamentar. Grupuri de tineri îmbrăcate sumar şi zgribulite de frig aşteptau în zona clubului Le Gaga taximetrele pentru a putea ajunge în camerele de hotel sau acasă.

Din dreptul resortului Phoenicia a urmat calvarul pentru şoferi. S-a circulat bară la bară. Coloana de maşini s-a întis până la Năvodari. Circulaţia în zonă a fost paralizată ore bune. Dinspre Mamaia spre Năvodari traficul a fost infernal. Din coloana de maşini nu a lipsit nici renumitul pugilist român ce deţine centura NABF la categoria semigrea şi care a fost campionul mondial IBF la supermijlocie timp de aproape 5 ani, Lucian Bute. După minute bune de aşteptat în bolidul de la Auto Shcunn, în zona Arena Marina Regia, Lucian Bute a părăsit coloana, nu înainte de a ne saluta prieteneşte. La câţiva paşi distanţă, în Mamaia Sat, o maşină era abandonată în stradă. Tinerii care au petrecut până în zori în clubul Kazeboo, acolo unde s-a desfăşurat Festivalul Sunwaves 16, s-au văzut nevoiţi să plece pe jos acasă. De menţionat că din Constanţa şi până la Kazeboo, nici un echipaj de Poliţie nu era prezent în trafic. Pe fondul traficului de coşmar au avut loc şi accidente. A.N., de 62 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe DC 86, dinspre Mamaia către Năvodari, iar în zona Kazeboo s-a angajat în depăşirea unei coloane de maşini aflată în aşteptare, moment în care a intrat în coliziune cu o maşină condusă de şoferiţa G.G.R., de 61 de ani, în aceeaşi direcţe de mers, însă nu s-a asigurat la efectuarea virajului stânga. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui G.G.R. Pe Autostrada Soarelui, o maşină s-a făcut scrum. Cele trei persoane aflate în autoturism, bunicii şi nepoţica de trei ani, au reuşit să iasă la timp, înainte ca maşina să fie cuprinsă de flăcări la doi paşi de Feteşti. De altfel, în apropiere de Gara Constanţa un şofer a lovit trei maşini şi un pieton, iar apoi a fugit de la locul accidentului. Bărbatul a fost rănit şi a ajuns la spital. Poliţiştii îl caută acum pe şoferul fugar. Când va fi găsit, el va fi acuzat de vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului.

Rute ocolitoare pentru turiştii care au mai rămas pe litoral:

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe raza judeţului Constanţa se pot urma traseele: DN3 Constanţa-Murfatlar-Adamclisi- Ion Corvin- DJ223 Ion Corvin-Rasova-Cochirleni-Cernavodă; din DN39 Mangalia-Constanţa, DN38 Agigea-Techirghiol-Topraisar- DJ391 Topraisar - Mereni-DJ308 Mereni-Lanurile-Ciocârlia de Sus-DN3 Ciocârlia de Sus - Cobadin-Adamclisi-Ion Corvin-DJ223 Ion Corvin-Rasova-Cochirleni-Cernavodă (evitându-se, astfel, şi aglomeraţia din municipiul Constanţa); poate fi evitat şi tronsonul foarte intens circulat al DN39 Eforie-Agigea, mergând din Tuzla pe DJ391 către Topraisar, însă partea carosabilă are unele denivelări; din Mamaia se poate pleca pe ruta DN2A Constanţa-Ovidiu-Mihail Kogălniceanu-DJ222 Mihail Kogălniceanu-Cuza-Vodă-Medgidia-DN22C Medgidia-Cernavodă, însă, de preferat este să se urmeze firul DN2A spre Hârşova; la fel şi în cazul alegerii rutei Mamaia-Năvodari-Lumina-Ovidiu(DN2A). În cazul în care se va îngreuna circulaţia pe DN22C către Cernavodă, Serviciul Rutier Constanţa va direcţiona traficul astfel: din Medgidia, pe DJ224 Tortomanu-Siliştea-Ţepeş-Vodă- DN2A Crucea-Hârsova; din Murfatlar, pe DN3 Ciocârlia-Cobadin-Ion Corvin-DJ223 Rasova-Cochirleni-Cernavodă. Dacă apar probleme semnificative în ceea ce priveşte fluenţa traficului pe DN1, poliţiştii rutieri vor devia circulaţia dinspre Braşov către Ploieşti pe DN1A Săcele-Cheia-Vălenii de Munte. Pentru a fluidiza circulaţia, poliţiştii rutieri vor acţiona în schimburi prelungite pe toate sectoarele de drum cu trafic intens, coordonate din elicopter.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108