REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mangalia SA a dat faliment după ce afaceristul Scarlat a pierdut un hotel pentru că a luat bani cu camătă de la un interlop din Ploieşti

Mangalia SA a dat faliment după ce afaceristul Scarlat a pierdut un hotel pentru că a luat bani cu camătă de la un interlop din Ploieşti

Replica API 6 martie 2015 | 23:23 3494

Noii proprietari, implicaţi în mafia prahoveană

Noii proprietari, implicaţi în mafia prahoveană

Liviu Scarlat

Mangalia SA, odinioară una din cele mai mari firme de turism din sudul litoralului, a dat faliment, potrivit unei hotărâri a Tribunalului Constanţa de pe 19.02.2015, după ce adunarea generală a creditorilor a constatat, pe 30.01.2015, că nu mai există nici o şansă de revigorare a firmei. Societatea intrase în insolvenţă din ianuarie 2013, cu datorii de peste 13 milioane de lei, iar administratorul special desemnat, Liviu Scarlat, care este şi patronul Mangalia SA, a propus iniţial un plan de reorganizare, aprobat de creditori. În cele din urmă, Scarlat a ajuns la concluzia că nu-şi mai poate resuscita afacerea, motiv pentru care a cerut intrarea în faliment şi lichidarea întregii averi a firmei pentru acoperirea parţială a datoriilor. Creditorii şi judecătorul sindic au fost de acord, instanţa desemnând deja termenele ulterioare de judecată prin care se vor împărţi banii obţinuţi din vânzarea a tot ceea ce deţine Mangalia SA. Până la falimentul firmei, este însă de-a dreptul spectaculoasă modalitatea prin care afaceristul Scarlat a ajuns să piardă unul din hotelurile sale, ajuns în proprietatea unui interlop din Ploieşti, de la care afaceristul din Mangalia ar fi luat 300.000 de euro cu camătă.

În ultimii ani, controversatul afacerist Liviu Scarlat a tot avut probleme cu banii, fiind executat silit din toate poziţiile: de Fisc, de bănci, ba chiar şi de cămătari. Potrivit informaţiilor noastre, ultimii i-au cauzat şi cele mai mari probleme, Scarlat fiind nevoit în cele din urmă să renunţe la unul din hotelurile din patrimoniul Mangalia SA după ce ar fi împrumutat 300.000 de euro de la afaceristul ploieştean Viorel Răzvan Chivu, de 39 de ani, punând hotelul Zenit drept garanţie. După cum se întâmplă mereu în astfel de cazuri, Scarlat n-a mai făcut faţă pretenţiilor creditorului şi ar fi fost nevoit să-i cedeze acestuia hotelul, pe baza unui contract de vânzare- cumpărare autentificat la un notar din Ploieşti. Tranzacţia nu s-a făcut, evident, cu zâmbetul pe buze, Scarlat şi Chivu mai şicanându-se o perioadă prin instanţele constănţene, dar în cele din urmă ploieşteanul a avut câştig de cauză. Aşa se face că hotelul Zenit a dispărut brusc din patrimoniul Mangalia SA şi a fost trecut pe numele unei noi firme, Don Raz Turismo SRL, înfiinţată în 2012. În 2013, societatea, prin reprezentanţii Viorel Răzvan Chivu, Ioana Şerban şi Gina Valeria Matei au obţinut aprobare de la Primăria Mangalia pentru modernizarea hotelului de două stele, care a fost redeschis la categoria de 3 stele, sub noul nume de Solymar. Don Raz Turismo SRL a fost fondată în februarie 2012 de către Viorel Răzvan Chivu şi Alina Georgiana Fumea, care se află acum oficial la conducerea hotelului luat de la Liviu Scarlat. Chivu şi Fumea apar într-un scandal mediatic din 2006, când presa centrală a publicat acuzaţiile unui om de afaceri, Neculai Bujor, la adresa mafiei din poliţia şi parchetele prahovene, care au muşamalizat o tâlhărie comisă în anul 2005 de Viorel Răzvan Chivu asupra sa. Cazul este prezentat cu lux de amănunte, inclusiv cu declaraţii ale martorilor, unul din motivele pentru care Chivu a scăpat basma curată fiind faptul că fratele său, Aurelian Remo Chivu, era un influent poliţist prahovean. În 2013, Viorel Răzvan Chivu a fost şi arestat într-un dosar în care, alături de alte trei persoane, este acuzat de loviri şi alte violenţe. Ulterior, Chivu a fost eliberat, iar procesul se judecă şi în prezent.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367