REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Marea Neagră, cea mai poluată din Europa

Marea Neagră, cea mai poluată din Europa

Replica API 11 septembrie 2017 | 22:23 466

Poluarea se întoarce împotriva oamenilor. Sarea de mare din mai multe regiuni din lume este contaminată cu plastic, arată noi studii realizate de oamenii de ştiinţă din Statele Unite. În Europa, Marea Neagră e cea mai poluată.

„Poluarea a devenit generalizată şi se vorbeşte că e un punct între oceanele Pacific şi Indian unde se construieşte un nou continent din plastic, iar dacă vreţi un studiu din mai privnd calitatea apei Mării Negre arată că e cea mai poluată a Europei, unde poluarea cu plastic este de două ori superioară altor zone”, spune Prof. Univ.dr. Mircea Duțu, presedintele Universității Ecologice din București, scrie digi24.

Cercetătorii au descoperit în America, Europa şi China 12 feluri diferite de sare de mare cu microfibre de plastic. Majoritatea particulelor provin de la recipientele de unică folosinţă.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, aproape 13 milioane de tone de material plastic ajung în oceanele lumii în fiecare an.

Dacă nu se vor lua măsuri, experţii avertizează că, până în 2050, oceanele vor conţine mai mult plastic decât peşti. În prezent, raportul este de 1 la 5.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
rusine aveti utilaje vechi de 40 ani salupe tip depol care nu mai sunt conform normelor europene
0
0
Consecventa cu care-si apara unii ingoranta este azi mai periculoasa in Romania decat poluarea de la mare. Impotriva poluarii se pot lua totusi niste masuri,insa ce te faci cu prostii de tipul comentatorilor de mai jos?
0
3
Sa pezinte studiile domnul profesor. O fi luat probe din Herastrau cand era matol.Daca spunea ca e poluata cu fier poate avea dreptate, dar cu plastic ,chiar ca e stupid sau platit de greci.
3
0
Domnul profesor care face astfel de declaratii o fi specialist in rauri de Bucuresti ca in domeniul marin nu s-a auzit de el. Alo profesore cand spui ca Marea Neagra este cea mai poluata cine te plateste, Soros? Probabil ca face investitii in turismul altor tari si nu vrea concurenta la Marea Neagra.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108