REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Managerul Sanatoriului Techirghiol anunţă că închide sanatoriul, să pună lucrurile la punct

Managerul Sanatoriului Techirghiol anunţă că închide sanatoriul, să pună lucrurile la punct

Replica API 10 decembrie 2014 | 12:14 1712

Georgescu se plânge că nu are echipă şi că munceşte până la ora 20.00

Georgescu se plânge că nu are echipă şi că munceşte până la ora 20.00

Alexandru Georgescu

Luni, angajaţii Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol au ieşit în stradă, nemulţumiţi de conducerea instituţiei. Ore întregi salariaţii au stat în faţa unităţii balneare, solicitând demisia managerului Alexandru Georgescu. În jurul orelor 17.00, protestul spontan s-a încheiat, cu promisiunea că-l vor relua a doua zi. Se pare însă că a doua „rundă” nu a mai avut loc, şi asta pentru că directorul ar fi reuşit să calmeze spiritele. Cel puţin aşa susţine Alexandru Georgescu.

„Am discutat cu oamenii, s-au rezolvat lucrurile. Nu a fost un protest spontan, pentru că au participat şi oameni care erau în concediu. Ori, dacă e aşa, nu avea cum să fie spontan. Eu am venit în Sanatoriu acum două luni. Am găsit o situaţie dezastruoasă, din punct de vedere economic, situaţie constatată de organele de control al Ministerului Sănătăţii. În luna mai a fost o pierdere de un milion de dolari şi contracte nelalocul lor şi multe alte probleme. Iniţial, la prima declaraţie de presă am spus că totul este în regulă, că nu sunt probleme. Aşa am găsit de cuviinţă, ca să nu creez deficit de imagine Sanatoriului. Lucrurile nu sunt aşa. Am preluat documente după o lună de zile, planul de management a ajuns după două luni, m-am forţat să găsesc nişte documente care ar fi trebuit să fie transparente. Oamenii lucrau după metode ciudate. Sunt procese în instanţă cu oameni care au facturi, dar n-au contracte şi au câştigat ani de zile. Erau proceduri nelegale şi gândite, ca să piardă Sanatoriul. Sunt clădiri lăsate de izbelişte, sunt o grămadă de astfel de probleme. Probabil din cauza asta s-a iscat scandalul. Sunt pus să fac ordine”, a declarat Alexandru Georgescu.

Angajaţi sancţionaţi pe bandă rulantă. Managerul motivează: „Am prins o angajată când fura de la cantină”

Acesta a mai precizat faptul că a trebuit să ia unele măsuri, în ceea ce-i priveşte pe angajaţi, lucru ce a cântărit, cel mai probabil, la decizia de a organiza protestul. „Am aplicat nişte sancţiuni. Am prins o angajată când fura produse din cantină, şi nu de 1 leu, ci în valoare de 50 de lei. Am sancţionat cu 10% din salariu. Altă dată, eram în sanatoriu, la camera de gardă, un pacient avea indigestie. De ce? Am găsit pe căruţul care se transporta mâncare, pe un nivel al căruţului, linguri murdare cu linguri curate, iar pe un alt nivel, o găleată cu lături. Normal că am sancţionat-o. Un pacient s-a plâns că a cerut pâine neagră, întrucât nu consumă pâine albă şi i-a fost dusă după trei zile. A venit angajata şi i-a adus o pâine întreagă, pe care i-a trântit-o în faţă şi i-a spus să nu-i mai ceară alta. Normal că am sancţionat-o. Altă persoană, mergea la o întâlnire în Constanţa şi am văzut-o pe străzi, cu o sacoşă în mână şi o sticlă de cola. Eu ştiu de unde venea?! Am sancţionat-o. Toate aceste aspecte s-au adunat”, a mai specificat managerul. Cât despre faptul că locuieşte în cadrul unităţii de tratament, el fiind din Tulcea, Georgescu a aruncat pisica în curtea Ministerului Sănătăţii: „Stau în sanatoriu cu avizul ministerul. Stau pentru a muncii. Lucrez până la 19.00- 20.00. Trebuie să stau aici, să ştiu tot, o perioadă, până pun lucrurile la punct. Sunt singur, n-am echipă. Trebuia schimbată toată echipa, nu numai managerul”, a conchis Georgescu. Acesta a ţinut să mai specifice faptul că nemulţumirile salariaţilor nu-l va opri să-şi ducă planurile la bun final. În acest sens, el a anunţat că peste o săptămână va închide Sanatoriul pentru renovări.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108