REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Manevrele în toate porturile de la Marea Neagră, suspendate din cauza vântului puternic

Manevrele în toate porturile de la Marea Neagră, suspendate din cauza vântului puternic

A.F. 20 aprilie 2024 | 11:08 1823

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, 20 aprilie a.c., un cod galben intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55...60 km/h, valabil de sâmbătă, ora 11:30 până sâmbătă, ora 17:00. Din cauza vântului puternic, sunt oprite manevrele în toate porturile de la Marea Neagră.

Manevrele in toate porturile de la Marea Neagra, suspendate din cauza vantului puterniccod galben de vânt, la Constanța

Zonele afectate

Zona de litoral a județului Constanta, respectiv zona localităților: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Pecineaga, Istria, Săcele, Costinești, Mangalia;

Județul Tulcea: Delta Dunării, respectiv zona localităților: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina;

Zona de litoral a județului Tulcea, respectiv zona localităților: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe.

Din cauza vântului, sunt oprite manevrele în toate porturile de la Marea Neagră, a anunţat sâmbătă, 20 aprilie a.c. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Temperatura maximă se va situa între 12 și 13 grade Celsius, în timp ce cea minimă va oscila între 8 și 9 grade Celsius.

Mâine, condițiile meteorologice vor rămâne neschimbate, cu o ușoară creștere a temperaturilor față de ziua anterioară. Cerul va fi temporar noros în orele după-amiezii și ale serii, când sunt posibile ploi sub formă de aversă. Vântul va fi slab până la moderat, cu unele intensificări temporare, iar rafalele vor atinge în general 45 - 55 km/h. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 16 și 17 grade Celsius, iar cea minimă între 9 și 10 grade Celsius.

Recomandări pentru constănțeni

„Îndemnăm cetățenii să evite să se adăpostească sau să treacă prin apropierea copacilor, stâlpilor sau panourilor publicitare, precum și să se ferească de imobilele aflate în construcție. De asemenea, conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala orice problemă la următoarele numere de telefon:

- Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

- Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922

- Dispecerat Serviciul Protecție Civilă – 0737552271“, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

ARSVOM, intervenție dificilă la nava cargo „SEA HORIZON“, din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Nava SAR APOLLO de la Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare ARSVOM a intervenit cu greutate, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, la nava cargo "SEA HORIZON", sub pavilion Palau, pentru preluarea unui membru al echipajului, aflat în stare de inconștiență, cu afecțiuni cardiace. 

ARSVOM a fost alertată de către Centrul Maritim de Coordonare MRCC, cu privire la intervenția Medevac, marinarul fiind declarat decedat și predat comandantului navei de care aparținea, în vederea demarării procedurilor legale.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272