REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Marius Sponoche, fostul manager al Spitalului Cernavodă, se pregăteşte să-i ia locul Marianei Mircea în Consiliul Local

Marius Sponoche, fostul manager al Spitalului Cernavodă, se pregăteşte să-i ia locul Marianei Mircea în Consiliul Local

Replica API 28 martie 2014 | 00:00 532

Afaceristul e în prezent şef la unitatea medicală din Târgu Jiu

Afaceristul e în prezent şef la unitatea medicală din Târgu Jiu

Încurcate sunt... căile Domnului! Facem referire la un "mercenar PSD-ist", după cum l-au caracterizat localnicii din Cernavodă, şi care se dă "fată mare" în alt judeţ al ţării. Vorbim despre controversatul Marius Ion Sponoche. El a fost, timp de un an, manager interimar al Spitalului Orăşenesc Cernavodă şi a plecat de acolo din cauza managementului defectuos. După un amplu audit demarat în 2012 la solicitarea primarului liberal Gheorghe Hânsă, unitatea de tratament fiind în administrarea autorităţii locale, Sponoche a fost nevoit să-şi strângă bocceluţa "cu lacrimi în ochi", au declarat medicii la acea vreme, şi să părăsească unitatea sanitară. Sponoche a reuşit în mandatul său o mare "performanţă": în 2011 a lăsat spitalul fără laborator de analize şi a indus în eroare reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în teritoriu cu făcături de contracte pentru ca activitatea medicală a spitalului să nu fie sistată, cel puţin acestea au fost concluziile controalelor Direcţiei de Sănătate Publică, instituţie care l-a sancţionat contravenţional cu 4.000 de lei.

Atras de banii sistemului medical precum un magnet, Sponoche a reuşit să ajungă din nou manager, dar la un alt spital din România. Conform site-ului oficial al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Sponoche deţine funcţia de manager cu acte în regulă. Cum a ajuns director tocmai la Târgu-Jiu? Ei bine, Sponoche a intrat în graţiile unui fost SPP-ist, Dorel Dumitraş, fondatorul societăţii de consultanţă pentru afaceri şi management Tetraedru Medical Consulting SRL. Conform Registrului Comerţului, firma, cu sediul la mansarda unui imobil aflat în satul Olteni, comuna Clinceni, judeţul Ilfov, a fost înfiinţată în 2010. Tetraedru Medical Consulting a pus mâna pe managementul spitalelor din Turnu Severin, Târgu Jiu şi Călăraşi, relatează presa centrală. Revenind la Sponoche, facem precizarea că acesta urmează să fie numit consilier local în Cernavodă. Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din 31 martie, ora 16.00, figurează un proiect de hotărâre extrem de interesant, iniţiat chiar de primarul Gheorghe Hânsă, cel care l-a schimbat pe Sponoche din funcţia de şef al Spitalului Cernavodă pentru management defectuos. Conform proiectului de hotărâre care va fi supus votului în şedinţa de luni, Marius Sponoche ar urma să fie validat pentru un mandat de consilier local. Dacă luni va fi numit consilier, atunci s-ar afla în stare de incompatibilitate, în prezent deţinând funcţia de manager al Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu. Angajaţii spitalului din Gorj au ţinut să ne corecteze ieri că "domnul Sponoche nu este medic, ci manager", dar şi precizându-ne că "se află într-o şedinţă". Totul a ieşit la iveală imediat după ce fostul primar al oraşului Cernavodă, Mariana Mircea, a fost exclus din PSD. Informaţia a fost confirmată joi de către Cristinel Dragomir, secretarul executiv al PSD Constanţa şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. "A fost exclusă de către Organizaţia PSD Cernavodă. Doamna Mariana Mircea a fost exclusă pentru că a votat altfel decât s-a hotărât la şedinţa de Consiliu Local. S-a făcut altă propunere pentru Consiliul Local, următoarea persoană care era pe listă", a declarat Dragomir. Astfel, Mariana Mircea urmează să fie înlocuită în Consiliul Local Cernavodă de Sponoche. Menţionăm faptul că Sponoche a fost "uns" în luna mai 2011 la şefia Spitalului Cernavodă chiar de către Mariana Mircea, după ce afaceristul se "înrolase" în PSD. Astfel, fostul edil PSD-ist l-ar fi tolerat în funcţie pe linie de partid, deşi Sponoche s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, administrând în mod concomitent şi două firme de apartament, respectiv Electrodesingn Pro Partner şi M & M Oil Distribution.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108