REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Marina SUA a reţinut cinci atacatori ai navei Central Park în apropiere de Yemen. Echipajul este în siguranţă

Marina SUA a reţinut cinci atacatori ai navei Central Park în apropiere de Yemen. Echipajul este în siguranţă

A.F. 28 noiembrie 2023 | 00:00 302

Marina militară americană (US Navy) a reţinut cinci persoane care au atacat o navă cisternă în Golful Aden, a anunţat luni armata SUA, precizând că nava comercială şi echipajul său sunt în siguranţă, transmite dpa.

Marina SUA a retinut cinci atacatori ai navei Central Park in apropiere de Yemen. Echipajul este in siguranta

O navă a marinei americane a răspuns la un semnal SOS trimis duminică de vasul Central Park, care naviga sub pavilion liberian şi transporta acid fosforic.

Armatorul său este compania Zodiac Maritime, proprietatea unui om de afaceri israelian.

Potrivit armatorului, printre cei 22 de membri ai echipajului se află cetăţeni ruşi, vietnamezi, bulgari, indieni, georgieni şi filipinezi, iar căpitanul este un turc.

Când nava americană a sosit, cinci indivizi înarmaţi au încercat să fugă cu o barcă de mici dimensiuni, dar au fost urmăriţi până când s-au predat, a indicat un comunicat al Comandamentului Central american.

În primele ore ale dimineţii de luni, două rachete balistice au fost trase din zone controlate de houthi în Yemen în direcţia celor două nave. Rachetele au căzut în mare la aproximativ 10 mile nautice de nave. Nu au fost raportate pagube sau persoane rănite.

Guvernul yemenit a acuzat rebelii houthi de atacul asupra navei Central Park.

Rebelii houthi, care au preluat controlul în capitala Sana'a şi în alte regiuni din Yemen în 2014, nu au comentat deocamdată.

Ei au promis anterior că vor lua la ţintă orice navă israeliană atât timp cât războiul din Gaza continuă.

În urmă cu o săptămână, ei au capturat nava cargo Galaxy Leader, proprietatea unui israelian şi care naviga sub pavilion Bahamas, în largul coastelor Yemenului, luând ostatic echipajul.

Houthi au spus că au capturat nava din cauza atacurilor Israelului în Fâşia Gaza, unde mişcarea islamistă Hamas a preluat controlul în 2007, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468