REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Mangalia, premiu de excelenţă din partea AMR! Câte proiecte are în derulare primăria, cu fonduri UE

Mangalia, premiu de excelenţă din partea AMR! Câte proiecte are în derulare primăria, cu fonduri UE

Replica API 16 decembrie 2019 | 00:10 540

Primăria Mangalia a primit, recent, din partea Asociației Municipiilor din România (AMR), Premiul pentru Excelență în regenerarea urbană a spațiilor publice. Evenimentul a avut loc cu ocazia Galei AMR pentru anul 2019, la care au fost invitați reprezentanți ai primăriilor de municipii, din întreaga țară.

Mangalia a fost premiată pentru accesarea celor mai multe proiecte cu fonduri UE, la nivel regional. "Concret, în acest moment avem peste 20 de proiecte cu bani europeni, in diferite stadii, cu o valoare totala de peste 50 de milioane de euro. Unele sunt deja finalizate-Aleea Teilor, Parcul Evergreen, Faleza Neptun, Clubul Nautic etc. Altele sunt în implementare - modernizarea stațiunilor Saturn și Neptun, restaurarea bisericii Sf. Gheorghe (monument istoric). În perioada imediat următoare, vom începe lucrările la alte 3 proiecte cu fonduri UE: reabilitarea unui număr de 17 străzi din oraș, modernizarea Pieței Republicii și a falezei Mangalia-Saturn. Totodată, urmează să semnăm contractele de finanțare pentru un nou Ambulatoriu la Spitalul municipal și achiziționarea de autobuze electrice pentru transportul urban. Alte proiecte sunt în diferite stadii de analiza și evaluare: construcția unei noi școli (Scoala 5), modernizarea iluminatului stradal, locuințe sociale, modernizarea Grădinii de Vară și construcția unei baze sportive cu bazin olimpic. În același timp, lucrăm la depunerea altor proiecte cu bani UE, care vizează reabilitarea infrastructurii în Venus, Cap Aurora și Jupiter. Iată, așadar, că orașul nostru exploatează la maximum oportunitatea atragerii fondurilor UE pentru reabilitarea infrastructurii din oraș și stațiuni, dar și pentru realizarea unor obiective cu potențial turistic. Precizez încă o dată că toate proiectele la care lucrăm acum au fost depuse încă de acum 2-3 ani, imediat după deschiderea axelor de finanțare. La proiectele cu bani europeni, procedurile de evaluare, analize și achiziții durează mai mult, întrucât sunt fonduri nerambursabile", a declarat, după premiere, Cristian Radu, primarul Mangaliei.

Detalii despre proiecte şi planurile de viitor

În prezent, Mangalia are în terent 3 proiecte cu fonduri UE: 2 dintre ele se referă la modernizarea stațiunilor Saturn și Neptun, iar al treilea - reabilitarea bisericii sf Gheorghe (monument instoric)

Zilele următoare se va semna ordinul de începere a lucrărilor pentru cel mai important proiect cu fonduri UE, respectiv modernizarea unui număr de 17 străzi din municipiu. Contractul a fost semnat zilele trecute. Odată semnat ordinul de începere a lucrărilor, se va intra în teren imediat după sărbători, iar până la vara străzile vor fi asfaltate. Dacă nu toate, măcar cele mai multe dintre ele, după cum estimează administraţia locală.

O altă noutate este că, tot zilele următoare, se va semna ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea falezei Mangalia-Saturn, tot cu fonduri UE.

Așadar, pe lângă cele 3 proiecte menționate anterior, la care deja se lucrează, iată ca încă 2 încep zilele următoare, toate acestea fiind cu fonduri nerambursabile.

De asemenea, Primăria Mangalia este aproape de semnarea contractului de finanțare pentru al 6-lea proiect cu bani europeni, respectiv modernizarea pieței centrale a orașului (piata Republicii). Lucrările vor începe în primele luni ale anului viitor și presupun crearea unei zone pietonale moderne (ca pe Aleea Teilor) în zona din faţa Casei de Culturaă.

Proiectele menţionate sunt începute încă de acum 2-3 ani, fiind depuse imediat după deschiderea axelor de finanțare europeană

"Lucrările au început acum în teren, după parcurgerea tuturor etapelor legale de analiză, evaluare, licitații și contestații, nu cum spun unii, că lucram acum că se apropie alegerile. Necesitatea modernizării infrastructurii orașului și stațiunilor nu trebuie legată de nici o campanie electorală. Străzile și trotuarele nu au culoare politică", a declarat edilul Mangaliei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Mangalia
2
5
Felicitari!In vara orasul nostru va avea o noua fata,va arata mult mai bine.Si asa este,cand se face ceva,de ce se face?Este foarte scump!Cand nu se face,de ce nu se face?Astia sunt frustratii de Ozzy,Moroianu,Tanase,Iorgus si prietenii lui,oameni care nu au facut si nici nu o sa faca ceva bun pentru Mangalia.
4
6
Eu zis sa o lasati mai moale cu condamnatii penal o sa vedem si cu asta ce a facut prin port da mai bine sa ne uitam ce componenta are consiliul local ca astia cu primarul au forum decizional
7
1
Primaria Mangalia premiata pentru ...? Proiecte poti face o mie.Din 20 voi ati insirat vreo 3 , cu care va laudati de ceva ani si nu e finalizat nici unul.Premile astea se dau ca si "semnaturile primarului",vorbim in general nu neaparat de cel de la Mangalia care deocamdata" vinde gogosi".
9
2
Cel mai smecher primar pe care l-a avut Mangalia de dupa 89 incoace. Tot respectul meu fata de acest om extraordinar
4
11
Cand vor intra institutiile statului sa-l verifice pe acest buratino mincinos? Nu plateste lucrarile are datorii peste datorii polaris, Raja, callatis term, ala cu minicarurile, avocatii lui...mangalia saraceste el se imprumuta, dar averea ii creste considerabil...cica mostenire de la soacra...sa-i fie rusine...de unde are asta bani de spatii, masini, case ...de la garda financiara? De la primarie?se imbraca numai in lucruri de firma.. spaga dusa la rang de arta!?sper sa inceapa cei din primarie sa vb...au ajuns saracii mai speriati ca un caine dupa furtuna?! Poate va avea cineva coloana...
10
2
pana la modernizarea alezei trebuiau largite plajele sau nisipate mai bine zis ca vine valul si iar ne ia calul
5
3
Pb nu este ca nu se face pb este ca avem o taxa in plus de anu asta si nu am vazut iarba tunsa in statiuni culmea iau si premiu pb este ca se face romaneste
8
0
cand nu se face: de ce nu se face nimic ??? cand se face: de ce se face acum de alegeri ??? Numai Gigi contra in Mangalia .......foare bine ca se face in sfarsit ceva in oras si mai ales ca sunt cu fonduri europene,sa moara contestarii de necaz ca se poate
9
10
proiectele incep sa se vada. foarte bine, se schimba orasul
12
8
anul trecut in toamna jumatica sa imprumutat pe seama orasului cu 60 de milioane lei de la banci anul asta face niste reparatii si asfaltari pe bani europeni,cu asta acopera furtul de anul trecut
9
6
Nimic ca este una dintre cele mai indatorate primari din toata TARA????
14
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108